DIY ombré paardenbloem schilderij

DIY: ombré paardenbloem schilderij

DIY ombré paardenbloem schilderij

Een knallend schilderij was hetgene wat nog miste in onze woonkamer om een 100% zomerse vibe te creëren. We besloten er (uiteraard) zelf één te maken met een geweldige gele ombré en een dandelion. Geef toe: dat Engelse woord klinkt toch veel mooier dan het platte ‘paardenbloem’?! Maar goed, met een paardenbloem dus. Een gemakkelijke DIY met een fleurig resultaat!

DIY ombré paardenbloem schilderij

Je hebt een canvas nodig (onze is 50×50 cm), kwasten/penselen, witte verf en een accentkleur (wij kozen dus voor geel), een verfroller en eventueel stokjes om wat te mixen.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Begin met een witte basis. Neem een flinke hoeveelheid witte verf en breng die als eerste in één strook bovenaan je schilderij aan met de verfroller. Daarna voeg je een héél klein beetje geel toe voor een iets donkerdere kleur.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Ook daarvan breng je weer een strook aan met je verfroller. Daarna ga je daar met een kwast overheen om een mooie overloop tussen de nieuwe en lichtere kleur te maken. Flink vegen en zo ziet het er gelijk subtieler uit! Voeg telkens een héél klein beetje meer geel toe, tot je uiteindelijk onderin de knallende kleur hebt bereikt.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Dat ziet er dus zo uit. Neem de zijkanten van het schilderij ook mee, dat zorgt voor een mooi geheel. Zwiep er flink op los met je kwast en voeg eventueel een heel klein beetje wit toe op sommige lastige overgangen om het gemakkelijker te vervagen.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Tijd voor de paardenbloem! Eerst schilder je een dikke stengel met daarop een cirkel. Wij kozen ervoor de verf er lekker dik op te leggen, de textuur van de verf voegt een heel leuk effect toe.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Daarna ga je met een fijner penseel de pluisjes schilderen. Ook hier geldt: wees gerust royaal met je verf! Zo zie je de pluisjes echt een beetje bovenop het schilderij liggen. Laat dit uitfaden naar de hele lichte kant van het schilderij toe.

DIY ombré paardenbloem schilderij

Zie je hoe goed de textuur van pas komt! Zo zie je ook op het hele lichte/witte stuk nog steeds de pluisjes. Laat even goed drogen en hang het schilderij op een plek die wel wat zomerse opfleuring kan gebruiken. Klaar!

DIY ombré paardenbloem schilderij DIY ombré paardenbloem schilderij

Een schilderij zelf maken heeft als voordeel dat het heel goedkoop is en je het zo persoonlijk kan maken als je wil. Zo kozen wij voor de knallende gele kleur omdat die past bij de zomer en bij onze nieuwe kussenslopen. Maar je zou dit ook met een hele lichte roze tint kunnen doen bijvoorbeeld, voor op een slaapkamer. Het is maar wat je zelf leuk vindt! Veel schilderplezier! xo

15 Comments

Geef een antwoord