DIY 'blogger' draagtas

DIY ‘blogger’ draagtas

DIY 'blogger' draagtas

Weet je wat écht een leuke cadeautip en gepersonaliseerde DIY is? Een draagtas! Een eenvoudige, katoenen draagtas komt van pas in zóveel situaties (en je gooit het gemakkelijk in je handtas zonder dat het veel plek inneemt) en daarnaast kan je er alle kanten mee op. Wij werkten vandaag samen met HP en creëerden een echte, geweldige ‘blogger’ draagtas.

DIY 'blogger' draagtas

Voor deze DIY heb je beláchelijk weinig nodig:
– transferpapier (in dit geval voor lichte stoffen, mocht je de keuze moeten maken)
– een katoenen draagtas
– een strijkijzer
– bakpapier
– een schaar

DIY 'blogger' draagtas

Zoals we al aangaven, werken we voor deze blogpost samen met HP. HP heeft namelijk een geweldige nieuwe printer: de Envy 5640, die ideaal is voor thuisgebruik. Het coole aan deze printer, is dat je er foto’s mee kan afdrukken (op klein fotoformaat dus!) en dat hij ook zonder randen kan afdrukken. Dat komt van pas voor deze DIY! Vanmiddag lees je hier nog iets meer over de printer met nieuwe IPH-printtechnologie, want dan geven we een exemplaar weg … stay tuned!

Je plaatst een velletje transferpapier in de printer. Gebruik de sleuf voor handinvoer indien mogelijk en zorg dat het egale oppervlak beprint wordt (en dus niet de rode strepen die je hierboven ziet, haha!).

DIY 'blogger' draagtas

Daarna druk je de afbeelding in spiegelbeeld af. Gebruik hiervoor een fotobewerkingsprogramma. Voor de oplettende kijker: ja, na deze foto hebben we onze print opnieuw mogen afdrukken ;). Belangrijk is dat je niet te inktrijk print, want dan gaat de tekening/tekst op je transferpapier bloeden. Beter print je in de normale stand af, met instellingen voor normaal papier (dus geen ‘beste’ kwaliteit of fotopapier).

DIY 'blogger' draagtas

Wij maakten voor de ene kant van de draagtas een leuke collage van vrolijke foto’s. Dit deden we simpelweg met behulp van PicMonkey, waar je de plaatjes maar gewoon in het juiste hokje moet slepen. In Photoshop maakten we een leuke tekst die héél erg bij ons past: ‘blogger’ is my middle name. En we deden er nog onze website bij, omdat we er zo trots op zijn haha.

DIY 'blogger' draagtas

Volg de instructies van je transferpapier nauwgezet op om een optimaal resultaat te krijgen. Zo kan je een kledingstuk of tas bijvoorbeeld het beste eerst even wassen alvorens het te bedrukken, zo hecht je inkt beter. Daarna strijk je het mooi egaal en warm je het oppervlak op die manier al even voor.

DIY 'blogger' draagtas

Knip de vorm die je wil overbrengen uit je transferpapier, met een paar millimeter witrand. Het probleem is dat witte oppervlaktes nooit zo mooi worden overgebracht, omdat het wit dan opvalt of juist vergeelt. Hou daar rekening mee. Daarna plaats je je vorm voorzichtig op je draagtas en leg je er een stuk bakpapier overheen. Ga nu met een strijkijzer in licht draaiende bewegingen over het papier en vooral goed over de randen (die laten het snelste los). Druk aan en probeer elk stuk even lang te verhitten. Doe dit zeker een minuut (maar ook niet té lang, want dan vergeelt je afbeelding).

DIY 'blogger' draagtas

Vooraleer je het transferpapier af je draagtas trekt, moet je het geheel eerst volledig laten afkoelen. Dus deden we in de tussentijd alvast de tekst op de andere kant! Plaats hiervoor eerst een stuk karton in de tas, zodat door de hitte je plaatje langs de andere kant niet stuk gaat of doordrukt.

DIY 'blogger' draagtas

Zinnen knip je het beste woord per woord of lijn per lijn uit, juist omdat de witruimte ertussen anders zo lelijk gaat opvallen. Schik ze daarna netjes op de tas.

DIY 'blogger' draagtas

En strijk weer! Zeker met zulke woorden moet je zorgen dat de randen goed vast hangen.

DIY 'blogger' draagtas

En wanneer je stof en papier koud zijn, kan je het transferpapier voorzichtig losmaken. Als het goed is, zie je nu je volledige tekening of tekst netjes op de tas zitten! Stel, er is nog een stukje aan het papier blijven hangen, plaats het dan terug en ga er voorzichtig opnieuw over met je strijkijzer. Laat afkoelen en kijk dan of je missie is geslaagd.

DIY 'blogger' draagtas

Tadaa! Zoals je ziet, merk je altijd wel iets van de randen rondom je tekst of afbeelding. Het voordeel dat wij hadden, is dat onze katoenen draagtas wat gelig is en het licht verkleurde wit daarom helemaal niet veel opvalt. Op witte stof is het net wat moeilijker om de overgang subtiel te houden, dus daar is de truc om zeker niet té lang te verhitten zodat je rand niet gelig wordt. Hef daarom regelmatig een hoekje op en kijk of het plaatje al blijft plakken. µ

Wat wasinstructies betreft trouwens, deze tas mag voorzichtig worden gewassen en binnenstebuiten gestreken. Lees daarvoor echter altijd eerst de instructies van jouw transferpapier.

DIY 'blogger' draagtasDIY 'blogger' draagtas DIY 'blogger' draagtas

Tadaa! Je ‘blogger’ draagtas is nu klaar. Niet alleen heel leuk om voor jezelf te maken, maar ook een superfijne cadeautip. Maak bijvoorbeeld een collage met foto’s van dingen die jullie samen hebben gedaan, of kies voor een typische quote van de persoon in kwestie. Alles kan en mag! Wij zijn in ieder geval heel erg dol op deze leuke ‘blogger’ draagtas en worden vrolijk van alle plaatjes erop. Wat vind jij van deze draagtas? Zou jij ze willen? Kom vanmiddag trouwens zeker nog eens terug hier, mocht je interesse hebben in de mooie HP Envy printer! Stay tuned! xo

24 Comments

  1. Linda

    Super leuk gedaan! Ik heb laatst ook wat van dit soort tasjes aangeschaft, zo leuk en handig! Maar zelf maken is natuurlijk nog origineler, lijkt me inderdaad superleuk om aan iemand cadeau te geven! Ik ga nu ook even bij jullie berichtje van vanmiddag kijken!!

  2. Lotte

    Wat een superleuk idee! Wij hebben sinds kort ook een fotoprinter, dus in principe zou ik dit ook moeten kunnen. Het lijkt mij echter niet simpel om een fotoselectie te maken en, eerlijk is eerlijk, ik ben een sukkel in dingen juist printen, hahaha.
    Om een antwoord te geven op bovenstaande vragen: ik denk dat je zulke tassen ook in De Banier kan kopen…

Geef een antwoord