DIY flipfolder

DIY: flipfolder

DIY flipfolder

Yes, deze post wordt een hele enthousiaste, want vandaag laten we jullie onze allereerste DIY op The Life Factory zien! Superleuk! Het is dan ook nog eens een súper praktische, want we maken een flipfolder: dé tool voor wie niet zo goed is in kleding opvouwen. Wij hebben er intussen al héél veel genot van gehad en kunnen niet meer zonder!

DIY flipfolder

Je hebt nodig: niet zo veel! Stevig karton van 50 op 60cm (zoals bijvoorbeeld maquettekarton wat wij gebruikten), een lat, schaar, potlood en snijmes en iets om je karton mee te bekleden – zoals duct tape of zelfklevende folie. Die van ons heeft een houtprint en komt van bij Action, lekker goedkoop maar heel mooi!

DIY flipfolderDIY flipfolder

Eerst en vooral snij je het karton in de lengte in drie stukken van elk 20cm breed, en snij je het middelste stuk nog eens in 2 (25 op 20 cm).

DIY flipfolderDIY flipfolder

Vervolgens is het tijd om het karton te bedekken met duct tape/folie. Wij vonden dit houtprintje echt gewéldig, het staat zo gezellig en stijlvol – ziet er gelijk een stuk duurder uit haha!

DIY flipfolder

Je legt de stukken nu op elkaar op de manier waarop ze moeten vouwen, zodat ze dus netjes meegeven als je plooit. Hieronder zie je vast duidelijker wat ik bedoel!

DIY flipfolder

Wij hebben eerst de lange stukken aan het middelste bevestigd, langs voor en langs achter, en dan het onderste middelste stuk aan het bovenste middelste. (Zie hieronder!)

DIY flipfolder

Tadaaa! Natuurlijk zegt dit nog niet heel veel over hoe dit ding werkt, maar daarom hebben we voor jullie even een gifje in elkaar gezet – zo zie je gelijk hoe awesome deze flipfolder is!

DIY flipfolder

Flipfolder4

DIY flipfolder

Onze kasten zien er nu niet alleen onwijs netjes uit, er is ook veel meer ruimte omdat alles exact even groot gevouwen is en dus in de smalste hoekjes past. Uiteraard is het heel slim om je flipfolder op maat te maken van de vakjes in je kast, zo past je verse kleding altijd perfect!

Wij vonden dit niet alleen een superleuk projectje om uit te proberen, het heeft echt een méga nut! Onze was komt niet meer in de kast als ze niet door de flipfolder is gepasseerd en onze kasten zien er altijd pico bello uit. Yes! Dé ideale huishoud-tool, en al helemaal voor wie niet zo goed is in vouwen (me!). Oh enne, jongens hebben nu ook geen excuus meer dat ze niet kunnen helpen met vouwen omdat ze het niet kunnen, want met deze flipfolder kan zelfs het kleinste kind de was doen!

Mocht jij ook een flipfolder maken, laat het ons dan zeker weten :)! Voor ons is het dé uitkomst!

18 Comments

Geef een antwoord