Gezonde & knapperige crumble van Granny Smiths
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Aantal personen: 2
Ingrediënten
 • 2 Granny Smith appelen
 • ongeveer 6 el havermout
 • kokosvet
 • honing
 • kaneel en/of speculooskruiden
 • eventueel wat speculoos
De stappen
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Begin met het versnijden van de Granny Smith appelen. Schil ze en snijd in kleine blokjes. Hoe kleiner en fijner, hoe zachter ze zullen worden in de oven. Doe de appel alvast in hittebestendige crumble-schaaltjes.
 3. Neem een kom apart en schep daarin een twee- tot drietal eetlepels havermout per appel/portie. Doe er daarna een eetlepel kokosvet bij, ook weer per portie. Vervolgens voeg je een eetlepel honing per portie toe. Meng dit alles met je handen en bekijk de substantie van je crumble: de havermout zou nu in klompjes aan mekaar moeten blijven plakken. Is ‘ie te droog? Voeg dan nog wat kokosvet toe. Is ‘ie te nat? Extra havermout will fix it! Kneed goed met je handen en ‘knijp’ in het mengsel, zo creëer je vanzelf de brokjes (wat een vreselijk woord voor zo’n lekker receptje!).
 4. Voeg kaneel toe aan je crumble en/of wat speculooskruiden.
 5. Strooi de crumble over de appelen en druk even aan. De bovenkant zou volledig bedekt moeten zijn met het havermoutmengsel. Check? Dan kunnen je schaaltjes de oven in voor zo’n 20 minuutjes!
 6. Houd de oven goed in de gaten: de crumble mag uit de oven van zodra de havermout bovenaan een bruin kleurtje krijgt. Je appelen zijn dan warm maar nog ietwat stevig en de crumble is heerlijk krokant. Decoreer naar wens. Tip: speculoos verbrokkelen over de crumble zorgt voor een extra lekkere crunch!
Recipe by The Life Factory at https://www.thelifefactory.be/gezonde-knapperige-crumble-van-granny-smiths/