Een eerste kijkje in onze eetkamer

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Jaaa! Eindelijk een semi-tour door een ruimte van ons nieuwe huis. We wonen er ondertussen alweer zeker twee maanden, maar toch is eigenlijk geen enkele ruimte af. Er moet nog verf op verschillende muren, we missen allerlei meubelen en er staan nog een aantal grote DIY-projecten op de planning. Overigens heeft onze verhuizing er ook voor gezorgd dat ik minder de neiging heb om kleine DIYs te doen, want dit huis wil ik ‘echt goed doen’, en dan investeer ik liever in iets kwalitatief dan het zelf te maken. Heb ik dat zojuist echt gezegd?! Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds enorm van zelf dingen maken, maar ik wil het nu wel allemaal wat netter/strakker/tijdlozer. Dus vooral dat soort dingen zullen hier aan bod komen. Ok, ik wijk enooooorm uit, geen enkele ruimte is af dus. Maar de eetkamer wel bíjna (op één kast na), dus die wil ik graag al showen. Ik zeg trouwens altijd ‘eetkamer’, maar die loopt gewoon over in de woonkamer hoor. Maakt niet uit, tijd voor foto’s! (Eindelijk. Goedmakertje: het zijn ook veel foto’s.)

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Wanneer je vanuit de keuken naar onze eetkamer (het eetgedeelte van onze woonkamer) kijkt, is dit wat je zit. Achter onze hoekzetel staat een lange eettafel met daaraan zes stoelen.

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Kijk je naar links vanuit de keuken, dan zie je de nok onder de trap. Daar staan onze twee kattenbakken en een plant. Die laatste is trouwens hele grote favoriet bij onze poezen om even lekker in te spelen, dus het kan zijn dat we die alsnog ergens anders gaan neerzetten. Ook willen we de kattenbakken wegwerken in een mooi meubel, maar die DIY delen we later sowieso nog met jullie! Het is overigens erg fijn om zo’n nok onder de trap te hebben, daar kan je best leuk dingen onder wegstoppen.

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Voor onze eetkamer (en eigenlijk volledige woonkamer) hebben we gekozen voor een mix tussen de Scandinavische en meer industriële stijl. We wilden sowieso veel hout (liefde voor hout!), maar ook metalen elementen. Het kleurenpalet was wit met cognacbruin, eventueel grijs en okergele accenten. Daar hebben we ons ook best goed aan kunnen houden! De tafel was onze eerste aankoop voor deze woning, daar waren we direct verliefd op. Ze is op maat gemaakt van steigerhout (met een werende olie erop) en er zitten stoere metalen poten onder. Het voordeel aan dit onderstel is dat je aan de uiteinden van de tafel eventueel ook nog een stoel kan zetten, er zit niks in de weg, en toch is het wat aparter dan gewoon rechte poten. We hebben de tafel gekocht bij Pure Wood Design en zijn erg tevreden van de service en kwaliteit!

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Qua stoelen wilden we altijd graag een mix. Drie paar verschillende stoelen, dat leek ons heel leuk en speels maar tegelijkertijd ook wat minder druk dan zés volledig andere stoelen. We hebben uiteindelijk gekozen voor twee paar heel gelijkende stoelen met een ander onderstel, en één paar ‘accentstoelen’. Deze witte kuipstoel met houten onderstel zit ontzettend lekker en oogt heel mooi en stevig, hij is heel typisch Scandinavisch. We hebben ‘m gekocht bij DesignOnline24.

Een eerste kijkje in onze eetkamer Een eerste kijkje in onze eetkamer

Het andere paar witte stoelen heeft eigenlijk exact hetzelfde bovenstel, dat ook zo lekker zit. Het is een combinatie van epoxy en een met kussen gevuld stuk nepleder. Comfortabel! Je moet met witte stoelen natuurlijk wel even opletten dat je ze schoon houdt. Om het industriële wat meer naar boven te brengen in onze eetkamer, kozen we dus ook voor een metalen onderstel. De verschillende dunne metalen balkjes maken de stoel echt heel leuk! We hebben dit paar stoelen – ze dragen de naam ‘Ralf’ – van Emob ontvangen, een fijne webshop met onder meer leuke interieurspullen en dus ook mooie eetkamerstoelen!

