DIY vazen met touw

DIY: vazen met touw

DIY vazen met touw

Wij hebben sinds een tijdje de gewoonte ontwikkeld om glazen flesjes van bv. sauzen of vinaigrette te bewaren, om ze later op te fleuren en er toffe vaasjes van te maken. Ik versierde er eerder al met washi tape en spoot een aantal flesjes in een mooie koperkleur, maar we wouden graag eens iets met wat meer textuur. Arne bedacht dat het wel leuk zou zijn om vazen te versieren met touw… en zo geschiedde!

DIY vazen met touw

Je hebt helemaal niet veel nodig: glazen flesjes, touw (leuk is om verschillende kleuren en diktes te gebruiken) en een lijmpistool.

DIY vazen met touw DIY vazen met touw DIY vazen met touw

De werkwijze is bijna te eenvoudig om te beschrijven. Je draait simpelweg het touw om het flesje heen. Elke paar omwentelingen doe je een klein beetje lijm onder het touw om het netjes te fixeren. Zo ga je verder tot je gehele flesje bedekt is.

DIY vazen met touw

Het uiteinde netjes afwerken is een beetje prutswerk: knip het touw af en probeer het zo plat mogelijk te bevestigen onderaan je flesje.

DIY vazen met touwDIY vazen met touwDIY vazen met touw

De flesjes zien er nu uit als leuke vaasjes en door verschillende vormen en verschillende texturen en kleuren te combineren, krijg je een gezellig geheel. Je kan bloemetjes of nepbloemen alsook kruiden in de vaasjes plaatsen, maar zonder iets in zien ze er eigenlijk ook al heel leuk uit :)! Dit werkje kost zo goed als niets en geeft toch een verrassend leuk resultaat! Het is een toffe manier om flesjes die je anders weg zou doen te recycleren. Wat vind jij van deze gepimpte flesjes? Op onze salontafel staan ze in ieder geval perfect!

14 Comments

 1. Anna

  Ah wat een tof idee! ik vind jullie blog zo leuk en inspirerend :) Hier ga ik zeker eens gebruik van maken, ook handig voor fotoshoots die ik straks voor school moet doen (dan moet ik ook een heel interieur inrichten en zo.) Ik bewaar dat soort flesjes ook altijd dus dat is alvast geen probleem haha :). X

 2. Frede

  Ooooh, ik vind jullie blog ZO leuk!! Wauw, misschien wel een tikje leuker dan de vorige ;). Ik heb nog een vraagje, komen er nog filmpjes?? Ik vond de filmpjes altijd heel leuk en aangezien er zoveel Nederlandse en eigenlijk niet zoveel Belgische youtubers zijn, vond ik het altijd leuk om een filmpje in “mijn eigen taal” te zien. Niet beledigend bedoelt hoor ik vind de Nederlandse youtubers heel leuk, maar dat Vlaams is toch wel anders :).

  1. Frauke + Arne

   Wat leuk om te horen! Dankjewel :D! Er komen misschién in de toekomst filmpjes, daar zijn we nog niet helemaal uit. Langs de ene kant vinden we filmpjes maken wel leuk, langs de andere kant is het soms zoeken naar vernieuwende/interessante zaken om te laten zien/vertellen! Ik kan dus nog niks beloven :)!

Geef een antwoord