DIY 6x kaarsen(houders)

DIY: 6x leuke kaarsen(houders)

DIY 6x kaarsen(houders)

Wat zijn kaarsen toch leuk! Ze geven instant zoveel sfeer, warmte en gezelligheid aan je huis. Als er een black-out zou komen deze winter, weten wij in ieder geval al hoe we het gaan oplossen: candles everywhere! Wij hadden hier al een héle collectie kaarsen liggen, met allerlei geuren en kleuren, alleen vonden we die een beetje saai. En wat doen 2 DIY-bloggers dan? Ha, ze maken er superleuke kaarsen(houders) van! Hieronder vind je 6 verschillende manieren om je kaarsen(houders) op te fleuren. Veel DIY plezier!

1 – jute en kant

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Voor de eerste DIY heb je vilt, kant en jute nodig.

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Snij een smal reepje van het vilt en een breder reepje van het kant. Zorg ervoor dat ze rond de kaars passen en elkaar een klein beetje overlappen. Lijm eerst het kant en vervolgens het vilt vast met een lijmpistool. Hierna wikkel je jute draad om het vilten stukje heen en maak je er een leuke strik aan!

2 – overal glitters

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Heel weinig! Dunne dubbelzijdige plakband en leuke glitters. Een bord kan van pas komen om geen glitters overal te hebben.

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Kleef de dubbelzijdige plakband in een leuk patroontje (zoals chevron, dat hebben wij gedaan) op de kaars. Haal de plakstrips er één voor één af en bestrooi boven een bord met leuke glitters. Tik even goed op je glas, schud en wrijf zodat de glitters goed vast zitten. Herhaal dit voor elk stukje dubbelzijdige plakband. Klaar!

3 – klein & schattig

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Kleine kaarsenhoudertjes (deze zijn, net als alle andere kaarsen in dit artikel trouwens, van IKEA!) en de schattigste washi tape die je kan vinden.

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Wikkel de washi tape naar wens om de kaarsenhoudertjes. Wij hebben geprobeerd om bij de eerste twee het patroon te behouden, en het laatste kaarsje hebben we dan weer maar deels beplakt. Leef je uit!

4 – gezellige kaneelstokjes

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Kaneelstokjes, véél kaneelstokjes. Daarnaast heb je ook jute of ander bruinig touw nodig en een haarelastiek (niet op de foto). Hou er ook rekening mee dat je kaars niet (te veel) schuin mag aflopen, beter gebruik je er één die volledig recht is (d.w.z. diameter boven = diameter onder).

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Doe een elastiek die goed aanspant, maar nog een beetje uitgerokken kan worden, rond je kaars. Vervolgens prop je hier allerlei kaneelstokjes in, tot je helemaal rond de kaarsenhouder bent (hiervoor gebruikten wij exact 3 pakjes van de AH!). Dan wikkel je touw rond het geheel dat je súper goed aanspant en waar je een stevige knoop in legt. Haal de elastiek nu weg, je kaneelstokjes zouden moeten blijven zitten. Uiteindelijk maak je nog een leuke strik in het touw. Tadaa!

5 – glanzend goud

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Elastiekjes en goudspray (deze komt van bij Pipoos – super spul!).

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Wikkel allerlei elastiekjes op een random manier rond je kaars. Hoe meer elastiekjes, hoe meer je kaars door zal schijnen. Plaats dit op een afgedekte ondergrond en spuit volledig in met goudspray. Laat lang genoeg drogen (wij waren iets te snel, waardoor het resultaat wat slordiger is) en haal vervolgens de elastiekjes er vanaf.

6 – wollig wit

DIY 6x kaarsen(houders)

Nodig? Wol! En een leuke kaarsenhouder is ook welkom, dit schattige whiskyglas aka kaarsenhoudertje komt van bij de IKEA!

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Hoe te maken? Wikkel wol in een vorm/patroon/… naar keuze om je kaarsenhouder heen. Speel met dikte en textuur. Het uiteinde maak je vast met een heel klein kloddertje lijm uit het lijmpistool.

het resultaat!

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

En dit is het resultaat! 6x superleuke kaarsen(houders) die toch nét wat meer bijzonder zijn om in huis te plaatsen. Stuk voor stuk stralen ze een ander sfeertje uit: glamour bij de glitterkaarsen, warmte en huiselijkheid bij die met kaneel. Een kaars of kaarsenhouder wordt op die manier niet alleen een stuk persoonlijker, het wordt ook een supertoffe cadeautip! Het maken van de kaarsen(houders) is op zich helemaal niet zo veel werk, maar het líjkt van wel en dat is natuurlijk een fijne boodschap ;)! Op zich is trouwens geen enkele houder of kaars nu vatbaarder geworden voor brand, in principe zou je dus ook niet bang moeten zijn dat de kaarsen(houders) gevaarlijker zijn geworden. Natuurlijk blijf je best altijd alert!

DIY 6x kaarsen(houders) DIY 6x kaarsen(houders)

Zo, en nu gaan wij nog een beetje genieten van de übergezellige sfeer die onze woonkamer uitstraalt dankzij deze DIY’s! Ga jij er eentje uitproberen? Laat het ons dan zeker weten! Wij vinden het gewéldig om iets van jullie te horen! Have a nice day! X

15 Comments

  1. Anneleen

    Echt heel leuk gedaan, geeft zo’n sfeervol resultaat! Die met kaneelstokjes is mijn favoriet denk ik, handig dat je dit met een rekkertje doet! Fijne feestdagen voor jullie en geniet van jullie mooie kaarsjes!

  2. Nadia

    Die met de glitters vind ik niet zo, maar de rest is echt heel leuk. De eerste, het is gewoon zo simpel maar zo ontzettend leuk meteen! Dat hebben jullie weer leuk gemaakt.

Geef een antwoord