DIY dip dye bloempotjes

DIY: dip dye bloempotjes

DIY dip dye bloempotjes

We love green! Planten en bloemen in huis vinden we geweldig en we kunnen er dan ook niet genoeg hebben. Het vraagt even wat onderhoud (al valt dat met onze collectie vetplanten en cactussen nog bést wel mee haha!) maar geeft zoveel voldoening: altijd die friste en fleurigheid om je heen. Om je bloemetjes en plantjes leuk uit te stallen, delen we vandaag een vrolijke dip dye DIY (haha!) met jullie.

DIY dip dye bloempotjes

Hiervoor heb je (bizar) weinig nodig:
– acrylverf in kleurtjes die je leuk vindt (of kan mengen)
– een terracotta potje voor je plantje
– een bijpassend plantje (duh!)
– een verfkwast
– tape

DIY dip dye bloempotjes

Eerst plak je een leuke vorm af met de tape op het potje. Druk héél goed aan, zodat er geen verf onder de tape kan terechtkomen.

DIY dip dye bloempotjes

Daarna maak je een leuk kleurtje om het potje mee te verven. Wij kozen voor een soort zomers frisblauw, met veel wit, wat blauw en wat groen.

DIY dip dye bloempotjes

En daarna verf je simpelweg je potje! Dit doe je tot wanneer het mooi bedekt is, in ons geval volstonden 3 dunne laagjes. Fijn pluspunt aan de terracotta: de verf droogt er lekker snel op :).

DIY dip dye bloempotjes

Haal dan voorzichtig de plakband weg van je potje en je bent klaar! Voilà: een uniek en fleurig bloempotje zonder al te veel moeite.

DIY dip dye bloempotjes

De supplies voor deze leuke DIY ontvingen wij van Floor(.be), een campagne die wij graag met jullie delen. Floor is een campagne met het doel om bloemen en groen opnieuw hip te maken. Het is een initiatief van de verkooppunten, verkopers, handelaars en kwekers van bloemen en planten en het wordt uitgevoerd door VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Floor wil een inspiratiebron zjin rond bloemen en planten, voor én door jongeren.

Omdat wij héél erg achter dit initiatief staan (ons motto: hoe meer groen in huis, hoe beter!), leek het ons leuk om op deze manier ons steentje bij te dragen aan de campagne. Al zal je hier sowieso nog vaker green DIY’s zien verschijnen, want dat vinden we hoe dan ook erg leuk ;)!

DIY dip dye bloempotjes DIY dip dye bloempotjes

De plantjes in onze potjes zijn trouwens gemakkelijk in onderhoud, ze vragen niet al te veel water en gewoon een goed verlichte ruimte. Nice!

DIY dip dye bloempotjes DIY dip dye bloempotjes

Wij vonden het heel leuk om deze eenvoudige dip dye DIY met jullie te delen en jullie hopelijk wat aan te sporen ook groen in huis te halen. Zeker met de examens coming up: extra zuurstof is altijd welkom ;)! Trouwens, ik deelde het al in de Snapshots Sunday #33, maar Floor is on the road! Je vindt een busje met grátis plantjes nog in Leuven en Hasselt (check de Facebookpagina voor meer info), dus mocht je daar in de buurt zijn. Ik ben blij met mijn leuke klimopje in ieder geval ;)! Wat vind jij van deze DIY? En van het initiatief Floor?

19 Comments

Geef een antwoord