DIY colour block clock

DIY: colour block clock

DIY colour block clock

Een van de allereerste dingen die we kochten voor in ons appartement, was een klok. Een grote, stijlvolle wandklok van Riverdale – je kan ze bijvoorbeeld hier bekijken. We vinden het nog steeds een prachtding en de klok paste perfect op onze schouw, alleen waren de kleuren niet meer zo matchy-matchy met ons interieur. Naar de lente toe hebben we namelijk allemaal frisse en lichte tinten toegevoegd en het bruin/zwart steekt daar wat bij af. Dus: tijd voor een nieuwe, frisse wandklok! En die maakten we – uiteraard – zelf. Wij laten jullie zien hoe je deze colour block clock zelf kan maken!

DIY colour block clock

Bij AVA kochten we alle essentials om een klok te maken: een mechanisme voor de klok, wijzers (er zijn allerlei modellen te vinden!) en een rond MDF bord dat als klok dient. Verder gebruikten we voor deze DIY twee kwasten (spons- of gewone kwast: maakt niet uit!), witte acrylverf en lichtblauwe deco verf (van Action). Daarnaast hadden we ook een lijmpistool en afplaktape nodig.

DIY colour block clock

Allereerst verf je de MDF plaat volledig wit. Hiervoor hadden we een aantal lagen nodig, dus geef het zeker voldoende (droog)tijd.

DIY colour block clock

Eens volledig wit, plakten we vanuit het middelpunt een stuk tape op de klok.

DIY colour block clock

En een eindje verder plakten we een ander stuk tape. We kozen ervoor om een random ‘schijf’ op de cirkel een andere kleur te geven. Zo blijft het geheel licht, maar krijgt het een leuke kleurrijke touch. En het staat lekker modern!

DIY colour block clock

Het afgeplakte stuk kleurden we in met de blauwe verf.

DIY colour block clock

Na twee lagen was die oké en haalden we er de afplaktape vanaf!

DIY colour block clock

Nu is het tijd om de klok in elkaar te steken. Schroef de twee ringen bovenop het mechanisme eraf …

DIY colour block clock

… plaats de klok vervolgens bovenop het staafje …

DIY colour block clock

… en zet ze vast met de grote schroef.

DIY colour block clock

Qua wijzers kozen wij voor hele eenvoudige zwarte, maar je kan bijvoorbeeld ook lekker rustieke exemplaren uitkiezen. Deze zijn gemaakt van een soort stevige flexibele kunststof.

DIY colour block clock

Eerst plaats je de kleine wijzer, dan de grote en vervolgens schroef je het kleine ringetje er bovenop om alles vast te zetten. Nu hoef je enkel nog de wijzers zo te draaien dat de tijd klopt!

DIY colour block clockDIY colour block clock

Bij de klok werd ook een houtblokje geleverd, bedoeld om ervoor te zorgen dat de klop overal op een gelijke afstand van de muur hangt. Met een lijmpistool kan je dit een eindje onder het mechanisme plakken.

DIY colour block clock

Nu rest je alleen nog een spijker in de muur te slaan of een schroef erin te boren, en je kan je klok ophangen! Zo eenvoudig is het. Dankzij het houten blokje hangt de klok niet scheef, maar netjes op een gelijke afstand van de muur. Het resultaat is super netjes!

DIY colour block clock

Niet alleen is het ontzéttend gemakkelijk om zelf een klok te maken, het biedt ook enorm veel mogelijkheden. Je kan de klok zo kleurrijk, sober en apart maken als je zelf wil. Leef je uit met verf, met andere materialen zoals zelfs stof, kies ervoor om al dan niet cijfers te schilderen, plak een foto op het MDF: mogelijkheden zat! Wij kozen bewust voor een hele rustige klok, omdat dit past bij ons interieur op het moment. Het blauw matcht ook nog eens perféct bij onze schouw die we voor de lente hebben aangekleed, maar dat zie je hier binnenkort wel :). Veel plezier met het maken van je eigen klok! Laat je ons het resultaat zeker zien? Bedankt voor het lezen!

25 Comments

Geef een antwoord