DIY geurstokjes (interieurparfum)

DIY geurstokjes (interieurparfum)

DIY geurstokjes (interieurparfum)

Een goed geurtje in een woning vinden wij ontzettend belangrijk! Elk huis heeft wel een typische geur, al is die niet altijd even aangenaam. Wij gebruiken al een hele poos een Rituals huisparfum om ons appartement aangenaam te laten ruiken, de geur daarvan heet Sunrise. Hele lekkere geur, alleen is zo’n parfum niet altijd zo praktisch. Je moet ‘m handmatig verspreiden, de geur verdwijnt behoorlijk snel en zo’n parfum is ook nog eens best duur. Wij besloten zelf geurstokjes te proberen maken, om een frisse geur door ons appartement te verspreiden.

DIY geurstokjes (interieurparfum)

Je hebt nodig: flesjes met een brede bodem maar een smalle hals, water of baby-olie, etherische olie/parfumolie, eventueel wodka, satéprikkers en leuke versiering zoals washitape of lint.

DIY geurstokjes (interieurparfum)

Vul de flesjes eerst met water of baby-olie. Wij kozen voor water, maar beide substanties hebben hun voordelen. Water verdampt iets sneller, olie gaat langer mee maar vraagt ook meer etherische olie. Je hoeft trouwens niet per se baby-olie te gebruiken, elke geurloze olie doet het prima.

DIY geurstokjes (interieurparfum) DIY geurstokjes (interieurparfum)

Voeg nu etherische olie toe. Wij deden in het eerste flesje een mix van bloemengeuren, en in het tweede een frisse zeegeur. Hoeveel drupjes je nodig hebt kan variëren, maar het zijn er behoorlijk wat. Wij gebruikten er 20, maar meer is zeker aan te raden. In het geval van olie al helemaal! Eens je de drupjes hebt toegevoegd, kan je ook nog een scheutje wodka bij het mengsel doen – dit zorgt ervoor dat de geur sneller wordt vrijgegeven (en je flesje dus ook sneller moet bijgevuld worden!).

DIY geurstokjes (interieurparfum)

Voeg nu een aantal satéprikkers toe en schik die netjes.

DIY geurstokjes (interieurparfum) DIY geurstokjes (interieurparfum)

Ter afwerking kan je de flesjes versieren met lint, of met washitape vlagjes aan de stokjes hangen. Dit vinden we zó’n fleurig effect geven! De geurstokjes staan heel mooi in je interieur en verfrissen direct de ruimte, ze zien er dus niet alleen leuk uit maar zijn ook nuttig! Dit is trouwens ook een gewéldig cadeau-ideetje voor een klein budget. De geurstokjes zijn zo gemaakt en met een creatieve afwerking ook heel persoonlijk. Wij zijn er dol op! Heb jij al eens geurstokjes gemaakt? 

19 Comments

  1. Frauke

   Olie verdampt niet zo snel als water waardoor je geurstokjes langer hun werk blijven doen. Nadeel is dat je daardoor wel meer geur moet toevoegen om hetzelfde effect te krijgen als met water. De stokjes die ik al kocht, waren eigenlijk altijd met olie! X

 1. Nadia

  Super leuk weer! Ik heb een oliebrander en geurkaarsjes op mijn kamer. Overdag staat mijn raam altijd open en daarom ruikt het altijd lekker fris. En als ik in de avond de kaarsjes of de oliebrander aan heb ruikt het daar lekker naar.

 2. Bianca

  Hier was ik naar op zoek, heel leuk gedaan! Ik had zo’n flesje met geurstokjes van Rituals maar de kat had hem omver gegooid. Wat een vies chemisch spul is dat zeg, een balpen die onder de olie zat is gewoon weggesmolten. Kan niet gezond zijn om in te ademen…

  1. Frauke + Arne

   Wow wat? Ik ben ook dol op die stokjes van Rituals, maar nu ik dit hoor ga ik misschien gewoon altijd voor zelfgemaakt! Jeetje! X – Frauke

Geef een antwoord