DIY tandenborstelbeker met print

DIY tandenborstelbeker met print

DIY tandenborstelbeker met print

Tandenborstels opbergen: het is nu niet per se een onderwerp waar je elke dag bij stilstaat! Bij vele mensen ligt de tandenborstel gewoon ergens op de lavabo(rand), of staat ‘ie in een random beker ergens er dichtbij. Dat was tot voor kort ook bij ons het geval, maar als echte DIY-lovers konden we het niet laten ook daar iets bijzonders van te maken. En dus maakten we een prachtige tandenborstelbeker met print! Om ook de lavabo er geweldig uit te laten zien :).

DIY tandenborstelbeker met print

Wat je nodig hebt is deze keer wel héél eenvoudig. Een porseleinen tas (bij voorkeur zonder handvat), washi tape en een pen om mee op porselein/glas te schrijven. Deze komt van bij de Pipoos en kost ongeveer €5. Daarnaast moet je ook over een oven beschikken.

DIY tandenborstelbeker met print

We wouden graag een soort van grafisch printje, maar dan niet zo strak. We houden enorm van een speelse touch en een nonchalant effect, dus daar besloten we mee aan de slag te gaan. Arne (de tekenaar van ons beiden ;)) zocht een combinatie van leuke printjes en ging dan aan de slag.

DIY tandenborstelbeker met print

Eerst plakten we het gedeelte van de tas af, waartussen we de print wouden maken.

DIY tandenborstelbeker met print

Daarna trokken we daarlangs alvast horizontale lijnen.

DIY tandenborstelbeker met print

No worries als je een foutje maakt of de lijnen wat uitlopen: die kan je super gemakkelijk weghalen met wat nagellakremover! Tenminste, voordat je de stift afgebakken hebt, uiteraard!

DIY tandenborstelbeker met print

We kwamen uiteindelijk bij deze print uit! De streepjes een beetje nonchalant afgewisseld in verschillende richtingen en diktes. Heerlijk om mee te experimenteren! Uiteraard kan je ook voor een strakkere print gaan, of hele tekeningen op je tas maken. Dit paste perfect bij wat wij in gedachten hadden!

DIY tandenborstelbeker met print

Hierna is het tijd om de tas af te bakken. Hiervoor lees je best de instructies van de stift die je hebt gebruikt. Wij moesten de tas voor ongeveer 40 à 50 minuten afbakken in een hete oven. Vergeet niet dat je je tas het beste in de oven kan plaatsen wanneer ‘ie nog moet voorverwarmen, en ‘m best eerst laat afkoelen alvorens ‘m uit de oven te halen. Het verschil in temperatuur zou anders wel eens fataal kunnen zijn voor je tas!

DIY tandenborstelbeker met print

Tadaa! De stift zit nu stevig vast op de tas. Je kan ‘m volgens de instructies ook gewoon in de vaatwas doen, maar dat kunnen wij niet beamen of ontkennen aangezien we daar niet over beschikken. Wel is ‘ie gewoon handwas-proof ;)!

DIY tandenborstelbeker met print

Geef toe: wordt je tandenpoetsen niet instant een leuker ritueel met zicht op zo’n fancy beker? Wij vinden in ieder geval van wel! Je kan ook de andere spullen rondom je lavabo een upgrade geven, zoals een leuk betekend zeepbakje of een zeeppompje dat je voorziet van je eigen design. Mogelijkheden genoeg, ontzettend gemakkelijk én met een gezellig resultaat. Daar maak je ons blij mee! Hoe bewaar jij je tandenborstel/tandpasta? Wat vind je van deze beker?

13 Comments

  1. Sophie

    Echt super leuk! Bijzonder wat zo’n printje eigenlijk kan uithalen op zo’n beker (tas is voor mij als Nederlander maar een raar woord voor een beker haha!); het ziet er zo vrolijk uit!

  2. Shifra

    Aah wat is het mooi geworden! Toevallig bedacht ik mij vandaag dat ik écht iets nodig heb voor mijn tandenborstels die nu maar los liggen op de wasbak! En daardoor wordt het heel snel vies en rommelig. Het is altijd zo lastig tekenen op een “tas” ,maar zo is het wel slim gedaan! :)

Geef een antwoord