DIY haarband zonder naaien

DIY haarband zonder naaien

DIY haarband zonder naaien

‘s Zomers draag ik zo graag bandana’s en haarbanden! Lekker je haren uit je nek (die warmte, pfoe!) en een vrolijk printje of kleurtje in je haren. Ik neem vaak een sjaaltje dat ik gewoon oprol en omknoop, maar maakte ook al meermaals zelf haarbanden en bandana’s. Vaak met naald en draad, maar ook zonder. En omdat ik weet dat hier veel mensen meelezen die niet zo graag met naald en draad aan de slag gaan, deel ik deze no-sew methode graag vandaag! (Dat rijmde.)

DIY haarband zonder naaien

Voor deze DIY heb je in feite maar 3 dingen nodig. Echt! Een leuk stofje – ik koos een stuk katoen dat ik bij Action scoorde in een set van 3, liéfde voor de kleur en print -, een schaar en een lijmpistool. That’s all.

DIY haarband zonder naaien

Eerst en vooral knip je een lange strook uit de stof. Mijn lap was niet lang genoeg om ruimschoots om m’n hoofd te kunnen, dus koos ik ervoor gewoon twee identieke stroken uit te knippen en die vervolgens gewoon aan elkaar te bevestigen. Easy as that! De lengte van de strook moet in totaal de omtrek van je hoofd zijn, plus ongeveer 15 à 20 centimeter erbij.

DIY haarband zonder naaien

De stroken vouwde ik vervolgens dubbel, met nog een klein beetje overschot langs de ene kant (zie foto). Dit om zo uitrafelen van de zijdes te vermijden en de lelijke achterkant te verstoppen.

DIY haarband zonder naaien

Ik legde de ene strook op de andere en vouwde vervolgens om. Zo zitten die mooi in elkaar en is de overgang tussen beide delen vrijwel onzichtbaar.

DIY haarband zonder naaien

Met hete lijm uit het lijmpistool, bracht ik vervolgens lijm aan op de randen van de stof. Even flink aandrukken over elkaar, en mijn twee stroken zaten netjes vast!

DIY haarband zonder naaien

Hierna werd het tijd om het uitstekende stuk bovenaan om te flappen en ook weer met het lijmpistool vast te maken. Ik bracht telkens ongeveer voor 10 cm lijm aan en drukte daarna het geheel mooi dicht. In één keer zal het niet lukken, want dan is je lijm al droog wanneer je aan het uiteinde komt!

DIY haarband zonder naaien

De uiteinden flapte ik ook om, wat dus het volgende resultaat gaf! Een mooie haarband waarbij er geen uitrafelende randjes te zien zijn. Door het gebruik van de lijm, zit er ook meer stevigheid in dan wanneer je naait. De lijm voegt toch wat textuur toe aan het geheel, waardoor de haarband mooier blijft en niet zo snel kreukt. Like!

DIY haarband zonder naaien

Vervolgens hoef je nog maar één ding te doen: de haarband om je hoofd wikkelen en er een (dubbele) knoop in maken. Hier kan je een beetje trekken en duwen tot de strik perfect zit en de uiteinden mooi vallen. Dat lukt overigens ook weer beter door de lijm in de haarband!

DIY haarband zonder naaien DIY haarband zonder naaien

Het resultaat van deze eenvoudige DIY is een speelse, vrolijke en zomerse haarband. Hij ziet er niet alleen onwijs leuk uit, hij is ook ontzettend comfortabel en houdt de haren prima bij elkaar. Ik combineer ‘m graag met een hoge en nonchalante staart die ik lekker rommelig maak, en hoe meer losse plukken – hoe beter!

DIY haarband zonder naaien

Trouwens, ik HOU van de knalgele kleur die deze haarband heeft! Het kleurtje past mooi bij m’n huidskleur en ogen, en bij m’n haar. En de haarband geeft ook het ultieme zomergevoel. Zonnebrilletje erbij, fleurige outfit en je kan zo elk festival afstruinen of een heerlijke strandwandeling maken. Zonnetje, kom er maar aan! Ik ben klaar voor je :). Hou jij van haarbanden?

17 Comments

Geef een antwoord