Een adventskalender met DIY envelopjes

Een adventskalender met DIY envelopjes

Een adventskalender met DIY envelopjes

Weet je wat er zondag te gebeuren staat? Als je de titel van deze post hebt gelezen (en dat heb je vast, toch?) weet je het waarschijnlijk al … de advent begint! En hoewel we aan het kerkelijke daarachter niet echt belang hechten, vinden we het wel ontzéttend leuk om af te tellen naar hét hoogtepunt van het jaar: Kerstmis! Vandaar dat we besloten om dit jaar dubbel en dik in de sfeer te komen met een mooie én lekkere kalender. Kijk je mee hoe we deze adventskalender in elkaar hebben gezet? En probeer het ook gerust zelf uit ;-).

Een adventskalender met DIY envelopjes

A-haaa! Daar is de foto waarmee we jullie al enige tijd hebben geteased rond deze post. Niémand kon raden wat we aan het maken waren! Kerstkaartjes, decoratie, noem het op – een adventskalender zat niet tussen de antwoorden. Maar dat is dus waarvoor je al deze leuke spulletjes nodig hebt. Dat zijn:

  • een canvas, eventueel bekleed met een stofje / geverfd / versierd (wij gebruikten het canvas met marmer uit onze post rond fotografiebackdrops!)
  • effen papier
  • een schaar en lat
  • dubbelzijdige plakband
  • metallic stiften
  • decoratie: strikjes, glitterstrips, washitape en noem maar op
  • iets om de adventskalender mee te vullen, wij gebruikten Côte D’Or chocolaatjes omdat die echt perféct in de envelopjes pasten

Een envelopje vouwen

Een adventskalender met DIY envelopjes

Zoals je hierboven ziet, is het onwijs gemakkelijk om zelf een envelopje in elkaar te steken. Goed om te onthouden als je zonder zit en een brief moet versturen! Anyways, hoe je het doet: knip eerst een A4-blad in 4 stukken en maak uit elk stuk een envelopje. Zo zijn ze qua formaat echt ideaal. Vouw je stuk papier eerst in de lengte doormidden. Vanboven flap je de hoeken om, naar de middenkant toe. Hierna vouw je de lange zijde zowel links als rechts naar binnen toe, voor een goede centimeter (1.3 cm om exact te zijn). Daarna flap je de onderkant van je papier tot net onder de driehoek die je bovenaan creëerde. Vouw de driehoek vervolgens om et voilà, daar is je envelopje al. De techniek is gemakkelijk onder de knie te krijgen, en gelukkig maar: dit moet je 25 keer herhalen!

Een adventskalender met DIY envelopjes

De envelopjes schik je netjes op het canvas. Het beste maak je een rij van 5 envelopjes hoog en 5 envelopjes breed. Zo passen er net 25 op het canvas!

Een adventskalender met DIY envelopjes

Tijd om de envelopjes te nummeren. Wij wisselden drie kleuren metallic stift af om een gevarieerd resultaat te krijgen. Uiteraard is deze DIY heel persoonlijk te maken! Je kan bijvoorbeeld met stickertjes of stempels werken om de nummers op de envelopjes te plaatsen, of ze verven of tekenen. Het is maar wat je zelf in gedachten hebt :-).

Een adventskalender met DIY envelopjes

Met dubbelzijdige plakband kan je alle envelopjes nu heel gemakkelijk op het canvas bevestigen.

Een adventskalender met DIY envelopjes

En daarna is het tijd om ze op te vullen! De mignonettes van C’ôte d’Or zijn niet alleen een van onze meest favoriete (chocolade)snacks, ze passen ook nog eens perféct in de envelopjes. Alsof ze ervoor gemaakt zijn. En elke dag een stukje chocolade, daar zeggen we geen neen tegen!

Een adventskalender met DIY envelopjes

Met washitape van Action – hélemaal in kerstsferen – maakten we de envelopjes één voor één dicht.

Een adventskalender met DIY envelopjes

En uiteraard moest dag 25 even extra in de verf gezet worden, want dan is het Kerstmis! Yes! We kozen voor een leuke gouden houten ster van Flying Tiger waarop we met witte stift de dag schreven.

Een adventskalender met DIY envelopjes

Verder hebben we nog wat strikjes toegevoegd om het geheel op te vrolijken, en een grote gouden strik linksboven. De kleine strikjes zijn van Action, de grote strik is van Hema! We vonden het niet nodig om nog meer stickers, slingers of details op de adventskalender te plakken. Het is net sober en vrolijk genoeg zo! En het past leuk in ons interieur, dat we stiekem al helemaal kerstig hebben aangekleed. We kijken er al naar uit om elke dag een envelopje open te maken en zo nog meer naar Kerstmis uit te kijken. Plus, hoewel wat in de envelopjes zit niet echt een verrassing is, is het wel héél leuk om elke dag lekker te kunnen smullen. We zullen maar al een losse kerstsweater kopen om dat buikje te verbergen :-).

Een adventskalender met DIY envelopjes Een adventskalender met DIY envelopjes

We zijn benieuwd naar of jij meedoet met de advent en of je ook zo aftelt naar Kerstmis! Misschien is dit project er wel eentje om te doen op een regenachtige namiddag, want die zijn er genoeg de laatste tijd. Warme kop chocolademelk erbij en fröbelen maar! En hey, het is helemaal niet erg als je er pas na zondag aan begint. Dat betekent alleen maar dat je de schade van de eerste dagen nog moet inhalen … ;-). Have fun! xo

11 Comments

Geef een antwoord