DIY lenteproof verenkussen

DIY: lenteproof verenkussen

DIY lenteproof verenkussen

“Een lenteproof verenkussen? Wát zeg je?”. We know, we know, verenkussen is waarschijnlijk geen bestaand woord. Maar hey, wij hebben ook nog nooit een kussen in de winkel gezien dat eruit ziet als een kuikentje. En dat is exact wat we vandaag met jullie delen! Deze DIY vinden we zo ongelooflijk lenteproof, want bij dit geweldige seizoen denken wij aan kleine, pluizige diertjes en alles wat daarbij komt kijken. Veren, dus!

DIY lenteproof verenkussen

Om een leuk verenkussen te maken, heb je in eerste instantie natuurlijk een kussen en kussensloop nodig. Daarnaast ook veren in kleurtjes die je mooi vindt (deze zijn van Ava) en verder enkel naald en draad. Een potlood komt ook van pas.

DIY lenteproof verenkussen

We kochten per ongeluk een te grote kussensloop, maar gelukkig geeft dat niet echt een probleem. We hebben ‘m gewoon omgeflapt naar het formaat van ons kussen en achteraf vastgenaaid. Maar dus: een kussensloop ;).

DIY lenteproof verenkussen

Schik de veertjes nu op het kussen om een indruk te krijgen van de hoeveelheid die je boven elkaar kan hangen. Bij ons pasten er net 4 rijtjes veren boven elkaar!

DIY lenteproof verenkussen

Zet nu per veer twee streepjes op de zijkant van je kussensloop, zo weet je waar je de veren straks moet gaan vastmaken. Zorg dus dat de streepjes een beetje boven de onderkant van je veertje en een beetje onder de bovenkant van je veertje staan (ben je nog mee?!).

DIY lenteproof verenkussen

Nu ga je de hele lengte van je kussensloop naaien ter hoogte van de streepjes. Hiervoor begin je langs boven, doe je je naald door de kussensloop en haal je ‘m er een eindje verder langs onderen weer door. De foto maakt het wel duidelijk, denk ik. Let trouwens niet op mijn rechte naaiskills … gelukkig maakt dat voor deze DIY niet echt uit ;).

DIY lenteproof verenkussen

Zo naai je dus meerdere rijtjes, waarin je straks de veren vast gaat steken. Zorg dat je aan beide uiteinden van je kussensloop een lang stuk draad overlaat.

DIY lenteproof verenkussen

Nu steek je de veren vast aan je kussensloop. Per rijtje van twee steek je de veer eerst door het bovenste lijntje en vervolgens het onderste. Je ziet het ook op de foto hierboven.

DIY lenteproof verenkussen

Daarna trek je een beetje aan de veer zodat ‘ie terug pluizig is en ‘open’. Hierdoor zit het veertje ook goed vast.

DIY lenteproof verenkussen

Herhaal dit op regelmatige afstand en op elke rij. Je veertje zit dus telkens op twee plaatsen vast: boven en onder.

DIY lenteproof verenkussen

De reden waarom het belangrijk is aan beide uiteinden van het kussen nog flink wat draad over te houden, is omdat de draad nog wat ruimte nodig heeft om om de veer te passen!

DIY lenteproof verenkussen

Wij kozen ervoor af te wisselen tussen gebroken wit en beige, dus tussen de witte veren in voegden we de beige toe.

DIY lenteproof verenkussen

Zo! Eens al je veren vastzitten, steek je de uiteinden van de draden met je naald langs de binnenkant van de sloop, en knoop je ze aan elkaar (langs de binnenkant) om op die manier alles vast te zetten. It’s that easy!

DIY lenteproof verenkussen DIY lenteproof verenkussen

Een verenkussen maken is zo gepiept en het geeft een ontzettend vrolijke, zachte, fluffy uitstraling. Heel erg geschikt voor de lente, dus! De kleurtjes zijn zacht en passen in onze rustige setting van het moment en het kussen is ook best wel uniek. Wij hebben dit in ieder geval nog nooit ergens gezien, terwijl ‘t er best leuk uitziet! En schattig! Wij zijn superblij met ons lenteproof verenkussen, het vrolijkt onze woonkamer alweer een beetje op. We love it! Wat vind jij van dit verenkussen?

17 Comments

Geef een antwoord