DIY herfst schilderij

DIY herfst schilderij

DIY herfst schilderij

Omdat deze hele week in het teken van de herfst staat, kon een DIY met dit thema natuurlijk niet ontbreken. We hebben lang gebrainstormd over wat nu een leuk idee zou zijn, en hadden al gauw een heleboel dingetjes om te maken in gedachten: kaarsenhoudertjes, schaaltjes, ‘iets met hout’ – typische herfst DIY’s dus! Alleen hadden we helemaal niet veel zin in iets té standaard/cliché en wouden we iets dat minder kitsch zou zijn. Arne kwam met het verlossende idee: een herfst schilderij! Dit kunstwerkje geeft een instant fall sfeer, zonder overdreven opvallend te zijn. Ik vind het prachtig!

DIY herfst schilderij

Je hebt nodig: een sjabloon, verf, een sponskwast (en liefst ook een ‘gewone’ brede kwast) en een schildersdoek. Wij gebruikten blauwe, rode, witte en oranje verf (niet allemaal op de foto).

DIY herfst schilderij

Begin met het uitknippen van het sjabloon.

DIY herfst schilderij

Experimenteer nu met verf mengen: begin met een flinke klodder wit en voeg dan hele kleine hoeveelheden gekleurde verf toe. Voor de basiskleur van het schilderij mengde Arne veel wit met wat oranje, rood en een héééél klein beetje blauw.

DIY herfst schilderij

Met een sponskwast breng je dit nu zo nonchalant mogelijk aan op het schildersdoek. Maak losse ‘zwiepen’ met je kwast en probeer veel textuur toe te voegen aan je schilderij. Achteraf geeft dit echt het mooiste resultaat!

DIY herfst schilderij

Met een gewone brede kwast met stugge haren neem je een beetje wit en dit ga je ook weer nonchalant vermengen op het doek. Maak losse vegen, smeer goed open, stippel op sommige plaatsen … kortom: experimenteer en laat je gaan ;)!

DIY herfst schilderij

Laat dit een flink halfuur drogen. Zie je hoeveel diepte/textuur in deze ondergrond zit?

DIY herfst schilderij

Eens de grondlaag droog is, druk je het sjabloon op het doek. Houd dit stevig vast en schilder nu met een nieuwe, donkerdere kleur langs de randen (van binnen naar buiten toe!). Deze kleur hebben we gemaakt met wit, beetje oranje, beetje rood en een beetje blauw. Het is in feite de donkere variant van de basiskleur. Ik vind het echt een supertypische herfstkleur!

DIY herfst schilderij

Kleur het gehele schilderij goed in met deze tint. Wees ook hier niet bang om wat textuur toe te voegen. Geeft alleen maar een leuk effect aan je kunstwerk!

DIY herfst schilderij

Wanneer de toplaag bijna droog is, haal je het sjabloon er voorzichtig af. Dit is het moment waarop je in spanning wacht en vervolgens (liefst) een zucht van opluchting laat ;)!

DIY herfst schilderij

Verf de zijkanten van het doek en laat het geheel voldoende lang drogen. Hierna kan je het ophangen op een plek naar keuze!

DIY herfst schilderij DIY herfst schilderij DIY herfst schilderij

Het resultaat is een uniek, mooi schilderij dat zonder al te veel op te vallen toch een herfstsfeer creëert. Het is gemakkelijk om te maken maar ziet er behoorlijk chique uit, vinden wij toch! De kleurencombinatie is echt prachtig en zeker op een witte muur komt dit kunstwerk erg goed uit! Welkom, herfst! Wat vind jij van dit schilderij? Bedankt voor het lezen! X

15 Comments

Geef een antwoord