DIY eenvoudige kwastenhouder

DIY eenvoudige kwastenhouder

DIY eenvoudige kwastenhouder

Hoe bewaar jij je kwasten wanneer je op reis gaat? Heb je een speciale etui, doe je er iets van bescherming omheen of gebruik je liever een fijne brush roll? In het laatste geval hebben wij een hele simpele en snelle DIY voor jou die zéker en vast van pas zal komen! We tonen je hoe je in no time een praktische kwastenhouder kan maken die prima in je valies zal staan.

DIY eenvoudige kwastenhouder

Je hebt nodig: een klein handdoekje (gastendoekje), een stuk (stoffen) lint, een schaar, naald en draad en een knoopje. Daarnaast uiteraard ook de kwasten die je graag wil opbergen ;).

DIY eenvoudige kwastenhouder

Eerst en vooral ga je de kwasten even schikken op je handdoekje, om te zien hoeveel er op passen en hoe ver ze uit elkaar moeten liggen. Dit zijn mijn meest favoriete kwasten van het moment (jup, ik ben hélemaal into E.L.F.!) dus ik wou eigenlijk alleen deze kwijt in mijn kwastenhouder.

DIY eenvoudige kwastenhouder

Dan ga je knipjes maken in de handdoek. Je vouwt ‘m horizontaal ter hoogte van waar je een kwast wil en knipt er dan verticaal in. De hoogte van je knipjes is een beetje afhankelijk van kwast tot kwast, maar zal rond een centimeter liggen. Maak twee knipjes op een kleine centimeter van elkaar en herhaal dat een eindje verder (afhankelijk van de lengte van je kwast). Prop je kwast erdoorheen en knip bij waar nodig.

DIY eenvoudige kwastenhouder

Dat komt er dan zo uit te zien wanneer je het voor alle kwasten herhaalt! Gemakkelijker kan bijna niet en je basis kwastenhouder is eigenlijk nu al af. Als je wil kan je de linkerzijde van de handdoek omflappen naar rechts, over de uiteinden van je kwast heen, en dan de handdoek oprollen van boven naar onder (of omgekeerd). Zo zitten je kwasten al prima beschermd! Wij wouden nog net wat meer toevoegen, namelijk een manier om de kwastenhouder dicht te houden.

DIY eenvoudige kwastenhouder DIY eenvoudige kwastenhouder

We maakten eerst een grote lus langs de bovenzijde met lint. We zetten de uiteinden heel gemakkelijk vast met een paar steekjes.

DIY eenvoudige kwastenhouder

Daarna naaiden we een knoopje in het midden bovenaan de kwastenhouder. Hiervoor moet je even testen waar het knoopje exact moet komen door de boel al eens op te rollen en de lus er omheen te wikkelen.

DIY eenvoudige kwastenhouder

En uiteindelijk ziet zo’n opgerolde kwastenhouder er dan zo uit! Hij beslaat slechts een kleine oppervlakte en toch zitten al je kwastjes netjes opgeborgen!

DIY eenvoudige kwastenhouder

Je zou de kwastenhouder eventueel kunnen proberen ophangen aan de lus, maar dan moet je de lus breder kunnen hangen (als je snapt wat ik bedoel). Veel gemakkelijker is het om de kwastenhouder gewoon aan een kapstokje vast te knijpen! (Of: je kan de lus om een normale kapstok heen hangen!).

DIY eenvoudige kwastenhouder DIY eenvoudige kwastenhouder

Veel gemakkelijker zal het niet worden om zelf een kwastenhouder te maken! Je kan nog lekker los gaan met een extra laagje bescherming, een andere manier om ‘m toe te houden of bijvoorbeeld twee lusjes in de bovenhoeken om ‘m recht te kunnen ophangen, maar het basisidee is er :). Heb je dus nood aan een gemakkelijke, goedkope (!) en snelle oplossing om je kwasten mee te nemen op een tripje? Try this! Wat vind jij van deze kwastenhouder? Let us know! xo

10 Comments

  1. anna

    Wat ontzettend origineel, het ziet er zo leuk uit (als je tenminste een mooie handdoek hebt). Alleen weet ik uit ervaring dat ik mijn kwasten liever ergens neersmijt, want bij mijn make-up tafel heb ik geen plek waar ik iets kan ophangen :(

    1. Frauke + Arne

      Oh dat snap ik! Wat een handige tip is (voor op reis dan bvb.) is om die handdoek met je kwasten vervolgens over je lavabo heen te hangen! Zo bespaar je weer ruimte! X

Geef een antwoord