DIY kleurrijke vaasjes

DIY: kleurrijke vaasjes

DIY kleurrijke vaasjes

Deze DIY komt eigenlijk voort uit een semi-mislukt project. Je zou deze dingen ook wel vlekkerige vaasjes kunnen noemen. In feite was het de bedoeling om de vaasjes een mooie egale kleur te geven, maar daar dacht onze verf anders over. Omdat we toch wel fan zijn van het resultaat, besloten we deze DIY alsnog te delen… voor wie ook wel houdt van iets meer opvallends!

DIY kleurrijke vaasjes

Nodig voor deze vlekkerige vaasjes: 2 verfsoorten die het niet zo goed met elkaar kunnen vinden, wij ontdekten dat zijdeglans muurverf en stevige acrylverf geen ultieme combinatie is! Verder heb je verschillende glazen flesjes nodig, bijvoorbeeld van sausjes of wijn.

DIY kleurrijke vaasjes

Start met het maken van de kleurtjes die je wil gebruiken. Wij wouden met lichte kleurvarianten van rood werken, en begonnen daarom met een flinke hoeveelheid witte muurverf.

DIY kleurrijke vaasjes

Vervolgens was het tijd om de acrylverf onder de witte verf te mengen. Opgelet: je hebt véél acrylverf nodig en hoe egaal je mengsel er ook uit mag zien, met deze combinatie krijg je gegarandeerd een vlekkerig effect!

DIY kleurrijke vaasjes

Giet de verf met behulp van een trechtertje in je flesje…

DIY kleurrijke vaasjes

… en laat de verf naar beneden lopen. Je zal merken dat de witte muurverf en de acrylverf al snel van elkaar scheiden, en dat de acrylverf trager en vlekkeriger naar beneden loopt. Een prutswerkje is het zeker!

DIY kleurrijke vaasjes

Deze fles zag er bijvoorbeeld vrijwel geheel wit met een beetje rode stipjes uit, maar zie hieronder voor het eindresultaat! Niet wat we verwachtten, wel heel bijzonder!

DIY kleurrijke vaasjesDIY kleurrijke vaasjes

Door de verschillende tinten rood, de variatie in vormen van de flesjes en de verscheidene soorten tie-dye-achtige vlekken, zien de flesjes er heel leuk uit bij elkaar. Ze zijn binnenin niet waterproof, dus je kan ze vullen met gedroogde planten of natuurlijk nepbloemen. Ondanks dat de flesjes niet zo mooi egaal gekleurd zijn als we hadden gehoopt, vinden wij het resultaat echt wel de moeite en doen we gewoon alsof dit de bedoeling was ;). Weer wat geleerd! Hebben jullie al een keer geprobeerd vaasjes langs binnenin te verven? Hoe liep dat af? Tips zijn altijd welkom in de reacties!

8 Comments

  1. Margot

    Je kan inderdaad perfect doen alsof het de bedoeling is, want het ziet er best leuk uit. Wat ik me afvroeg: telkens wanneer ik een post van jullie bekijk op een mobiel device (iPad, iPod Touch, wat dan ook), spring het menu om de zoveel tijd automatisch open! Valt daar iets aan te doen? Want telkens op dat kruisje klikken maakt het lastig om de post helemaal te lezen.

    1. Frauke + Arne

      Hey Margot! Dit kwam omdat de gevoeligheid van het menu nogal hoog stond, bij de minste beweging naar rechts (dus ook tijdens het naar beneden scrollen) sprong het menu al open! Ik heb nu de functie om het menu te openen door naar rechts te bewegen uitgezet, dus het probleem zou opgelost moeten zijn! Je kan het menu uiteraard nog openen door gewoon op ‘menu’ te klikken :)!

Geef een antwoord