Een boekenkast van kisten

Een boekenkast van kisten

Een boekenkast van kisten

Kisten, wij zijn er dol op! Het internet staat vól fijne dingen die je ermee kan doen, maken en inrichten. Zo kan je kisten gebruiken om een tafel mee te stylen (denk aan onze IKEA salad bar/jar party!), je kan ze decoreren en er dingen in opbergen of je kan er zelfs gewoon meubels van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini-boekenkast? Ideaal voor wie net als ons niet héél veel boeken heeft, maar ze wel gewoon een fijne plek wil geven en uit wil stallen. En hey, à ongeveer €5,- per kist is dit ook nog eens een super betaalbaar project!

Een boekenkast van kisten

Voor deze DIY heb je belachelijk weinig nodig: kisten, en boeken! Eventueel zou je nog klemmen of lijm kunnen gebruiken om de kisten stevig aan elkaar vast te maken, maar als je net als ons niet hoger gaat dan twee exemplaren op elkaar is dat niet eens echt nodig :).

Een boekenkast van kisten

Het is bijna te belachelijk om deze DIY uit te leggen, maar we doen het toch: plaats de kisten op een leuke manier bij elkaar, en vul ze met boeken. Ta-daa! Wij plaatsten sommige kisten plat en zetten andere rechtop, zo konden zowel hogere als lagere boeken makkelijk in het geheel. We vulden niet alle plekjes op, want …

Een boekenkast van kisten

… daar kwam leuke decoratie! Het fijne aan zo’n kast van kistjes is dat je er lekker mee kan variëren, en je gerust plantjes, kaarsjes of andere kleine spulletjes aan het geheel kan toevoegen naar wens. Zo vonden wij onze foto op hout heel leuk als boekensteun functioneren!

Een boekenkast van kisten Een boekenkast van kisten

Arne bedacht nog een andere leuke set-up: de kistjes in een vierkant en in het midden een schattig kaarsje ter decoratie. Ook leuk! Je kan hier alle kanten mee op, het staat zo leuk. Zo zou je boeken ook per kistje in één bepaald genre kunnen sorteren, of alle kleuren netjes bij elkaar plaatsen. In principe kan je de boeken ook gewoon plat neerleggen in de kistjes, zelfs dat zou er mooi uitzien. Het is een heel personaliseerbaar meubel!

Een boekenkast van kisten

Een boekenkast in elkaar zetten was nog nooit zo gemakkelijk! Maar het zag er vast ook nog nooit zo uniek en leuk uit :). Je kan lekker experimenteren met de kistjes en decoratie en al je boeken staan mooi uitgestald. De kistjes (ze heten trouwens Knagglig en je vindt ze bij IKEA) staan perfect stevig en stabiel op zichzelf, dus je hebt ook geen muur nodig om deze boekenkast tegen te zetten. Handig! Happy DIY’ing! xo

26 Comments

 1. Marlotte

  Aah, wat een leuk idee is dit zeg! Ik ben al een tijdje opzoek naar een manier om mijn boeken eindelijk netjes neer te zetten, alleen dan zonder een dure kast, dus deze ‘diy’ komt als geroepen. Ik ga ermee aan de slag, dankjewel voor het idee!

 2. Esmée

  Oeh wauw! Ik vind het heel erg leuk. Ik koop zelf altijd boeken, omdat het me leuk lijkt om dat later in m’n huisje neer te zetten. Dit is echt een ideale en makkelijke manier. x

 3. vicky

  Zeer leuk project. Ik wil er ook al lang aan beginnen, maar wist dan niet waar ik kisten kon halen. Ervoor betalen wil ik liever niet omdat ik weet dat je ze gratis kan krijgen. Dit zou echt super leuk zijn als extra boekenkast, mijn zit namelijk barstens vol :p

 4. Romy

  Zo leuk en creatief! Ik ben dit idee al vaker tegengekomen en als ik genoeg ruimte zou hebben dan wist ik het wel! In de kringloop bij mij in de buurt gebruiken ze ook oude aardappelkistjes voor hun boeken :)

 5. Daenelia

  Hoeveel kisten zou ik nodig hebben voor 2500+ boeken …? Eigenlijk vind ik dit ook niks. Ik denk dat het leuk is als je een paar boeken hebt, die je wilt ‘uitstallen’, a la de boekenmarkt op het spui. Maar ik denk dat ik mijn fotoboeken er bijvoorbeeld al niet eens in kwijt zou kunnen. Om nog maar te zwijgen van de grote stapels kisten die dan door de katten omver kunnen worden gegooid.
  Nee, kistjes horen voor mij in de berging of in de keuken, hooguit.

  1. Arne & Frauke

   Goh, er kunnen 5 à 10 boeken in één kistje, dus even rekenen en je komt er wel :-). Uiteraard is dit geen oplossing voor een grote bibliotheek, maar die heeft niet iedereen!

Geef een antwoord