DIY: camera strap

DIY camera strap

Mijn camera is mijn beste vriend. Ik zou nóóit meer terug willen naar een digitale camera nu ik met een spiegelreflex om kan gaan! Zo’n fototoestel werkt gewéldig, maakt prachtige foto’s en ligt ook nog eens goed in de hand. Het enige wat mij al tijden stoorde aan mijn Canon, is dat de cameraband zo lomp en hard was. Hij voelde niet comfortabel aan, schuurde, en zat vaak in de weg. Daar moest wat aan gedaan worden! Ik zette met wat oude stofjes op 1-2-3 een nieuwe camera strap in elkaar, vandaag laat ik zien hoe!

DIY camera strap

Nodig: naald en draad, een schaar en wat oude stofjes. Ik koos ervoor om een licht fleurig sjaaltje te gebruiken als band, omdat dit 1) geen extra gewicht aan je camera geeft en 2) zacht aanvoelt aan de nek. Een oude jeansbroek doet nu dienst als versteviging, maar je kan hiervoor ook andere stevige stoffen zoals leder gebruiken!

DIY camera strap

Knip een lang stuk uit het sjaaltje waarvan de breedte het dubbele is van het gewenste eindresultaat. Meet zeker even rond je nek om de lengte te bepalen, het is belangrijk dat je camera op een comfortabele hoogte hangt!

DIY camera strap

Vervolgens vouw je dat stukje stof dubbel – binnenstebuiten – en naai je het aan elkaar. Geeft niet als dat een beetje slordig is, we gaan de stof straks omdraaien!

DIY camera strap

… zo! Alle randjes/draad zijn nu weggewerkt!

DIY camera strap

Tijd om de uiteinden (dus waar je de strap aan de camera bevestigt!) te maken. Knip hiervoor twee rechthoekige lapjes van de stevigere stof.

DIY camera strap

Ook deze naai je binnenstebuiten dicht en keer je vervolgens weer om. Nu hoef je enkel nog deze twee delen aan elkaar te bevestigen. Steek het stuk stevige stof door de haak aan je camera, prop een deel van de stevige stof in de opening van de lichte stof en naai nu alles goed dicht. Omdat dit natuurlijk gebeurde aan de camera kon ik hier geen foto’s van maken, maar het wijst zichzelf eigenlijk uit – zo gemakkelijk is het!

DIY camera strap DIY camera strap

Tadaaaa! Mijn camera ziet er nu niet alleen een stuk fleuriger uit, hij is ook veel comfortabeler om te dragen. De cameraband is licht, maar toch stevig. Heerlijk om deze lang rond je nek te hebben! De originele camera strap bezorgde me enkel rode plekken en een ruw gevoel. Daarbij is mijn camera nu echt lekker persoonlijk en straalt hij vrolijkheid uit :)! Vind je ook niet? 

25 Comments

 1. Maaike

  Ik moest even nadenken, maar jij bent natuurlijk van makecupcake (oid)! Ik weet nog dat ik las dat jullie een nieuwe blog gingen beginnen, maar oh boy wat is hij gaaf geworden!

  1. Frauke + Arne

   Haha! Iedereen kan het leren! Ik kan enkel de basics (aka naald boven, naald onder etc.) dus het is niet dat het gevorderden-niveau is :D! X – Frauke

 2. Sanne

  Wat een ontzettend toffe DIY! Hier heb ik inderdaad hetzelfde probleem, die standaard band is zo hard, dus denk dat ik ook maar eens in de weer ga met een mooi stofje.

  Bedankt voor het delen!

 3. Shifra - A Cup of Life

  Oh dit is zo leuk om te doen! Ik heb dit jaar geleden als een van mijn eerste DIY’s gemaakt, toen ik net een camera had! Tegenwoordig gebruik ik hem niet meer, omdat het toch wel erg vrouwelijk is, en mijn man er niet altijd mee wilt lopen, haha! Maar als ik bruiloften film is het wel erg handig af en toe met een camereband te werken!

  1. Frauke + Arne

   Ja echt hè! Ik snap wel dat Hans daar niet zo’n fan van is haha, ik denk dat Arne ook niet graag met een bloemetjes-camera wordt gespot ;). Ik ben stiekem altijd bang dat ik de camera laat vallen als ‘ie niet rond mijn nek hangt! X – Frauke

Geef een antwoord