DIY gezellige lampenkap met wol

DIY gezellige lampenkap met wol

DIY gezellige lampenkap met wol

De DIY die we vandaag met jullie delen, is er eentje waar heel wat gepruts aan vooraf is gegaan. Uiteindelijk is er dit gemakkelijk te maken project uit voortgekomen, met een geweldig resultaat. Ik wou al een tijdje de lamp op m’n kamer voorzien van een nieuwe, meer herfst-proof, lampenkap maar kon nooit iets helemaal perféct vinden. Tot ik dacht: “hey, ik doe ‘t gewoon zelf!” en er een paar dagen later een heel gezellig lampje op m’n bureau stond ;)!

DIY gezellige lampenkap met wol

Nodig: wol met een kleur/textuur naar keuze, een lampvoet en een neutrale lampenkap die hierop past. Ik haalde de wol bij de Flying Tiger voor €1 per bol (!!!) en de voet/lampenkap bij Blokker.

DIY gezellige lampenkap met wol

Deze DIY heeft weinig woorden nodig, het is bijna te eenvoudig om uit te leggen :)! Je maakt het begin van de bol wol vast aan een stangetje van de lampenkap …

DIY gezellige lampenkap met wol

… en begint vervolgens te wikkelen, wikkelen en nog eens wikkelen! In totaal heb ik rond de lamp twee bollen wol gewikkeld, waarna er niks meer van de lampenkap zelf te zien was. Enkel nog mooie herfstige kleurtjes en wollige textuur!

In eerste instantie had ik trouwens een andere lampenkap, waarbij mijn idee was om er de stof/plastic volledig vanaf te halen en dus enkel rond de metalen structuur touw te wikkelen. Zo zouden er nog spleetjes mogen zijn voor een extra nonchalant effect. Impulsief als ik ben, knipte ik de stof van de lampenkap … en ontdekte ik dat de boven- en onderkant helemaal niet aan elkaar vast zitten. Ik heb nog hopeloos geprobeerd om zelf een soort van constructie te maken om het frame te kunnen gebruiken (met satéprikkers, touw en een lijmpistool – I kid you not) maar dat was uiteindelijk niet het beste idee ;)!

DIY gezellige lampenkap met wol DIY gezellige lampenkap met wol DIY gezellige lampenkap met wol

Gelukkig is het uiteindelijke resultaat wel gewoon heel mooi en gezellig! Ik vind de wol prachtig van kleur en textuur, met al die losse stukjes eraan. Op en top fall-proof! En fail-proof, want deze DIY heb je in geen tijd gedaan en zo ga je in 1-2-3 van een saaie, standaard lamp naar een gezellig, speels en creatief exemplaar. Win! Wat vind jij van deze lamp? Bedankt voor het lezen! X

15 Comments

  1. Frauke + Arne

   Oh had ik zelf nog niet bij stilgestaan, het wordt namelijk totaal niet warm! Misschien omdat het een led-lamp is en geen gewone spaarlamp/gloeilamp? Sowieso brandt het wel niet de hele dag, maar alsnog denk ik niet dat het een risico is :D! (De originele lampenkap is iig ook van stof haha).

 1. Elisse

  Super herfstig! Mooie kleurtjes, en een goeie tip, die Flying Tiger! Al lang niet meer binnen geweest, dus moet ik dringend nog es passeren :-) Wat ik wel gelijk dacht toen ik deze blogpost langs zag komen in m’n feed was: Oei, is dat niet gevaarlijk? Wol en lamp = vuur? Toch wel mee oppassen, nee?

 2. Nicolette

  Wat een leuk idee zeg. Ik dacht in eerste instantie dat het met sierband gemaakt was, Dat zie je namelijk ook veel terug tegenwoordig. Maar dit is ook erg leuk. Zeker de hier gebruikte wol met verschillende kleuren. Wel leuk hoe je tot de ontdekking kwam dat boven en onderkant niet aan elkaar zaten. Dat is toch soms bij lampenkappen wel het geval, dus zo gek was dat niet gedacht.
  Leuke blog hebben jullie trouwens!

Geef een antwoord