Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Vandaag deel ik graag een fijne en handige tip voor wie, net als ik, regelmatig nepjuwelen draagt. Zelf ben ik echt verslaafd aan leuke statementkettingen of vrolijke ringen, maar voor enkel en alleen zilveren of gouden juwelen ontbreekt mij het budget. Het enige nadeel aan juwelen van metaal? Dat ze na een poos verkleuren en al hun schoonheid verliezen. Tenminste, tot wanneer je deze tip uitprobeert ;-)!

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Je hebt maar één ding nodig om jouw nepjuwelen véél langer te bewaren: glanzende vernisspray. En je juwelen, die natuurlijk ook!

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Schik je ringen, kettingen, armbanden – noem maar op – op een karton of krantenpapier. Leg ze op een kant (obviously, op twee zal moeilijk gaan).

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Daarna schud je heel lang met je lakspray, waarna je ‘m op zo’n 30cm van je juwelen houdt en vervolgens de juwelen van een laagje vernis voorziet.

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Laat 2 uur drogen, keer je juwelen om en herhaal het proces. Ja – it’s really that easy!

Dus zo verkleuren je nepjuwelen nooit meer

Je juwelen hebben nu een beschermlaagje en verkleuren niet langer. Zeg ook vaarwel tegen groene vingers na het dragen van ringen, trouwens! Het enige nadeel aan deze techniek, is dat sommige sprays jouw juwelen wat matter zullen maken. Dat is bij mij gebeurd, zoals je misschien ook kan zien aan de steentjes van sommige items. Mij stoort het niet (het ziet er zelfs minder nep uit, vind ik) maar anders moet je wel eerst even testen of jouw spray wel glanzend resultaat geeft. Ik heb het ook al gedaan met spray die niet matter maakte, dus je moet gewoon even proberen! Veel succes en … laat me weten of je nu ook langer van je juwelen geniet ;-)

15 Comments

 1. Irene

  Ik smeer altijd doorschijnende nagellak op m’n ringen om te voorkomen dat ze verkleuren! Helpt ook goed, maar dan alleen voor een ring. Denk niet dat het echt handig is om dit met je kettingen of armbanden te doen :p Daar is die vernis dan wel weer goed voor!
  Goeie tip!

    1. Desiree

     Ik kwam hier na ‘sieraden vernissen’ te Googlen haha. Ik wil al een tijdje een vergulden echt gouden ring met daaronder zilver. Zin ook niet zo duur. Maar bang voor het verkleuren. Toen dacht ik aan dat ik vernis eens voor iets had gebruikt. Nou super, dit ga ik dus proberen!

     Wel een vraagje: merken jullie/ merk jij dat ze ook echt langer meegaan nu? En is het na verloop van tijd toch weer verkleurd?

     Thanks!

 2. francine

  Dag Frauke, weet je of het wel gezond is om deze lak te gebruiken? Ik zou deze tip ook willen toepassen maar verkoop deze juwelen en wil graag weten of deze lak niet ongezond kan zijn. Schadelijke stoffen kunnen immers ook via de huid opgenomen worden.
  Bedankt Francine

Geef een antwoord