DIY: honingraat prikbord

DIY: honingraat prikbord

DIY: honingraat prikbord

De muur op mijn kamer is altijd al kaal wit geweest, en daar wou ik wel een keer verandering in brengen. Ik twijfelde tussen een kunstwerkje en een inspirationeel prikbord, maar koos uiteindelijk voor een combinatie van beiden. Meet dit honingraat prikbord! Ik ben er mégablij mee: het fleurt mijn kamer op, is gemakkelijk en goedkoop om te maken en ik kan al mijn ideetjes vastpinnen!

DIY: honingraat prikbord

Wat je nodig hebt: verf in kleuren die je leuk vindt, een gewone kwast of sponskwast om de verf aan te brengen (waar jij het liefst mee werkt), een snijmes, potlood, passer (niet op foto), geodriehoek en het allerbelangrijkste… ronde kurken onderzetters. Deze komen trouwens van Ikea en worden per drie verkocht (Heat, 1.49/3 stuks)!

DIY: honingraat prikbord

Begin met het zoeken naar het middelpunt van de cirkel. Dit gaat een beetje op gevoel, maar met een passer is het niet zo moeilijk! Vorm met je passer de afstand van het middelpunt tot de buitenkant van de cirkel, zet je passer op de buitenkant en pas die lengte daarop af. Vanuit het punt dat je net hebt getekend ga je verder, en zo de hele cirkel rond. Klinkt een beetje ingewikkeld, maar het is super easy!

DIY: honingraat prikbordDIY: honingraat prikbord

Nu ga je met een lat de zes gevormde punten met elkaar verbinden, en zo krijg je dus een perfecte zeshoek!

DIY: honingraat prikbord

Nu snij je met een scherp snijmes de vormen uit. De beste manier om dit zonder al te veel scheve stukken te doen, is om veel druk uit te oefenen op je mes.

DIY: honingraat prikbordDIY: honingraat prikbord

Wij hebben na het snijden ook nog even de randen met een stofzuiger vrij van losse ‘korreltjes’ gemaakt. Dit is zeker aan te raden, want door de kurk heb je al snel overal troep!

DIY: honingraat prikbord DIY: honingraat prikbord

Verftijd! Wij kozen voor oranje, okergeel en een rozige zalmkleur (wit met een tipje oranje en rood)! Zelf hebben we met de sponskwasten gewerkt, die waren ideaal omdat er behoorlijk wat reliëf in de onderleggers zit. We schilderden trouwens enkel de boven- en zijkant, de achterkant ziet immers niemand ;).

DIY: honingraat prikbord

Na een nachtje drogen konden we de onderleggers van het krantenpapier afhalen en gaan experimenteren met de vorm die we aan ons prikbord zouden geven. Uiteindelijk koos ik voor deze vorm: niet te symmetrisch en de kleuren mooi in balans. Deze vorm is trouwens ongeveer één meter breed!

DIY: honingraat prikbord DIY: honingraat prikbord

Et voilà! Het prikbord staat geweldig aan mijn muur: het is vrolijk, ik kan er al mijn ideeën op kwijt en ik ben heel enthousiast over de kleurtjes! Een beetje in echte honingraat-stijl :)! Op het drogen na is dit projectje ook echt op 1 2 3 af, dus zeker de moeite om eens uit te proberen! Mocht je dit doen, laat het ons dan zeker weten! We’d love that! Bedankt dat we deze leuke DIY met jullie mochten delen! Psssss… op Pinterest vind je nog heel veel andere leuke vormen van hexagon-prikborden, klik hier om die te checken!

15 Comments

  1. Anne-Sophie

    Wow, dit komt sowieso volgend jaar op mijn kot, supertof!
    Ik vraag me enkel nog af hoe je het aan de muur hebt bevestigd. Gelijmd of met een soort van haakjes/spijkers?

Geef een antwoord