DIY budget parfum cadeautip

DIY: budget parfum cadeautip

DIY budget parfum cadeautip

Vandaag hebben we een súperleuke cadeautip voor jullie: een gepersonaliseerde parfum! Parfum is namelijk een onwijs leuk cadeautje om te geven, maar vaak behoorlijk duur. Ook wanneer je ‘maar’ een pakje van €15,- mag geven, kan je de gelukkige van een lekker geurtje voorzien… en wij tonen jullie hoe!

DIY budget parfum cadeautip

Je hebt hier helemaal niet veel voor nodig: een goedkope parfum (duh!), een véél mooier parfumflesje – dit exemplaar komt van Flying Tiger en kostte €5, we vinden het prachtig!, touw en labeltjes. Zo’n parfumflesje kan je ook vinden in een tweedehandswinkel of via bijvoorbeeld AliExpress (hier!), het ziet er ZO mooi uit!

DIY budget parfum cadeautip

Deze APL parfum van Indigo vind je bij Action. Hij kost €1,59 (!!!) en bevat 100ml. Nu zal je vast denken dat dit geurtje helemaal nergens naar ruikt, maar niks is minder waar: dit is de perfécte DKNY Apple dupe! Het is een heerlijk fris geurtje dat ruikt naar appeltjes, net zoals the real deal. Ik ben hier al lang fan van – net als van de andere gewéldige dupes die Action verkoopt! – maar vind de verpakking echt héél lelijk. Die zou ik niet cadeau willen doen!

DIY budget parfum cadeautip

Een parfumflesje als dit echter zéker wel! Wat een pareltje. Het staat heel chique en ‘vintage’ op je make-uptafel en geeft instant sfeer. Flying Tiger verkocht deze flesjes trouwens ook in het roze en paars, als ik me niet vergis. Ik heb er nu al onwijs veel spijt van dat ik maar één exemplaar kocht, want intussen zijn ze allemaal uitverkocht! Ik hou de winkel in ieder geval in het oog, wie weet komt dit opnieuw binnen!

DIY budget parfum cadeautip

Zoals je kan zien zit de spuitdop van dit flesje vrij stevig vast. Je kan ‘m niet op 1-2-3 opendraaien of trekken. Bij sommige parfums gaat dit wel, dus kijk hier even goed naar. Maar, ook dit is geen probleem! We kunnen onze parfum alsnog van dit flesje naar het andere overbrengen – alleen zal het niet zo vlot gaan als wanneer je gewoon giet!

DIY budget parfum cadeautip

Optie 1 is héél vermoeiend, maar werkt het allerbest: je spuit gewoon de parfum in het smalle openingetje. Zo verlies je het allerminst, maar het vergt wel een beetje rustigheid en geduld om alles netjes in de opening te spuiten.

DIY budget parfum cadeautip

Je kan de parfum ook gewoon in een maatbekertje spuiten – dan hoef je minder netjes te richten – maar je verliest wel veel meer parfum (want: grotere opening, alcohol, verdampt ;)). Het Action flesje bevatte oorspronkelijk 100ml, net als het flesje van de Flying Tiger. Hier mag je dus niet te veel van verliezen, in principe. Ons flesje was eigenlijk al een beetje leger, ssttt ;).

DIY budget parfum cadeautip

Na een tijdje krijg je dan dit resultaat: een prachtig gevuld parfumflesje met een heerlijk geurtje erin – en dat voor een al even geweldig prijsje!

DIY budget parfum cadeautip

Het zou natuurlijk geen ultieme cadeautip zijn als je het flesje niet op een leuke manier aankleedt. We wikkelden touw een aantal keer om de rand heen en bevestigde er een labeltje aan. Het parfum ruikt naar appeltjes, dus we bedachten een tekstje dat daarnaar verwees ;)!

DIY budget parfum cadeautip

En zo heb je voor een klein prijsje een heel leuk cadeautje! Een heerlijk geurtje in een prachtig flesje! Ik denk dat ik het al zo’n miljoen keer heb gezegd intussen, maar wát is dat flesje leuk op je make-uptafel. Ik heb gelijk zin om ál mijn parfums over te sprayen/gieten haha! Wat vinden jullie van deze cadeautip? Mochten jullie nog plaatsen ontdekken waar zulke toffe flesjes (soms) verkocht worden, please do share :)! 

17 Comments

Geef een antwoord