DIY: theedoeken met cactus/marineprint

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Oh wat hebben wij er al lang naar uitgekeken om deze DIY te proberen! Het stond al tijdenlang op onze wishlist: zelf theedoeken versieren/bestempelen. Je ziet het onwijs vaak op bijvoorbeeld Pinterest of in magazines, maar somehow kwam het er nooit van om dit uit te proberen. Tot nu! We beschilderen theedoeken op twee manieren: met een marineprint en allerlei vrolijke cactussen.

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Hiervoor heb je nodig:
– witte (of egale) theedoeken
– textielverf
– stiften voor textiel
– fijne kwastjes (of stempels!)
– een strijkijzer

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Eerst moet je natuurlijk even nadenken wat je graag op je theedoeken zou willen zetten. Er zijn duizend-en-één mogelijke prints of versieringen en je kan het zo persoonlijk maken als je zelf graag wil. Ik ben tegenwoordig geobsedeerd door cactusjes in alle maten en vormen, dus die wou ik dan ook graag op mijn theedoek schilderen! Op een blad papier oefenden we met kleurtjes en vormen. Arne koos ervoor om voornamelijk met stift te werken, hij tekende allerlei schattige bootjes en gaf die later nog een touch of color.

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Na het oefenen kan je eraan beginnen! Leef je uit, en versier heel je theedoek met de leukste prints! Opgelet: wanneer je de verf gaat gebruiken, moet je er rekening mee houden dat dit door je theedoek heen kan komen. Leg er dus een bescherming onder!

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Ik schilderde de cactusjes trouwens gewoon uit de losse hand, een beetje nonchalant. Met leuke vormpjes en slordige lijnen, omdat ik dat heel leuk vind staan! Je kan natuurlijk ook met strakke sjablonen of stempels werken, maar ik vind het dan al snel te ‘gefabriceerd’ worden ;).

DIY: theedoeken met cactus/marineprint DIY: theedoeken met cactus/marineprint DIY: theedoeken met cactus/marineprint

Eens je klaar bent met het versieren van je theedoeken, laat je deze gedurende een tweetal uren goed drogen. Laat ze uitgespreid op een oppervlak liggen tot de verf uitgehard is en de stift droog. Hierna leg je de theedoek omgekeerd op een strijkplank (of goede ondergrond) en ga je er gedurende een tweetal minuten overheen met je strijkijzer op katoenstand. Je theedoek is nu klaar!

DIY: theedoeken met cactus/marineprint

De theedoeken staan ontzettend vrolijk en feestelijk en stralen daarnaast ook veel persoonlijkheid uit. Geef toe: hoe leuk is het om je vaat af te drogen met een item dat je zelf hebt geknutseld (versierd)?! Je kan de theedoeken overigens gewoon wassen, maar wel op max. 60°C. Doe ze best niet in de droogkast en strijk ze langs de achterkant. De precieze instructies vind je meestal op de verf of stiften die jij gebruikt!

DIY: theedoeken met cactus/marineprintDIY: theedoeken met cactus/marineprint

Pfoe, wat zijn we tevreden dat we deze DIY ein-de-lijk van ons eeuwigdurende ‘willen-we-nog-eens-doen’-lijstje mogen afstrepen! En we mogen het dan ook gelijk op het lijstje van supergoed gelukte DIY’s plaatsen (mentaal, welteverstaan) want we zijn er heel erg blij mee. De prints passen bij ons (en ons interieur) en vrolijken ons op tijdens saaie klusjes als de afwas. Plus, het is een hele leuke cadeautip! Ga jij ‘m uitproberen? xo

13 Comments

Geef een antwoord