DIY marmeren opbergdozen

DIY marmeren opbergdozen

DIY marmeren opbergdozen

Marmer vinden wij echt een prachtig materiaal. Het oogt licht, stijlvol, luxueus en bovendien is het natuurlijk ontzettend stevig. Dat maakt het ook compléét ongeschikt voor tools zoals opbergdozen, en tóch zijn we erin geslaagd marmeren opbergdozen te maken. Dankzij een geweldig middeltje: plakfolie! Wij gebruiken plakfolie (of decoratiefolie) voor de meest uiteenlopende zaken: zo heb ik er al een bureau mee aangekleed, kastjes mee versierd en hebben we er een flipfolder mee gemaakt. En nu tonen we dus hoe je chique opbergdozen met een marmeren look kan maken!

DIY marmeren opbergdozen

Wat je nodig hebt: opbergdozen (deze heten Tjena en zij van bij – duh – IKEA), een latje, schaar en uiteraard je plakfolie. Die kan je op verschillende plaatsen (en met verschillende texturen) kopen, zoals hier bij Bol!

DIY marmeren opbergdozen

Vervolgens ga je je doos simpelweg ‘inpakken’! Knip een stuk van de plakfolie dat iets groter is dan de te bedekken oppervlakte.

DIY marmeren opbergdozen

Maak dan eerst één randje van de folie los en plaats daarop het uiteinde van je te bedekken stuk.

DIY marmeren opbergdozen

Vervolgens trek je héél zachtjes steeds wat meer van de beschermlaag over de folie weg, terwijl je de plakfolie op je oppervlakte platdrukt met een lat. Zo vermijd je bubbels!

DIY marmeren opbergdozen

Knip langs de hoeken een stukje weg, zodat de folie straks niet over elkaar komt te hangen.

DIY marmeren opbergdozen

En vouw ze dan, zijde per zijde, naar binnen! Het is helemaal niet moeilijk om te doen, we raden je alleen aan het traag en voorzichtig te doen om bubbels te vermijden.

DIY marmeren opbergdozen

Voor de zijkanten van de doos kan je er best voor kiezen één of twee zijdes per keer te bedekken. Wanneer je in één keer om de hele doos heen wil gaan, is de kans op bubbels namelijk veel groter.

DIY marmeren opbergdozen

Eens alles ingepakt is, ziet dat er dan zo uit! Je hebt nu een stijlvolle doos die er heel erg luxueus uitziet. Zo lekker licht ook!

DIY marmeren opbergdozen DIY marmeren opbergdozen

Het is helemaal niet moeilijk om zelf zulke stijlvolle opbergdozen te maken, en mocht je niet zo van de marmerprint zijn, kan je ook voor andere texturen opteren. Denk maar aan hout, bloemetjes, streepjes of andere toffe zaken! Er is van alles te vinden online en meestal is plakfolie ook heel betaalbaar!

DIY marmeren opbergdozen

De dozen zijn bij ons nog gewoon geel vanbinnen, maar mocht je dat écht niet willen kan je ze natuurlijk ook aankleden. Wij vinden het juist wel grappig zo, en in feite zie je toch alleen de buitenkant! Die staat nu mooi te schitteren op onze kast :).

DIY marmeren opbergdozen

Plakfolie is een geweldig middeltje om spulletjes die je een beetje beu bent een nieuwe look te geven. Het kost absoluut niet veel, vraagt verder ook niet veel tijd of materiaal en het is lekker origineel. Geef toe: heb jij al in de winkel marmeren opbergdozen gezien?! Wij vinden deze opbergdozen in ieder geval 1000x mooier en luxueuzer dan eerst, en zijn van plan nog veel meer zaken in te pakken met plakfolie! Het is zo verslavend, haha. Wat vind jij van deze marmeren opbergdozen? Bedankt voor het lezen! 

36 Comments

 1. Shifra

  Wauw, echt een prachtig resultaat! Ik ben ook gek op marmeren folie! Zo heb ik mijn salontafel beplakt met marmeren folie (hier, als je hem wilt zien-> http://acupoflife.nl/restyle-project-marmeren-salontafel/) en nog steeds denken mensen dat mijn salontafel van écht marmer is! Maar er zijn helaas ook veel marmeren folie’s die niet zo goed lijken. Dus het is wel even goed zoeken naar een goede marmeren folie! Die van jou ziet er ook heel écht en goed uit. :)

  1. Frauke + Arne

   Leuk he, plakfolie! Jouw salontafel vind ik ook supergoed gelukt inderdaad, ik had ze al gezien :D. Deze folie gelukkig een duidelijke print, maar ik ben in de winkel al een paar vage tegengekomen, niet zo mooi! X

 2. Shirley

  Wat zijn ze mooi geworden!
  Zo heb ik onze keukenkastjes beplakt met plakfolie.
  Wij hadden in ons huisje zo’n lelijke, saaie witte kastjes. Met plakfolie in een houten print heb ik ze gemakkelijk, maar vooral ook goedkoop opgeleukt!

 3. Marie

  Hallo! Deze dozen lijken mij zeer leuk en ik kreeg het idee om dit bij mijn bureau/tafel (2oocm op 90cm) ook te doen. Ik vroeg me hierbij af of dit mogelijk is voor zo’n grote oppervlakte? Ik ben namelijk bang dat deze folie snel kapot zou gaan of dat er zich bubbeltje vertonen? Groetjes

  1. Frauke + Arne

   Hi Marie, wat leuk! Qua lengte gaat dat lukken, maar je moet natuurlijk wel een rol plakfolie vinden die breed genoeg is. Ik denk namelijk dat het behoorlijk moeilijk wordt om twee stukken folie subtiel naast elkaar te hangen, je ziet toch snel een overgang denk ik. De folie aanbrengen zonder bubbeltjes zal een uitdaging zijn, maar is in principe mogelijk! Ik heb het zelf een keer bij een deel van m’n bureau gedaan en zolang je héél traag, stukje per stukje de bescherming eraf doet en de folie aanbrengt zou dat kunnen lukken. En alles goed stofvrij maken! Succes :)! X

Geef een antwoord