Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Vrolijk Paasfeest! Grapje, daarvoor is het nog nét iets te vroeg, maar Pasen komt wel steeds dichterbij! En dan is het natuurlijk hoogtijd om wat toepasselijke decoratie in huis te maken. Wij zijn enorm fan van een Easter wreath, een paaskrans dus. Dat staat zo gezellig, is gemakkelijk om te knutselen en geeft je huis instant sfeer! Daarom delen we vandaag met jullie een DIY om zelf zo’n leuke en lenteachtige krans in elkaar te zetten.

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Je hebt nodig:

 • een houten krans, die van ons kochten we bij Action
 • deco paaseieren, deze zijn van HEMA
 • een lijmpistool
 • (witte) pompons, die kan je zelf maken
 • een decoratieve (nep) tak, wij haalden ons exemplaar bij Action
 • een schaar

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Eerst en vooral wikkel je de neptak door de krans heen. Dat geeft wat body aan het geheel, en zorgt gelijk voor een heel leuk effect. Prop de uiteinden tussen de verschillende stukken van de krans, op zo’n manier dat je hier en daar nog wat losse uiteinden hebt. Dat staat zo gezellig!

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Daarna warm je je lijmpistool op en plak je de pomponnetjes op willekeurige plaatsen rondom de tak heen. Je kan er eentje onder een uiteinde proppen, eentje bovenop de tak plakken – net zoals jij het mooi vindt!

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Daarna is het tijd om de eieren te schikken. Probeer ze wat af te wisselen qua kleur en afwisselend te kantelen. Je kan ook af en toe een ei onder de tak proppen, dan weer een erbovenop kleven … Alles is mogelijk!

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Eens je zeker bent van je schikking, hoef je de eieren alleen nog maar stevig vast te kleven en aan te drukken. Met een lijmpistool gaat dat in geen tijd! En zo is je vrolijke paaskrans alweer klaar, ziet ‘ie er niet geweldig uit?

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Een paaskrans maken is geen werk van lange duur. Je kan het natuurlijk zo vol en gek maken als je zelf wil! Misschien vind je het wel leuk om met een strakker kleurenpalet te werken, of heb je zin om kunstgras toe te voegen. Je kan ook (echte) bloemetjes tussen de takken weven, of misschien wel een leuk konijntje toevoegen. Het is maar wat jij mooi en leuk vindt! Wij zijn wel fan van eenvoudig en niet té, dus vinden we onze eigen paaskrans uiteraard perfect ;-).

Een eenvoudige maar vrolijke paaskrans

Veel plezier met een lente- en paassfeer in huis brengen! Een kleine verandering kan al instant voor een compleet nieuw gevoel zorgen. Altijd leuk, toch? Wij zijn er dol op! Happy DIY’ing en bedankt voor het lezen :). X

5 Comments

 1. Marieke

  Wat een mooie krans. Juist omdat die zo “eenvoudig” is, is die heel erg mooi. Ik ga komende week een krans maken voor op de voordeur en daar ga ik nepbloemen voor gebruiken. Maar zo met die eitjes is het ook wel erg leuk!

 2. Anna

  Jaaa, Pasen komt zeker dichtbij. Wat een leuke DIY! Ik ben echt fan van het ophangen van een krans met Pasen, vind ik nog altijd heel mooi. Leuke pastelkleuren ook die je gebruikt hebt!

Geef een antwoord