DIY diamanten van papier

DIY diamanten van papier

DIY diamanten van papier

Dingen vouwen van papier, wat doen we het graag! Je kan zo’n mooie decoratie maken met gewoon wat gekleurd papier en het is ook nog eens een leuke bezigheid. Een tijdje geleden deelden we een lade in met allemaal schattige zelfgevouwen doosjes, en nu maakten we hele bijzondere decoratie: diamanten! Helemaal niet zo duur als the real deal, maar minstens even mooi ;)!

DIY diamanten van papier (1 van 11)

Voor het vouwen van diamanten heb je een schaar, lijm – liefst een lijmpistool, ontdekten we later – en een sjabloon nodig. Het sjabloon voor deze prachtige diamanten vonden we hier. Druk het sjabloon af op gekleurd papier dat relatief stevig is. Hoe dikker en harder je papier, hoe beter. Zorg alleen dat het niet vast komt te zitten in de printer (been there)!

DIY diamanten van papier

Allemaal lieve, zachte kleurtjes bij elkaar! Knip het sjabloon uit op de buitenste lijnen. Je kan het eventueel ook uitsnijden met een x-acto mesje.

DIY diamanten van papier

Hierna komt het moeilijke gedeelte (echt): vouwen. Je hoort élk stippellijntje naar binnen te vouwen. Gebruik hiervoor een lat of geodriehoek, want het is een hele klus. Je mag namelijk ook niet te ver vouwen, dan heb je overal zichtbare lijnen namelijk. Het is even oefenen maar als je kijkt hoe ‘t er langs de buitenkant uitziet, ontdek je snel of het oké is!

DIY diamanten van papier

Zo hoort het er dus uit te zien. Met scherpe lijnen. Waar het pijltje staat hoor je straks lijm te doen, dit is telkens een soort los flapje waarmee je de verschillende zijden aan elkaar kan bevestigen.

DIY diamanten van papier

Zo, alles gevouwen!

DIY diamanten van papier

En zo ziet het eruit wanneer je alles bij elkaar houdt.

DIY diamanten van papier

Met een lijmpistool kan je nu de flapjes op elkaar kleven. Gewone lijm kan ook, maar wij hebben gemerkt dat dit veel sneller loslaat.

DIY diamanten van papier DIY diamanten van papier

En dit is dan het resultaat! De ene diamant met zwarte streepjes was trouwens een experiment van Arne, hiervoor moet je ná het vouwen de diamant even openvouwen en op elke plooi een lijntje zetten. Geeft ook wel een leuk effect!

DIY diamanten van papier

Deze diamanten kan je, zoals wij gedaan hebben, gebruiken ter decoratie van een wandplankje of op een dienblad doen – maar je kan ze ook aan een touwtje hangen en als slinger gebruiken. Of wat dacht je als zwevende diamantjes boven een tafel/bureau of zelfs bed! Super schattig en heel bijzonder. Het vouwen van deze diamanten is een leuke bezigheid (zeker tijdens de blok haha – studie ontwijkend gedrag to the max!) en het resultaat mag er zeker wezen!

18 Comments

  1. Marlous

    Oh mooi! Handig ook met die vouwlijnen. Ik heb dus een keer geprobeerd om ze te vouwen n.a.v. een afbeelding op het internet, maar halverwege raakte ik verstrikt in alle vouwen die ik al had gemaakt.. haha. Terwijl het eindresultaat erg mooi is!

    1. Frauke + Arne

      Haha ja, eerst denk je inderdaad ‘wat veel vouwen’! Maar eigenlijk moet je gewoon alles één keer gevouwd hebben en dan plots past het perfect :D! X

Geef een antwoord