DIY sleutelhouder

DIY: sleutelhouder

DIY sleutelhouder

Een sleutelhouder is nu niet meteen het eerste waar we aan dachten toen we in Gent kwamen wonen. Naast de deur hingen er een drietal nagels krom in de muur, die functioneerden als houders voor onze sleutels. Erg mooi was dat niet, maar we hadden er eerlijk gezegd nog niet eens aan gedacht om daar verandering in te brengen. Tot we dit leuke DIY-idee kregen en we het hoekje dat we het liefst zoveel mogelijk verborgen hielden, oppimpten tot een hele schattige sleutelhouder!

DIY sleutelhouder

Wat je nodig hebt: indien je net als ons de muur wil voorzien van een kleurtje, heb je natuurlijk verf nodig! Wij gebruikten acrylverf en verrassend genoeg werkte dat nog ook! Hierbij kan ook afplaktape van pas komen. Verder heb je leuk touw nodig voor de sleutelhanger, en houten kralen + kopspelden voor de sleutelhouder. Je kan ook nog (witte) spuitverf gebruiken.

de muur

DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder

Wij besloten de vorm van een huisje op onze muur te verven. Dat ging gemakkelijk met afplaktape, acrylverf en een sponskwast om die aan te brengen. We kozen voor een lichte okergele kleur, dat zorgt voor een fleurige touch aan de muur en past mooi bij de andere muren. 1 laagje volstond op een witte achtergrond, maar wij speelden op safe en kozen voor 2 laagjes.

de knopjes

DIY sleutelhouder

De houten kralen wouden we graag een glanzend wit kleurtje geven. We spoten ze in met spuitverf, maar die werd volledig geabsorbeerd. Er bleef enkel een witte waas achter. Hiervoor zou je dus enkele laagjes nodig hebben! Wij vonden dit naturel effect eigenlijk wel heel leuk, en dus hebben we het bij dat ene witte laagje gelaten! Tip: steek de kraal op een satéprikker en bewaar die rechtop in een bekertje voor een egaal effect.

DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder

Met een kopspeld bevestigden we de kralen aan de muur. Kies dus een kopspeld met een einde dat dik genoeg is, en zorg dat de opening in je kraal niet te groot is. Wij kozen voor witte kopspelden, dat vonden we wel zo netjes. Tik zachtjes met een hamer op de speld om die diep in de muur te slaan. Je zou het misschien niet zeggen, maar deze knopjes zitten verdacht vast!

DIY sleutelhouder

Tadaa! Je sleutelhouder is af! Nu moet je natuurlijk nog je sleutelbos rond de knopjes kunnen hangen, en wij kozen ervoor om dit middels een schattige stoffen sleutelhanger te doen. Hieronder zie je hoe we die maakten!

de sleutelhanger

DIY sleutelhouder

Start met een stuk touw van iets meer dan het dubbele van de lengte die je sleutelhanger moet hebben. Kies beter een te lang stuk dan een te kort, bijknippen kan altijd nog!

DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder

Eerst maakten we een lus op bovenstaande wijze. Mocht dit niet duidelijk zijn van de foto’s, dan kan je hier kijken voor een uitgebreide beschrijving – zoek naar ‘het middenmannetje’.

DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder

Alvorens de knoop volledig aan te spannen, hebben we een derde stuk touw van dezelfde lengte als het eerste stuk tussen de knoop gestoken, op zo’n manier dat er uiteindelijk dus 4 stukken draad onder de knoop heen kwamen. Die hebben we gevlochten, waarbij 1 van de 3 vlechtstroken bestond uit 2 stukken touw. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet! Eens de vlecht lang genoeg was, hebben we die aan onze sleutelbos vastgeknoopt.

het resultaat

DIY sleutelhouder DIY sleutelhouder

Het resultaat is een mooie, unieke sleutelhouder die zéker mag gezien worden. Hij past perfect op het stukje naast onze deur en zorgt ervoor dat we met veel plezier onze sleutels netjes op hun plek hangen! Nooit meer verloren sleutels! Om meer sleutels toe te voegen volstaat het om die ook te voorzien van een lus/vlecht, en uiteraard kan je zelf kiezen hoeveel knopen je in het huisje hangt! Wij hebben allebei een knuffeltje aan onze sleutels hangen, dus vonden we deze indeling het best tot zijn recht komen!  Wat vind jij ervan? 

16 Comments

    1. Frauke + Arne

      Die zijn massa’s lang (dus dieper in muur dan meeste vijzen etc) en het is niet dat er zo’n extreem gewicht aan de knopjes hangt, dus JA! We gebruiken dit systeem nu echt al een héle tijd en nog nooit beweging gemerkt.

  1. Lisanne

    Aah, super leuk! En weer heerlijk origineel zoals gewoonlijk :)

    PS: de flipfolder heb ik inmiddels ook gemaakt en mijn kleren liggen perfect opgevouwen in mijn kledingkast!

Geef een antwoord