Slamelange naar keuze (ik nam veldsla, snijbiet, babyspinazie & rode tatsoi)
Een halve tomaat
Een stukje komkommer
Een halve limoen
Een gegrilde paprika (uit blik)
Sojabonen (handjevol)
Enkele amandelen
Wilde rijst met quinoa, gekookt en weer afgekoeld
Een halve avocado
Een lepeltje basilicumpesto (zonder kaas = vegan!)
Wat chiazaadjes ter afwerking
De stappen
Neem een brede en niet al te diepe kom om je Buddha Bowl te maken, dat presenteert beter. Leg de onderkant vol met flink wat salade. Schep er alvast een flinke lepel rijst+quinoa bovenop.
Snijd de tomaat en avocado in schijfjes, de gegrilde paprika in reepjes, de limoen in partjes en de komkommer in dunne plakjes (in de lengte).
Presenteer alle groenten vervolgens zo mooi mogelijk, naast elkaar, bovenop de salade. De komkommer kan je bijvoorbeeld oprollen, de avocado leg je mooi naast elkaar geschikt. Wissel af met kleuren en texturen. Begin met de 'grote' ingrediënten (avocado, tomaat, komkommer, paprika) en werk daarna af met limoen, de boontjes en noten in het midden, een schepje pesto en wat chiazaadjes.
Werk af met wat kruiden en ... maak een Instagramfoto ;-). Eet smakelijk!
Recipe by The Life Factory at https://www.thelifefactory.be/mooi-en-lekker-de-buddha-bowl/