DIY Halloween mugs

DIY: Halloween mugs

DIY Halloween mugs

Binnen exact een week is het weer zo ver: Halloween! Hoog tijd om aan de slag te gaan met een Halloween DIY, dus! Wij besloten dit jaar niet te hard los te gaan met decoratie-voor-één-dag, maar iets leuks te maken dat we ook buiten Halloween om zouden kunnen gebruiken: Halloween mugs! Deze tassen zijn misschien niet de meest schattige, maar ze zijn wél erg leuk om te maken én zien er onwijs cool uit :)!

DIY Halloween mugs

Je hebt nodig

– kopjes naar keuze, deze komen van Blokker (Best Budget – €0,75 per kopje)
– Edding permanent spray (of andere spuitverf die werkt op porselein!), deze kostte €10 maar is ook van hoge kwaliteit
– Glass & porcelain pennen (€4 per stuk bij Pipoos)
– tape om af te plakken

DIY Halloween mugs

Je begint met het afplakken van je tas. Het is namelijk de bedoeling om de kopjes langs de onderkant van een kleurtje te voorzien.

DIY Halloween mugs

Ga nu lekker tekenen met de glass & porcelain pennen. Dit werkt net als een gewone marker en is heel gemakkelijk qua gebruik! Wij hebben op Google gezocht naar ‘Halloween doodles’ of ‘Halloween clip art’ en zo een aantal typische Halloween-elementen nagetekend.

DIY Halloween mugs DIY Halloween mugs

Het versieren van de kopjes is natuurlijk een plezier op zich, het is ontzettend leuk om te doen en je kan er je creativiteit helemaal in kwijt. Arne ging voor grote, ingekleurde doodles (tekenskills!) terwijl ik er juist een meer schattig tasje met veel tierelantijntjes van heb gemaakt. Het is de bedoeling dat je deze tassen nu eventjes laat drogen (volg de instructies) en vervolgens ga je ze afbakken.

DIY Halloween mugs

Bij deze pennen moest dat voor 1,5 uur op 175°. Lees uiteraard eerst goed de instructies. Laat de kopjes afkoelen samen met de oven en plaats ze dus niét gelijk op een koude ondergrond na het bakken, ze zouden wel een keertje kunnen barsten. Eens afgekoeld zijn de tassen qua decoratie af én vaatwasserproof. De stift is helemaal in de tas gebakken!

DIY Halloween mugs

Maar wij zijn nog niet klaar. Nu pak je de tassen helemaal in met washi tape en plastic bescherming zodat ze zeker niet gekleurd zouden worden op de verkeerde plaats.

DIY Halloween mugsDIY Halloween mugs

Nu spuit je ze oranje! Lifehack: doe dit in een doos. Zo heb je nooit last van een oranje waas rondom je kopjes! Draai direct na het spuiten om en laat de tassen voor zo’n 30 minuten drogen (lees de instructies, edding spray is héél snel daarmee).

DIY Halloween mugs DIY Halloween mugs

Je kan de tape/plastic nu verwijderen en in principe zijn je tassen dan klaar! Stel, je hebt wat verf gemorst, dan kan je met nagellakremover en een wattenstaafje nog even corrigeren. Doe dit wel snel na het spuiten, aangezien het uiteraard niet meer zal lukken wanneer de verf volledig uitgedroogd is.

DIY Halloween mugs DIY Halloween mugs DIY Halloween mugs DIY Halloween mugs

En daar zijn je gezellige, unieke Halloween mugs! Ze zijn ideaal om je trick & treat snoepjes in op te bergen, zoals deze coole lolly’s van de Flying Tiger, maar ook om een lekker warme chocomelk/koffie/thee uit te drinken natuurlijk ;). Deze tassen zijn heel persoonlijk en zullen er bij iedereen anders uitzien, wat ze natuurlijk érg leuk en uniek maakt. Oh enne: we houden van de kleurencombinatie. Jij? 

19 Comments

Geef een antwoord