DIY knopen ketting

DIY knopen ketting

DIY knopen ketting

Kennen jullie The Lying Game? Zo’n 2 jaar geleden was ik verslíngerd aan het verhaal van de verloren tweeling Emma & Sutton en hun glamoureuze leventje. Super jammer dat The Lying Game uiteindelijk gecanceled is, want ik hield ervan. De serie bevatte drama, leuke acteurs en actrices, prachtige huizen én mooie kleding + make-up. Dat laatste inspireerde me enorm, ik vond zóveel dingen leuk. Zo ook de knopen ketting die Emma regelmatig droeg. Ze bleek van Forever 21 te komen, maar ik heb ze helaas nooit gevonden. Nu, een paar jaren later, zat de ketting nog steeds in m’n hoofd en dus besloot ik ze zelf te maken!

DIY knopen ketting

Dit is dé ketting. Ze bestond uit vele verschillende kettingen die vervolgens op allerlei plaatsen geknoopt waren. 

DIY knopen ketting

Je hebt heel weinig nodig voor deze DIY: een tangetje om ijzer/metaal te buigen, twee simpele ringetjes, een sluitinkje en voor de rest véél ketting. In de winkel is dit laatste al snel behoorlijk duur, dus beter koop je het online via bijvoorbeeld AliExpress of Ebay. Ik betaalde ongeveer 10$ voor 20 meter.

DIY knopen ketting

Als eerste meet je af hoe lang je ketting moet worden. Hier doe je vervolgens een 20-tal centimeter bij en dit knip je af. Je kan het ‘knippen’ door simpelweg een ringetje open te buigen.

DIY knopen ketting

Neem nog een 4-tal stukken van dezelfde lengte. Als je een stevigere, dikkere ketting wil (met dikkere knopen straks) neem je nu best een 10-tal stukken ketting.

DIY knopen ketting

Doe een ringetje open en hang er zo alle stukken ketting aan.

DIY knopen ketting

Doe de ketting nu even om en kijk waar je graag knopen wil. Duid dit aan met bijvoorbeeld paperclips.

DIY knopen ketting

En vervolgens maak je simpelweg een knoop in alle stukken ketting samen. Je kan eventueel twee keer knopen om een grotere knoop te krijgen, ik vond dat subtiele juist wel leuk!

DIY knopen ketting

Zo!

DIY knopen ketting

Rijg nu de losse uiteinden van de ketting om een ringetje. Zorg ervoor dat ze allemaal exact even lang zijn, zo is het effect het mooist. Dat wil dus zeggen dat je bij sommige stukken ketting nog wat ‘gaatjes’ over zal hebben, die kan je gewoon inkorten. Rijg als laatste ook een sluiting aan één van de ringetjes. Klaar!

DIY knopen ketting

Je ketting is af! Zo eenvoudig is het.

DIY knopen kettingDIY knopen ketting

Eindelijk heb ik de ketting die ik al zo lang op het oog had! Ze is volgens mij zelfs nog leuker dan het origineel. Ik ben er onwijs blij mee én heb gelijk zin om méér juwelen te maken! Wat vinden jullie? 

23 Comments

  1. Eva

    Leuk idee! :) Het is een hele leuke ketting geworden! Ik vind ook je trui en je t-shirt echt heel mooi! Als je toevallig zou willen vertellen vanwaar je ze hebt… ;)

    x Eva

Geef een antwoord