Een cactus in een box (van klei)!

Een cactus in een box (van klei)!

Een cactus in een box (van klei)!

Sinds we de schaaltjes van zelfdrogend klei maakten (om juwelen chique op te bergen), zijn we nogal fan van klei. Het is eigenlijk zo’n fijn materiaal om zelf dingen mee te maken! Aangezien we pas nog een aantal minicactusjes meekregen op de HEMA pressday, dachten we dat het wel leuk zou zijn daar een potje voor te maken. En dat deden we! We creëerden … ta-da-da-daaa: een cactus in een box!

Een cactus in een box (van klei)!

Voor deze DIY heb je nodig:

  • een minicactus
  • zelfhardende klei (deze is van Action)
  • een mes
  • een potje in de grootte van je cactus

Een cactus in een box (van klei)!

Het potje maken is eigenlijk echt een piece of cake. Je begint met het potje ter grootte van je cactus, de afmetingen van de bodem neem je over om een vierkantje uit uitgerolde en platgedrukte klei te snijden. Vervolgens snijd je er nog vier even grote vierkantjes uit. Die stukjes zet je tegen elkaar, zoals een doosje. Vervolgens ga je de randen met elkaar verbinden door er nog wat klei aan toe te voegen. Met wat vocht kan je eventuele scheurtjes gemakkelijk dichtsmeren. Zorg dat het doosje stevig dicht is gemaakt en dat alle randen goed aan elkaar vasthangen. Daarna knip je weer vier stukjes klei uit, deze keer rechthoekjes in de breedte van je doosje. Die leg je bovenop het doosje, zoals je ook op de foto kan zien. Flink aandrukken et voila, daar heb je je (cadeau)box!

Een-cactus-in-een-box-(10-van-10)

Verpot een cactus in het doosje (doe handschoenen aan, want het is een ramp als je vingers vol prikkertjes zitten – ik spreek uit ervaring). Je ‘geschenkje’ kan je eventueel nog afwerken met leuk lint, verf of andere decoratie.

Een cactus in een box (van klei)!

En zo heb je een cactus in een box! Superschattig, origineel en stiekem ook wel een heel tof cadeau-ideetje voor wie fan is van cactusjes (wie niet?). Je kan natuurlijk alle kanten op met zo’n potje uit klei, wat het alleen maar leuker maakt om er volop mee te knutselen en experimenteren. Ben jij fan van klei? En wat vind je van deze cactus in een (geschenk)box? :)

6 Comments

Geef een antwoord