DIY: slinger met stof

DIY: slinger van stof

DIY: slinger met stof

Boven het kleine bureautje op mijn kamer, hangt een elektriciteitskast. I know, dit is iets wat je liever niet aan je muur ziet! Maar, het moet ergens hangen, en gelukkig kan je zo’n ding wel verbergen. Eerder hing ik met dubbelzijdige foamtape een prikbord op (boren in een muur vol elektriciteitsdraden is niet echt een goed idee!) maar dit viel door het gewicht naar beneden. Oeps! Tijd voor een nieuwe oplossing. Met goedkope stof ging ik aan de slag en maakte ik deze fleurige slinger!

DIY: slinger met stof

Je hebt nodig: een lap stof in de breedte van het stuk muur dat je wil bedekken (bij ons ongeveer 1,5m) en met als lengte iets meer dan het dubbele van de gewenste hoogte van de slinger (bij ons 1m), een (stof)schaar, latje, touw, een nietjesmachine (niet op foto) en punaises om de boel te bevestigen.

DIY: slinger met stof DIY: slinger met stof

Versnij de lap stof in reepjes van ongeveer 5cm breed. Wij kozen trouwens een stevige stof (Ikea PS 2014, €7/m) die gelukkig niet al te veel uitrafelde. Hou hier zeker rekening mee! Het geheel mocht bij mij een beetje messy zijn (vandaar ook dat ik niet altijd perfect recht knipte!), maar teveel is ook niet goed natuurlijk.

DIY: slinger met stof

Niet nu de repen stof vast door ze over het touw heen te leggen. Hou de stof goed strak (wij deden dit lastige klusje met 2) want het nieten gaat niet altijd even eenvoudig!

DIY: slinger met stof DIY: slinger met stof

Eens je hiermee klaar bent, hoef je enkel nog de repen stof een beetje naar elkaar toe te duwen en te ‘verfrommelen’ om het geheel lekker vol te maken.

DIY: slinger met stof

Ik heb het touw aan de muur bevestigd met een aantal punaises en de uiteinden een beetje bijgeknipt. Zo eenvoudig is het! Mijn muur is nu niet meer lelijk door de elektriciteitskast, maar juist een eyecatcher dankzij deze fleurige slinger. Ik ben trouwens dol op de kleurencombinatie! De slinger is gemakkelijk om te maken en ook nog eens supergoedkoop, dus zeker een aanrader! Mijn kleine bureautje komt nu nog meer naar voren en ik ben van plan er een echte make-uphoek van te maken. Bedankt dat we dit project met jullie mochten delen! Laat ons zeker even weten wat je ervan vindt. :)

8 Comments

  1. Nikki

    Wat leuk gedaan zeg! Wel een bijzondere plek voor een meterkast, zo in een slaapkamer. Hoewel, bij ons hangt ‘ie in het toilet, dat is misschien ook een beetje vreemd :P

Geef een antwoord