DIY-projecten in ons nieuwe huis

Dit weekend is het zover. Het moment waar we al heel lang, halsreikend, naar uitkijken: we trekken in onze nieuwe woning! Hoewel ons huis nog één en al troep is (hi verhuisdozen, leuk dat jullie er zo massaal bij zijn), ligt er dit weekend zowaar een matras in onze soon-to-be slaapkamer en hebben we al een basisvoorraad eten in huis. Yessss. De komende tijd gaan we alle dozen uitlegen, elke ruimte grondig schoonmaken en dan kamer per kamer de inrichting on point maken. Daarbij zijn er enkele DIY-projecten op komst waarvan we nu al weet hebben, en die delen we dan ook graag met jullie. Hierrond mag je misschien binnenkort onze ervaringen ontdekken …

Alle beelden komen trouwens uit onze hometour video die woensdag online stond!

tuin

Ons koertje

We hebben geen grote tuin, maar wel een heel knus en gezellig koertje waarop we kunnen genieten van barbecues, late night drinks of gewoon het warme weer :-). De vorige huurders hebben het koertje een beetje verwaarloosd (mossige steentjes, ongesnoeide planten, roeste items) maar wij willen tegen de zomer in een charmant tuintje kunnen vertoeven. Dus dat wordt een heel leuk project! Zo wil ik graag een moestuintje of in ieder geval pallets met kruiden en komt er een eettafel, verder bekijken we het wel!

kasten

Bye, blue

Schilderen wordt onze grootste bezigheid de komende tijd. Zo zijn de kasten in de gang blauw van kleur, net als de vensterbanken (?). Niet echt de tint die wij voor ogen hadden! Ook hebben de kamers, die kinderkamers waren, roze en groene muren en al even lelijk gekleurde vensterbanken. Creatief met kleur willen wij niet zijn: alles wordt WIT! Behalve de vensterbanken dan, die krijgen een stijlvolle crèmekleur. Tijdloos <3.

keuken

De keuken

Hoewel onze keuken volledig is uitgerust en er helemaal prima uitziet, kan ik me zo wel enkele aanpassingen inbeelden die we zullen maken. Ten eerste weer die verrekte vensterbank netjes verven, ten tweede een stijlvolle lamp ophangen en ten derde misschien de wandplanken wat opfleuren. Verder is er een ingebouwde voorraadkast die wat afwerking mist én droom ik van tegeltjes … maar dat blijft misschien wel bij dromen ;-).

ingewerkte-kast

Een ingewerkte kast

Doorheen het huis, waaronder in de toekomstige walk in closet, zijn er deuren te vinden waarachter leidingen verstopt zitten. Netjes weggewerkt, dat zeker, maar hoe zonde is het dat iets wat oogt als een kast geen kast blijkt te zijn? Heel erg vinden wij! Dus gaan we bijvoorbeeld van dit (lelijk groene) exemplaar een mooie kast vol schappen voor schoenen en accessoires maken. Nu al zin in!

wasmachine

Wasjes draaien

In de badkamer met bad (we hebben er twee – I know wat een luxe is dat om te zeggen!) is er een aansluiting voor de wasmachine en/of droogkast. Heel praktisch en nodig en alles, maar niet bepaald chique in een gezellige badkamer. Dus een project dat zeker op de planning staat: zorgen dat de wasmachine (en eventuele droogkast) mooi in een kast verwerkt zit. Eventueel met praktische schappen voor het sorteren van onze was, alleen maar fijn!

berging

De berging

Op zolder, waar onze dubbele office komt, is er een berging in aanbouw. Die is grof gezet met gyproc en gaas, maar moet nog flink afgewerkt worden. Die klus nemen we voor onze rekening! We dachten aan nep-stenenbehang, prachtig zo op een zolder. Wie weet komt er zelfs nog een deurtje voor onze berging. Het wordt het grootste en moeilijkste project, maar ook die gaan we niet uit de weg :-).

Uiteraard kunnen we niet klagen over onze nieuwe woning. De issues waaraan we willen werken zijn helemaal niet onoverkomelijk en meer luxeproblemen dan wat anders. We boffen met ons huis! Alleen is het natuurlijk logisch dat je je stekje 100% in jouw smaak wil inrichten en daar gaan wij dan ook voor. Dus wie weet welke projecten je hier in de toekomst nog ziet passeren! We’ll keep you updated! 

7 Comments

  1. Fleur

    Hey Frauke! Wat hebben jullie een leuk huis, sjezus echt gaaf! Weet zeker dat jullie er wat moois van gaan maken! Ik zou ook op het binnenpleintje pallets gebruiken, super handig! En die kleur groen is ook gewoon lelijk, is echt een gevalletje net-niet mooi groen. En de geverfde vensterbanken zijn gewoon raar. Jullie zolder is echt mega, ik ben in ieder geval super benieuwd naar jullie avonturen : )

Geef een antwoord