DIY handtas organiser

DIY handtas organiser

DIY handtas organiser

Ik hou ervan om regelmatig af te wisselen van tas. Een grote handtas, kleiner exemplaar, een rugzak, shopper en noem maar op. Daardoor slingeren mijn spullen vaak rond in één van die tassen en vergeet ik ook wel een keertje iets. Plus: zo’n volgepleurde tas met allerlei random spullen ziet er ook niet heel fancy uit. Eerder had ik al een handtas organiser die ik héél handig vond, alleen ging die stuk. En nu maakte ik er gewoon zélf een! Hieronder zie je hoe!

DIY handtas organiser

Je hebt nodig: naald en draad, een schaar, potlood/balpen + lat en stukken dik, stevig vilt. Deze zijn 40x40cm.

DIY handtas organiser

Begin met je basis. Hiervoor koos ik ervoor een breedte van 30cm te nemen en de hoogte van het stuk vilt te behouden.

DIY handtas organiser

Vouw dit stuk nu over de langste zijde dubbel. Dit wordt de basisvorm van je handtas organiser – zorg dus dat het formaat naar wens is! Ga even met een lat flink over de plooi heen, zodat de vorm er een beetje inkomt.

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

Naai nu de zijkanten aan elkaar. Begin hiervoor onderaan bij de plooi, steek je naald bovenin en trek ‘m er onderin, door de twee op elkaar liggende stukken vilt, weer uit. herhaal zo tot je de héle zijkant aan elkaar hebt gezet.

DIY handtas organiser

Knip de draad bij en leg er aan de uiteindes een knoopje in.

DIY handtas organiser

Nu kan je je tasje binnenstebuiten vouwen voor een extra net resultaat.

DIY handtas organiser

Druk het een beetje plat, et voilà! De basis is er. Tijd voor extra vakjes/zakjes!

DIY handtas organiser

Hiervoor nam ik een stuk vilt in een gewéldige knalroze kleur. Knip het bij op exact dezelfde breedte als je basis tasje (dus bij mij 30cm) en kies qua hoogte voor een tiental cm minder (bij mij 30cm).

DIY handtas organiser

Dit komt nu zo om je basis tasje heen. Vouw het stuk dubbel en zorg ervoor dat de uiteinden op ongeveer dezelfde hoogte zitten.

DIY handtas organiser

Naai dit nieuwe stuk ook weer vast langs de zijkant, door de basis tas heen. Onder, boven, onder, boven … niet prikken in je vingers hoor ;)!

DIY handtas organiser

Omdat de hoekjes een beetje afgerond waren na het binnenstebuiten draaien, besloot ik van het roze stuk ook de hoekjes weg te knippen. Zo!

DIY handtas organiser

Naai de afgeknipte hoek nog mee en knoop vervolgens je touw vast en knip het bij. Je kan uiteinden een beetje wegmoffelen met je naald onder de andere draad.

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

Zo! Dat ziet er wel al heel erg uit als een handtas organiser! Ik miste alleen nog één ding: smallere vakjes voor m’n gsm, lipgloss of make-upjes.

DIY handtas organiser

En die maak je als volgt: naai simpelweg het roze stuk vast aan het grijze. Op de foto zie je vast wat ik bedoel!

DIY handtas organiser

Zo! Steek eventueel iets in de opening om te vermijden dat je de twee grijze stukken aan elkaar naait.

DIY handtas organiser

Knoop de uiteinden van je draad langs de binnenkant vast en hang er eventueel, ter bescherming, een stukje plakband overheen.

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

Klaar is je zelfgemaakte, fancy handtas organiser!

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

Ik steek er zelf behoorlijk wat spullen in: mijn pennenzak, veel-te-dikke portefeuille en een tasje met kleingeld in het grote vak, mijn gsm en make-upjes in de kleine vakjes en langs de achterzijde een spiegeltje, Vaseline en kauwgum. Alles zit erin!

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

En hoe! Onwijs netjes vind ik het resultaat. Mijn handtas is nu netjes georganiseerd en ik vind alles in no time terug. Daarnaast kan ik nu veel sneller wisselen van tas, ik hoef er simpelweg mijn handtas organiser uit te halen! Ideaal.

DIY handtas organiser DIY handtas organiser

Ik ben ontzettend blij met mijn zelfgemaakte handtas organiser. Niet alleen vind ik zo’n ding onwijs handig om de boel netjes te houden, doordat ik ‘t “op maat” heb gemaakt past ook alles er perfect in. Daarnaast is het vilt heel stevig en wordt het niet snel vuil. Ideaal, want ik ben dol op de kleurtjes :)! Gebruik jij wel eens een handtas organiser? Lijkt het je wat?

24 Comments

  1. Karlijn

    Oh wat mooi gemaakt! Een paar jaar terug was het volgens mij een soort hype iets onder vrouwen en toen heb ik het veel gezien in tijdschriften. Maar dat was van zo’n eng glad stofje en van een of ander bedrijf. Die van jullie is zoveel mooier! De kleuren staan prachtig bij elkaar en nou ja, het is gewoon mooi.
    Een paar jaar terug leek het me niets maar nu ik dit zo zie ben ik om, dat wil ik ook! Nu nog even op zoek naar vilt. X

    1. Frauke + Arne

      Geloof me, ik ben absoluut geen expert in naaien of dat soort zaken (kan niet eens een naaimachine gebruiken, right!) en dit ging gewoon heel gemakkelijk :)! X

Geef een antwoord