Een cactus voor je ringen

Een cactus voor je ringen

Een cactus voor je ringen

Doe eens zot! En hang je ringen vanaf nu om een überschattige cactus. Waarom je dàt zou doen? Cactussen zijn dé planten van het moment, zien er leuk uit en doen denken aan de zomer. Daarbij is het ook gewoon een onwijs leuk DIY-project, dat zelfs de meest onhandige klusser prima tot een goed einde brengt. Dus hey, wat houdt je tegen – boetseren die handel!

Een cactus voor je ringen

Je hebt nodig voor deze DIY:

Een cactus voor je ringen

Kneed de klei eerst even goed, zodat die soepel wordt. Druk plat, rol uit, trek uit elkaar enzovoort. Eens de klei gemakkelijk meebeweegt, vorm je er twee rolletjes van. Het ene rolletje wat langer en dunner, het andere iets steviger. Het dikke rolletje mag gerust van iets dikker onderin naar wat fijner bovenaan gaan.

Een cactus voor je ringen

Daarna trek je het dunne rolletje in twee stukken en ‘plak’ je het tegen de dikke rol aan, zoals je hierboven ook kan zien. Boetseer er lekker op los, en creëer zo een perfecte cactus. Het is belangrijk dat het dunne rolletje fijner is dan jouw ringen, trouwens, anders kan je er straks niks omheen doen ;-).

Een cactus voor je ringen

Eens de klei een beetje droog is, leg je er een eerste laagje groene verf bovenop. De klei droogt iets gladder en met minder barstjes door de verf, dus sla deze stap liefst niet over.

Een cactus voor je ringen

Eens de eerste laag droog is, kan je een wat lichtere tint maken door groen met wit te mengen. Dat geeft een heel fris en vrolijk effect, met af en toe het donkere groen dat erdoorheen schijnt. Laat nu flink drogen.

Een cactus voor je ringen

Wanneer alles hard en droog is, kan je de cactus in het potje plaatsen. Boetseer eventueel een ‘voet’ of doe wat extra klei in het potje, zodat de cactus mooi stabiel staat. Daarna kan je steentjes, grond of zijdepapier rondom je cactus doen, om het potje mooi op te vullen.

Een cactus voor je ringen

Met de alcoholstift teken je nu de naaldjes van de cactus. Dat kan je heel royaal doen (zoals wij hierboven hebben gedaan), of je kan er juist maar een paar tekenen. Wat jij wil ;-).

Een cactus voor je ringen

Voilà, klaar! Of nog niet helemaal …

Een cactus voor je ringen

… je moet er namelijk eerst wat ringen omheen hangen, natuurlijk! Verder plaatsten wij het witte potje in een terracotta schaaltje, dat vind je bijvoorbeeld in tuincentra. Leuk contrast zo, met dat wit, mintgroen en oranjebruin!

Een cactus voor je ringen

Je kan ervoor kiezen om enkel je mooiste ringen rondom de cactus te hangen, of juist te kiezen voor een bepaald (kleuren)thema. Het ziet er hoé dan ook superschattig, zomers, fleurig en leuk uit.

Een cactus voor je ringen Een cactus voor je ringen

En, you agree? Een cactushouder voor je ringen maken is écht geen grote uitdaging. Wel is het een leuk knutselprojectje voor tussendoor (je moet altijd even wachten bij het drogen), of om cadeau te doen. Je ringen zullen in ieder geval blij zijn dat ze zo mooi tentoongesteld worden ;-). Veel DIY-plezier! X

10 Comments

Geef een antwoord