DIY vrolijke schoolagenda

DIY: vrolijke agenda

DIY vrolijke schoolagenda
Als ik één verslaving moet noemen waar ik écht niet vanaf geraak – hoe hard ik het ook probeer – dan is het wel het kopen van notitieboekjes en agenda’s! Als het goed is heb je er daarvan maar ééntje per keer nodig, maar dat volstaat niet voor mij hoor. Ik heb een hele kast vol bijna-lege boekjes met de schattigste printjes of kleurtjes. Ik laat mij telkens verleiden door de cuteness van die boekjes, zonder ze eigenlijk echt nodig te hebben. Qua schoolagenda voor dit jaar kon ik ook totáál geen keuze maken uit het giga aanbod, dus besloot ik gewoon zélf een agenda te maken. 100% mijn stijl, 100% happy en vooral: superleuk om te maken :)!

DIY vrolijke schoolagenda

Je hebt nodig: een simpele notitieboek (liefst een stevige, met papier dat jij aangenaam vindt – ik gebruik graag lekker dik papier!), véél washi-tape, memo/to-doblokjes, gekleurd papier, stempeltjes en polaroid-foto’s. Ik heb zelf zo geen instant camera, dus wat ik heb gedaan is deze actie voor Photoshop gedownload en toegepast op wat foto’s, en die vervolgens in Word geplakt en afgedrukt op fotopapier! Even goed!

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Ik vind zulke Polaroid-foto’s altijd súperleuk staan, dus die besloot ik ‘nonchalant’ met washi-tape op de voorkant van m’n agenda te bevestigen. Je kan de kaft hierna altijd even plastificeren om de foto’s te beschermen.

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Ik vind het altijd handig om met memo-blaadjes aantekeningen te maken in m’n agenda, dus voorin heb ik een aantal blokjes geplakt die ik dan kan gebruiken wanneer ik in m’n agenda schrijf. De Hema to-do lijstjes zijn ook altijd heel praktisch, dus die heb ik er bij gehangen. Verder heb ik de pagina nog wat opgefleurd met een leuk washi-tapeje!

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagendaDIY vrolijke schoolagenda

Rechts heb ik nog een Polaroid-foto bevestigd met washi, en vervolgens heb ik op een stukje gekleurd papier mijn naam gestempeld. Dat effect vind ik onwijs leuk! Het staat zo nonchalant en schattig.

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Nog even de datum vermelden in een leuk geschriftje en tadaa … het begin van m’n agenda was af!

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Aangezien het natuurlijk een notitieboekje is, moet je de agenda nog hélemaal zelf maken. Ik stempelde op gekleurd papier de namen van de maanden en die bevestigde ik vervolgens op een creatieve manier met washi-tape op een pagina.

DIY vrolijke schoolagenda

Vervolgens ging ik de agenda nummeren! Wat ik altijd mis in agenda’s die ik koop, is véél ruimte om te schrijven. Vrijheid, de mogelijkheid om dingen te noteren zoals jij het wil. Ik besloot daarom één pagina te gebruiken voor twee dagen én het verder héél clean te houden. Zo heb ik nu enorm veel ruimte om dingen op te schrijven, inclusief een systeem met symbooltjes/kleurtjes voor bijvoorbeeld testen/taken/activiteiten/niet-vergeten-dingen enzovoort!

DIY vrolijke schoolagenda

Per maand bracht ik, in de kleur washi-tape die ik op die pagina had gebruikt, een beetje washi tape aan langs de zijkant die ik vervolgens omvouwde. Op de tabs schreef ik telkens de eerste letter van die maand, zodat ik snel kan springen naar de juiste!

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Het is wel belangrijk dat je vooraf even goed checkt hoeveel pagina’s je boekje hebben. Bij mij waren dat er bijna 200 en het paste echt maar nét om 2 dagen op één pagina te krijgen. Meer zelfs, voor de maanden juli en augustus (vakantiemaanden, dus niet zo druk!) heb ik 3 dagen op één pagina gemaakt en zo zat mijn boekje hélemaal vol. Mocht je nog ruimte over hebben, dan kan je altijd wat pagina’s vrijlaten om snel dingen op te noteren. Wat ik heb gedaan, is achterin een stuk gekleurd papier in driehoekvorm bevestigd en die vastgemaakt met washi-tape. Zo heb je gemakkelijk een soort van insteekhoes om losse blaadjes in te doen! Altijd handig!

Het resultaat

DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda DIY vrolijke schoolagenda

Mijn agenda is niet alleen ontzéttend fleurig en vrolijk geworden, ik vind ‘m ook héél praktisch. Véél ruimte om te schrijven, praktische tabjes (die niet zo snel kapot gaan als karton – gotta love washitape!) om te springen van maand naar maand, een insteekhoes, memoblaadjes bij de hand … jup, ik ga deze schoolagenda met véél plezier gebruiken! Ik kan nu aantekeningen maken zoals ik dat wil, zonder superklein te moeten schrijven – heerlijk! Ik ben onwijs blij met mijn vrolijke agenda en kijk al uit naar het moment dat ik ‘m kan gaan gebruiken! Wat voor schoolagenda gebruik jij?

