DIY zwart wit ladekastje

DIY: zwart wit ladekastje

DIY zwart wit ladekastje

Hét typische IKEA Moppe kastje is terug! Een paar jaar geleden (zeg gerust 10) was ik verslingerd aan deze leuke, goedkope houten kastjes waar je alles mee kon. Ik heb er thuis nog een aantal staan, inclusief over-the-top bekleding met uitgeknipte foto’s en schreeuwerige opschriften. Op een bepaald moment stopte IKEA hier met de verkoop van deze praktische houten ladekastjes en dat vond ik zo jammer! Je kan ze namelijk echt voor álles gebruiken. Tot Arne en ik onlangs door de IKEA liepen en ontdekten dat Moppe terug is! Wauw! Natuurlijk rekenden we gelijk een kastje af en pimpten we het!

DIY zwart wit ladekastje

Je hebt nodig voor dit leuke zwart-wit ladekastje: witte (matte) verf (wij gebruikten latex muurverf van Action), zwarte verf (dit is acrylverf, ook van Action), beits (dit is Behandla ‘antiek’ lazuur van IKEA), kwasten, afplaktape en natuurlijk je kastje zelf!

DIY zwart wit ladekastje DIY zwart wit ladekastje

Eerst en vooral hebben we het kastje langs de buitenkant en de zichtbare binnenkant gebeitst. Wat een mooi effect, die warme houten kleur!

DIY zwart wit ladekastje

De lades plakten we zo af dat enkel de voorkant een kleurtje zou krijgen.

DIY zwart wit ladekastje

Eerst schilderden we die voorkant volledig wit. Het hout absorbeert best veel en de verf was in no time droog, dus een tweede laag was zeker welkom. Zelfs 3 lagen zou gekund hebben!

DIY zwart wit ladekastje

Hierna plakten we de kastjes op zo’n manier af dat er telkens een andere helft zou gekleurd worden.

DIY zwart wit ladekastje

En die helften voorzagen we van een zwart kleurtje! We brachten ook hiervan twee lagen aan.

DIY zwart wit ladekastje

Wanneer je kastjes droog zijn, kan je de afplaktape er voorzichtig vanaf halen …

DIY zwart wit ladekastje

… en de lades in het kastje schuiven!

DIY zwart wit ladekastjeDIY zwart wit ladekastje

Tadaa! Vind je ook niet dat dit kastje van onwijs eenvoudig, sober en saai naar origineel, vrolijk en stijlvol is geëvolueerd? Wij in ieder geval wel! Het resultaat is zó leuk, de combinatie zwart-wit met het gebeitste hout staat echt prachtig. En de zwart/witte helften afgewisseld zien er ook zo tof uit! Wauw, wat zijn we blij met hoe het kastje eruit is komen te zien!

DIY zwart wit ladekastje DIY zwart wit ladekastje

Voor een houten Moppe kastje betaal je €10, maar na deze DIY kan je het er gerust uit laten zien alsof het het dubbele (of meer?!) waard is. Zo vrolijk! Zo stijlvol! Ik ga dit kastje gebruiken om make-up in op te bergen, dus ik kijk er al naar uit om het te vullen met allerlei mooie spulletjes en er elke dag van te genieten. Happy DIYing! 

25 Comments

  1. Marjolein

    Wat is dit tof! Ik heb ook nog zo’n kastje in mijn kamer, maar dan met één grote la bovenin, twee laatjes in het midden en drie laatjes onderin. Een beetje een andere indeling dus! Ik denk dat het kastje zo beschilderd echt heel leuk in het interieur staat :D Maakt het toch net wat specialer.

Geef een antwoord