DIY dromenvanger sleutelhanger

DIY dromenvanger sleutelhanger (13 van 17)

Sleutelhangers bestaan in alle maten en vormen. Een vorm die wij echter nog nooit zagen, maar ons wel heel leuk leek: die van een dromenvanger! Dromenvangers zien er altijd zo vrolijk uit, alleen passen ze niet echt in ons interieur. Het leek ons júist daarom leuk om er toch een te maken, maar dan in de vorm van een sleutelhanger. Wij tonen je hoe je zoiets maakt!

DIY dromenvanger sleutelhanger (1 van 17)DIY dromenvanger sleutelhanger (2 van 17)

Wat je nodig hebt voor deze DIY: zéker een grote ring, garen (wij dachten eerst het dunne donkergrijze garen op de bovenste foto te gebruiken, maar gingen uiteindelijk voor dit dikker en knallender exemplaar!) en daarnaast allerlei leuke hangertjes. Pareltjes, veertjes, noem maar op. Om die te bevestigen kan ketting heel handig zijn, en kleine ringetjes.

Wij bestelden veertjes op AliExpress (zoek op ‘necklace pendant’ of gelijkaardige zoektermen) en sloopten verder goedkope oorringen die ik ooit kocht. Deze waren eigenlijk ideaal qua hangertjes én de ring was perfect. Het is dus zeker handig om even langs een goedkope juwelenwinkel of webshop te gaan, soms is het praktischer bestaande oorringen of kettingen uit elkaar te halen dan zelf allerlei onderdeeltjes te bestellen.

DIY dromenvanger sleutelhanger (3 van 17)

Eerst knoop je het touw met een dubbele knoop vast aan de ring.

DIY dromenvanger sleutelhanger (4 van 17)

Doe dat opnieuw, maar dan een eindje verder. Herhaal.

DIY dromenvanger sleutelhanger (5 van 17)

Zo! Probeer de afstanden allemaal min of meer gelijk te maken.

DIY dromenvanger sleutelhanger (6 van 17)

Daarna ga je hetzelfde opnieuw doen, maar dan vanuit de middelpunten van de stukjes draad (de ‘koorden’, zogezegd). Hiervoor neem je een nieuw stuk garen en knoop je weer de hele cirkel rond.

DIY dromenvanger sleutelhanger (7 van 17)

Tadaa!

DIY dromenvanger sleutelhanger (8 van 17)

Dat blijf je herhalen tot je een volledig ‘web’ hebt gemaakt en het te moeilijk wordt om nog verder te knopen. Nu ziet het er heel slordig uit, met al die losse uiteinden …

DIY dromenvanger sleutelhanger (9 van 17)

… maar dit is al véél beter! Zo, de basis van je dromenvanger is nu klaar. Tijd voor versiering!

DIY dromenvanger sleutelhanger (10 van 17)

Kijk even hoe je welke hangertjes zou bevestigen: wissel af tussen korte en lange stukken, grote en kleine objecten en kies voor verschillende kleuren en texturen.

DIY dromenvanger sleutelhanger (11 van 17)

Met een stuk ketting en een ringetje kan je vervolgens de items bevestigen aan de grote ring.

DIY dromenvanger sleutelhanger (12 van 17)

Ook met touw kan je dat doen, wat zorgt voor een fijne afwisseling! Bevestig alle decoratie aan de hanger en versier ook eventueel het gedeelte binnen de ring. Zo hingen wij daar ook een paar pareltjes, wat we erg leuk vinden staan! Als laatste bevestig je je sleutel(s) nog aan de dromenvanger en klaar is kees!

DIY dromenvanger sleutelhanger (14 van 17)

Deze sleutelhanger is er eentje die je vast nog niet vaak zag. En geef toe: hoé leuk ziet het eruit om zoiets aan je deur te hebben hangen? Nu hebben we alsnog de dromenvanger in ons interieur :).

DIY dromenvanger sleutelhanger (17 van 17) DIY dromenvanger sleutelhanger (15 van 17)

Deze DIY is er eentje voor wie dol is op de iets kleinere priegelwerkjes, al is het er hélemaal geen erg moeilijke of ingewikkelde. Je moet hoogstens even zoeken naar leuke hangertjes (echt, check goedkope juwelen!) en creatief zijn met hoe je die bevestigt. Het resultaat is dat werkje zéker waard, wij zijn in ieder geval fan! Wat vind jij van deze dromenvanger sleutelhanger? Hou je van dromenvangers?

 

21 Comments

  1. Renate

    Dit idee loop ik ook al weken mee in mijn hoofd. Zo leuk om te zien hoe jij het uitgevoerd. De hanger is heel lief geworden. Ik hou van de diverse veertjes die je er onder hebt vast gemaakt.

  2. Saar

    Wat een heerlijke DIY! Wij hebben een dromenvanger op de slaapkamer, maar het lijkt me leuk om eens een nieuwe versie te maken. Ik maak de sleutelhanger wel in het groot dus haha!

Geef een antwoord