45 Comments

 1. Anneleen

  Super leuk gedaan! Ik heb een simpele knalroze agenda van Kruidvat (die waren daar heel goedkoop). Ben nu ook nog volop bezig met het versieren; dat vind ik het leukste om te doen!

 2. Ellen

  Ik koop meestal een standaard agenda en vrolijk deze dan op! Je hebt inderdaad gelijk dat je daar niet altijd veel plaats in hebt. Jouw agenda ziet er echt onwijs leuk uit!

 3. Laura

  superleuk gedaan! heb je je filofax ook nog in gebruik? :) bij de hema hebt je trouwens ook zo zelfklevende driehoekjes gelijk jij op de achterkant van de kaft gehangen hebt, ook superhandig! heb er eentje in mn schoolagenda gehangen en in mijn schrift :) supermooi gedaan!

 4. Nancy

  Ik wilde zeggen: Wat een vrolijke agenda. Maar dat is eigenlijk ook de titel van deze post, dus wilde ik iets anders zeggen… maar het is gewoon wat het is: Een vrolijke agenda! Ben je er lang mee bezig geweest? Ik was laatst voor een vriendin van mij die ging trouwen een a4 aan het knutselen en washitape-en en kartelen en stempelen en toen was er zo een uur om gevlogen. Een uur! Over 1 A4-tje! Ik schrok er lichtelijk van ;)

  1. Frauke + Arne

   Wat een leuke reactie, Nancy! Sjemig, een uur voor één pagina is wel héél lang. Het nummeren van de dagen heeft even geduurd, maar op een tweetal uurtjes was ik met de hele agenda wel klaar hoor :D X

 5. Rosie

  Hai Frauke, allereerst; ik vind je nieuwe blog zo ontzettend tof! Kijk er elke dag eventjes op of er weer iets nieuws online staat!
  Ik vind dit ook weer zo’n leuke DIY, je hebt het zo tof aangepakt! In de 3e van de middelbare school heb ik ook ooit eens zelf een agenda gemaakt van een notitieboekje, lang niet zo leuk als deze hoor maar toen was er ook nog nergens van dat leuke washi tape te vinden ;-)!
  Ik vind dit echt ontzettend leuk! :)

  Liefs! XX Rosie

 6. Kiss & Make-up

  Zo mooi! Je bent echt een van de creatiefste mensen die ik ken (enfin, ken als in lees) en ik vind het echt super om te zien hoe jij de meest banale dingen kan transformeren! Zelf vind ik het allemaal te veel werk en te veel gepruts, maar ik vind het eindresultaat altijd wel schitterend.

 7. Nicole | Coco Gold

  Waaaah, wat een geweldige inspiratie doe ik hier op! Ik heb een paar jaar geleden ook zelf een agenda gemaakt en dat was één van de leukste dingen om te doen. Ik kan nu niet wachten om zelf ook weer aan de slag te gaan, dat met die polaroidfoto’s en washitape vind ik echt ontzettend leuk :) Liefs, Nicole

 8. Sandra

  Wauw mooi resultaat Frauke! Aangezien ik niet meer studeer koop ik jaaragenda’s in plaats van schoolagenda’s dus dit lijkt me een ideaal projectje tijdens de feestdagen!
  Ik start alvast met het leukste gedeelte: notitieboekjesjacht :D!

 9. Dille

  Aah, wat baal ik dat ik dit nu pas zie! Jullie hebben echt een geweldige site! Ik krijg nu echt de neiging om dit ook te maken. Misschien ga ik dat ook gewoon doen! Het ziet er zó leuk uit!

 10. Willemieke

  Wat leuk zeg! Ik heb zelf een Moleskine agena. Die lopen van juli 2015-dec 2015. Super handig want anders heb ik altijd het probleem dat de agenda stopt in juli maar ik al afspraken wil plannen voor sept. of dat hij stopt in dec terwijl ik al dingen voor januari heb. Nu kan ik plannen tot dec 2015 en in juli 2015 koop ik de nieuwe moleskine weer. Daarnaast is een week gepland op 2 blz, 1 blz met de dagen en schrijfruimte, de ander met alleen maar notitieruimte. Ik herken je probleem van ruimtetekort, maar dat heb ik nu nooit meer! Misschien een tip ;)

 11. Petra

  Via de linkparty van Life by Rosie hier beland. Ik heb last van dezelfde verslaving. Dit is super leuk gedaan. Ik heb de ideale agenda voor 2015 nog niet gevonden (ojee en leven er al in). Dit is serieus een optie.

Geef een antwoord