DIY: zelf schriftjes maken

DIY: zelf schriftjes maken

DIY: zelf schriftjes maken

Ik ben ontzettend verslaafd aan notitieboekjes, schriftjes en alles wat daarvan in de buurt komt. Noem het een typisch bloggerding, maar dingen opschrijven werkt wat mij betreft zóveel beter dan ze in een smartphonenotitie of computerbestandje neer te tikken. Ik hou ervan om op de meest random momenten mijn gedachten even op papier te ordenen of to do lijstjes te maken en Arne creëert een kunstwerk op elk blad dat hij in handen krijgt. Je snapt dus dat wij een gigantische voorraad aan notitieboekjes nodig hebben … gelukkig voor de portemonnee kan je die ook héél gemakkelijk zelf maken ;)!

DIY: zelf schriftjes maken

Je hebt in feite enkel wit papier (eventueel met vierkantjes), naald en draad nodig. Voor de voorkant kan je steviger gekleurd papier gebruiken, plakfolie en een marker.

DIY: zelf schriftjes maken

Eerst neem je een stapeltje papier dat je netjes op elkaar legt. Bovenop doe je eventueel een steviger gekleurd blad als buitenkant. Dan vouw je het geheel in twee.

DIY: zelf schriftjes maken

Op een goede centimeter van de rand prik je nu draad door die plooi met behulp van een naald.

DIY: zelf schriftjes maken

Ga van daaruit naar een kleine centimeter van het midden (op gevoel), prik de naald terug naar de binnenkant en trek je draad erdoor. Een goede centimeter verder haal je de naald opnieuw door het papier en op een centimeter van het uiteinde doe je hetzelfde. Moeilijk uit te leggen, maar je ziet op de foto hierboven hoe eenvoudig het eigenlijk is!

DIY: zelf schriftjes maken

Langs de binnenkant knoop je de twee losse uiteinden stevig vast aan elkaar, om het stuk draad langs de binnenkant heen. Zo zit het extra vast! Knip de uiteinden af en klaar is je schriftje!

DIY: zelf schriftjes maken

Je kan nu een leuke boodschap op de voorkant schrijven, of ‘m versieren met de plakfolie zoals we hieronder hebben gedaan.

DIY: zelf schriftjes maken

We hebben allerlei vormen gemaakt met de plakfolie en daarover met de marker ‘notes’ geschreven. Heel eenvoudig, maar het resultaat is best wel vet vinden we!

DIY: zelf schriftjes maken DIY: zelf schriftjes maken

En zo gemakkelijk is het dus om zelf schriftjes te maken! Het is werkelijk in een tiental minuutjes gepiept, dus de moeite niet om daarvoor naar de winkel te gaan ;). Als je voor volgend schooljaar nog op zoek bent naar fijne notitieschriftjes voor in de les: try this! Je hebt in ieder geval het meest unieke exemplaar van allemaal! Happy DIYing! X

12 Comments

Geef een antwoord