DIY kussenslopen met vilt

DIY: kussenslopen met vilt

DIY kussenslopen met vilt

Jullie konden deze kussenslopen met vilt al spotten in de voor/na: bed in hotelstijl van afgelopen maandag, en vandaag laten we zien hoe we deze twee schatjes in elkaar hebben gezet! Ze zijn mooi, vrij gemakkelijk te maken en héél uniek. Tja, daar zijn wij natuurlijk dol op ;). Tijd voor een how to!

DIY kussenslopen met vilt

Nodig: simpele, witte kussenslopen (of natuurlijk een ander kleurtje dat jij leuk vindt!), vilt in verschillende kleuren (deze lapjes op A4 formaat kostten €0,75 per stuk bij Pipoos!), een potlood, naald + draad en eventueel kopspelden.

DIY kussenslopen met vilt DIY kussenslopen met vilt

Eerst en vooral hebben we gebrainstormd over wat we op de kussens zouden maken. We twijfelden tussen geometrische vormen, simpele tekstjes of iets met wolkjes – en kozen voor dat laatste! We besloten twee verschillende kleuren van wolkjes te maken, en daarop de tekst ‘bonne nuit’ te zetten. In het Frans klinkt dat zo leuk! Op internet zochten we een sjabloon voor het wolkje, en in Word tikten we de tekst alvast uit. Na het printen knipten we de vormen uit en tekenden we ze op het vilt.

DIY kussenslopen met vilt DIY kussenslopen met vilt

Het knippen van vilt is niet héél gemakkelijk, maar met een flink scherpe schaar moet het absoluut lukken. Probeer de letters niet te klein te maken zodat je eventuele gaatjes (zoals bij de b of de o) nog gemakkelijk langs binnenin kan uitknippen. We kozen trouwens voor vilt omdat dat niet uitrafelt en we hoúden van de textuur ervan! Lekker ruw, steekt een beetje af tegen de zachte kussenslopen :).

DIY kussenslopen met vilt DIY kussenslopen met vilt

Eens het vilt geknipt was, schikten we het op het kussen. Je kan de verschillende stukjes stof dan eventueel vaststeken met kopspelden (je ziet geen gaatjes in het vilt!) om ze alvast op hun plek te houden. Vervolgens was het tijd om te naaien! Ik gebruikte een vrij dikke katoendraad die ik met moeite door mijn naald kreeg, maar die ik een gewéldig effect vond geven zo gecombineerd met het vilt! Een vingerhoed kan trouwens wel van pas komen, ik heb een aantal keer flink in m’n vinger geprikt omdat het zo’n dik stofje is om doorheen te gaan!

Het naaien is een heel basic werkje: boven, onder, boven, onder – en overal ongeveer even veel ruimte tussen proberen laten. De lettertjes heb ik trouwens enkel in het midden vastgenaaid (dus niet langs de contouren), maar ze blijven gelukkig super zitten! Wij vinden het effect van de witte streepjes in de letters en langs de rand van de wolken zo tof!

DIY kussenslopen met vilt

Knoop de uiteinden van het touw langs binnenin stevig vast, zodat het geheel niet loskomt na een tijdje! Je kan de eindjes afknippen, maar omdat niemand die ziet besloten we ze eraan te laten (mocht er dan een keertje iets mis gaan, dan kunnen we het touw gemakkelijker losmaken/opnieuw knopen etc)!

DIY kussenslopen met vilt

Na een héleboel naaiwerk en een hoop gevloek (“AUW! alweer in mijn vinger!”), is het resultaat méér dan de moeite waard. Op voorhand hadden we niet echt een idee of dit zou werken en of alles goed zou blijven hangen, maar dat doet het zeker. Het geheel is stevig en we vinden de wolkjes + kleurkeuze ZO goed werken! Past echt perfect bij een slaapkamer. Grappig detail trouwens is dat de ‘nuit’ op een donkere wolk staat, daar hadden we niet aan gedacht maar het is wel een leuk toeval! Deze kussens staan super in ons vernieuwde (‘Amerikaans’) bed en brengen rust maar ook cuteness. Een aanrader! Wat vind jij?

17 Comments

    1. Frauke + Arne

      Dankje! Het is echt héél makkelijk hoor (ben ook niet zo goed met naald en draad): naald gewoon afgewisseld langs boven en onder door de stofjes trekken en klaar! That’s all! X

Geef een antwoord