DIY bloemenletters

DIY bloemenletters

DIY bloemenletters

Nu het buiten al snel donker is en de dagen een pak frisser zijn geworden, is ons zomergevoel toch écht weg. We kleden ons wat warmer, kiezen voor een dekentje en warme chocolademelk voor de televisie en genieten van de mooie veranderingen in de natuur. Wat zich niet vanzelf aanpast, is ons interieur. Veel fleurige vaasjes met bloemetjes en zomerse accessoires: het klopte gewoon niet meer. Arne en ik waren al die nepbloemen beu, en besloten er iets anders mee te maken. Bloemenletters! Het resultaat is ontzéttend fleurig en mooi, dus dat delen we natuurlijk graag :)!

DIY bloemenletters

Je hebt nodig: karton, snijmes, snijplank, lat, potlood, lijmpistool en nepbloemen. Véél nepbloemen. Wij gebruikten twee boeketjes van de Action en een tiental nepbloemen van IKEA.

DIY bloemenletters

Start met het bepalen van het woord of de letters die je graag wil maken, en print daarvan eventueel een sjabloon af. Zorg in ieder geval dat je de letters netjes en in ongeveer dezelfde grootte op je karton schetst.

DIY bloemenletters

Snij ze vervolgens netjes uit.

DIY bloemenletters

Knip alle bloemen van hun steeltjes maar probeer het ijzerdraadje binnenin de bloem intact te houden, anders zou deze wel een keertje uit elkaar kunnen vallen! Schik nu verschillende soorten bloemen over de letters. Varieer met kleuren, vormen en teksturen en zorg ervoor dat er overal ongeveer evenveel zit.

DIY bloemenletters

Nu is het tijd om te lijmen! Bij veel nepbloemen (vooral die van IKEA) zitten er ook nepblaadjes. Die hebben we nonchalant over de letters verspreid en vastgelijmd, zodat het karton wat meer bedekt zou zijn en natuurlij kook gewoon omdat het een leuke groene touch geeft aan het geheel! Hierna lijm je de bloemen stevig vast op de manier waarop je ze had geschikt. Druk voldoende hard en lang aan, want dunne steeltjes pakken niet altijd zo goed. Een lijmpistool is trouwens wel écht een must!

 

DIY bloemenletters

Klaar! De letters zijn prachtig gevuld met grote en kleine bloemen in allerlei kleuren. De blaadjes geven een hele mooie opvulling en zorgen ervoor dat het karton niet overdreven zichtbaar is. Tijd om de bloemenletters een mooi plekje te geven in huis!

DIY bloemenletters

Wij hebben ze voor nu op onze schouw gezet, waar ze ervoor zorgen dat onze leefruimte hélemaal bij elkaar komt. De bloemenletters trekken de aandacht, maar zijn verder niet overdréven aanwezig, en ze geven een ontzettend gezellige sfeer. Je zou misschien denken dat de bloemen meer iets voor de lente zijn, maar dankzij de kleurencombinatie, het groen en uiteraard de keuze van het woord vind ik dit juist het ideale stukje voor nu!

DIY bloemenletters DIY bloemenletters

Onze nepbloemen zorgen nu alsnog voor een fleurige uitstraling in huis, maar dan op een nét wat originelere manier. Wij worden letterlijk elke keer dat we naar de schouw kijken gevuld met een gevoel van gezelligheid en vrolijkheid! Ook leuk: iets met jullie namen doen, of de bloemen een kleurtje geven. In eerste instantie wouden we het geheel overspuiten met witte verf en eventueel wat andere herfstige tinten, maar dit resultaat is té mooi qua kleuren om er iets aan te veranderen! Vinden wij dan :)! Wat vind jij van deze bloemenletters?

17 Comments

    1. Frauke + Arne

      Jaa anders heb je kopspelden ofzo nodig en da’s ook moeilijk te bevestigen aan de muur als je dat zou willen :) Karton is super ideaal! Dankjulliewel allemaal voor de lieve reacties :)! X

Geef een antwoord