DIY pompon magneten

DIY: pompon magneten

DIY pompon magneten

Er bestaan al zoveel schattige, leuke en originele magneten op de wereld dat het een beetje belachelijk lijkt om er zélf te maken. Maar Arne en ik zijn DIY-bloggers, houden van creativiteit en maken het liefst álles zelf, dus natúúrlijk dat we dat deden. We hadden namelijk het onwijs leuke idee om het praktische nut van magneten te combineren met het schattigste wat er bestaat: pompons! Ik vind die dingen persoonlijk het einde en hang ze het liefst overal in het rond, maar dat is ook zo zinloos. Nu dus niet meer, meet deze pompon magneten!

DIY pompon magneten

Je hebt nodig: wol in alle kleurtjes die je leuk vindt, magneetjes (deze komen van bij de Pipoos, maar je vindt dat op héél veel plaatsen!), karton, een schaar en een lijmpistool.

DIY pompon magneten

Voor wie nooit eerder pompons maakte (of het knutselen in de kleuterklas vergeten is, haha!), bij dezen een opfrisser! Je begint met het uitsnijden van twee – ehh – donuts uit karton. De diameter van je cirkel wordt ongeveer de diameter van je pompon, dus op basis daarvan kan je een grootte bepalen die jou goed lijkt. Snijd vervolgens een gat uit in het midden dat niet te groot is, wij gebruikten de omtrek van een alcoholstift als sjabloontje!

DIY pompon magneten

Plaats de twee kartonnetjes op elkaar. Nu snijd je een behoorlijk lang stuk wol af dat je telkens weer om de ‘donut’ heen wikkelt, terwijl je met een vinger het beginnetje een beetje vasthoudt.

DIY pompon magneten

Ga zo door tot je twee keer om de kartonnetjes heen bent gegaan. Zo wordt je pompon net dik en fluffy genoeg!

DIY pompon magneten

Steek vervolgens je schaar in de wol, tussen de twee kartonnetjes in.

DIY pompon magneten

Knip alle wol nu door zodat je de twee kartonnetjes als het ware terug uit elkaar haalt.

DIY pompon magneten

Zo dus!

DIY pompon magneten

Nu neem je een niet al te lang stukje touw en wikkel je dat, terwijl je de wol stevig vasthoudt, om het geheel (dus langs de opening).

DIY pompon magneten

Maak dan vast met een stevige dubbele knoop.

DIY pompon magneten

Schuif de kartonnetjes voorzichtig van je wol af et voilà, daar heb je je superschattige pompon! Ik bedenk me nu dat dit eigenlijk wel hele coole kerstballen zouden zijn haha, in een grotere versie dan!

DIY pompon magneten

Maak zoveel pomponnetjes als je wil. Wij gingen voor drie mooie bij elkaar passende kleuren en maakten er in elke kleur 3. Het is trouwens énorm verslavend, kunnen we je verzekeren. Plots wil je overal pomponnetjes hangen ;)!

DIY pompon magneten

Doe nu lijm op de juiste kant van de magneet (!) …

DIY pompon magneten

… en duw je pompon er met de kant van de knoop even stevig tegenaan. Wij plaatsten de magneet bovenop de knoop om er zo voor te zorgen dat die zeker niet los zou komen!

DIY pompon magneten

Een afzuigkap vol fluffy slierterige pompons, haha!

DIY pompon magneten

Knip nu de lange uiteinden van je pompons af en trim ze waar nodig. Soms zijn er wat verdwaalde lange stukjes wol die je even korter kan wieken.

DIY pompon magneten DIY pompon magneten DIY pompon magneten

En zo zijn jouw unieke, schattige, fluffy magneetjes klaar! Geef toe: het ziet er toch echt adorable uit?! Wij smelten bijna weg als we ernaar kijken! De kleurtjes passen supergoed bij elkaar en op een verder heel sober wit magneetbord geeft dit echt een perféct effect! Het is trouwens superfijn dat de pompons een beetje groter zijn dan de gemiddelde magneet, valt lekker op en staat zo leuk!

DIY pompon magneten DIY pompon magneten DIY pompon magneten

Je merkt het denk ik wel, met deze DIY zijn we zelf érg blij. Het is helemaal niet zo’n moeilijk project, maar wel erg gezellig om uit te voeren! Lekker pomponnetjes maken :). Het resultaat is ook erg geslaagd en wij willen gewoon geen andere magneten meer dan deze cuties! Het is 10x zo tof om dingen op te hangen nu! Wat is zelf dingen maken toch leuk <3 Super bedankt dat we dit met jullie mochten delen! X

19 Comments

Geef een antwoord