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Als laatste hebben we een supercomfortabel paar lederen kuipstoeltjes gekocht. Deze stoelen waren de duurste, maar ze zijn elke cent waard! De cognackleur is prachtig, ze zitten echt als een zetel (ideaal om laaaang te tafelen) en matchen ook mooi met de andere stoelen en tafel. Deze hebben we ook gekocht bij DesignOnline24.

Een eerste kijkje in onze eetkamer

De tafel proberen we over het algemeen heel rustig te houden qua aankleding. Niet te veel stapels spullen, geen hele reeksen kaarsen of allerlei bloemstukken. Een eettafel moet je uiteindelijk elk moment van de dag kunnen volzetten met lekkers ;-) en daarbij oogt je hele woonkamer al snel rommelig met een (te) volle eettafel. Wel leg ik er soms wat boeken/tijdschriften op en staat er vaak een kan heerlijk water, zo kan je er altijd lekker relaxen.

Een eerste kijkje in onze eetkamer Een eerste kijkje in onze eetkamer

Tot voor kort stond er een zelfgemaakte kerstkrans op onze tafel, inmiddels is die verruild voor een vaas vol eucalyptus. Wat zijn dat heerlijke takken! Ze geven zo’n lekkere geur af en zien er ook heel mooi (en winters) uit. Jammer genoeg zijn ze wel giftig voor katten, dus we houden ze héél goed in het oog en hebben onze plantenspuit non-stop in de aanslag haha.

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Naast de trap, tussen de eetruimte en woonkamer, staat (voorlopig) onze krabpaal. Daarom hebben we de vensterbank heel rustig (en catproof) gestyled: een paar kleine vaasjes, een nepplant en een schilderij dat Arne maakte. Zie je Rosie al kijken? Wellicht houden zelfs deze dingen het niet lang uit ;-) Wanneer de kerstboom is afgebroken, verhuist de krabpaal dan ook naar daar. Misschien hang ik er wel kerstlichtjes rond om die gezelligheid te behouden!

Een eerste kijkje in onze eetkamer

De andere vensterbank is ook lekker rustig gehouden. Er stonden veel planten op, maar onze twee duiveltjes besloten mijn geliefde aloë vera de grond op te knallen en toen hebben we maar even kuis gehouden haha. Naast de planten vind je er ook mijn polaroidcamera (altijd bij de hand!) en een houten kistje waarin we onze sleutels e.d. doen. Check trouwens de textuur van de tafel op de voorgrond! Die is zo heerlijk ruw en oneffen, we zijn er helemaal verliefd op. De tafel is dus zeker niet ‘perfect’, maar dat is ook waarom we voor steigerhout gekozen hebben.

Een eerste kijkje in onze eetkamer

Last but not least kan ik je nog vertellen waar onze lamp vandaan komt: Leen Bakker! Ze hebben daar best veel leuke exemplaren, vooral in de iets stoerdere stijl. En zo’n accent konden we nog wel gebruiken voor onze eetkamer! Het is een zwarte, matte, metalen lamp met allemaal fijne metalen ‘balkjes’. We hebben er een retro lamp in gehangen (ook van de Leen Bakker) voor heel veel sfeer (en die okergele touch ;-)), voor licht moet je dat wel niet doen want daarin voorziet de lamp niet heel erg. But still, we love it a lot!

Er komt, heel binnenkort als alles goed gaat, nog een mooie houten kast in de eetkamer te staan ook. Op de foto hierboven links van het raam, om precies te zijn. We kozen voor een stoer model dat toch licht oogt én leuk te stylen valt: de Woood Joep kast. Deze vonden we lekker betaalbaar, maar ook luxueus genoeg ogen. De kast is groot genoeg om onder meer kattenvoer en wat papier/onderhoudspullen in te bewaren en zou onze ruimte toch niet veel kleiner mogen maken. Vooral omdat ze maar 1m42 hoog is en we er dus nog planten/schilderijen/decoratie bovenop kunnen zetten. Yes, catproof! Dus daarvan zien jullie binnenkort misschien nog foto’s. Voor nu was dit alvast een eerste kijkje in onze woonkamer – I hope you enjoyed! Het was erg leuk om deze foto’s te maken en je even mee te nemen in ons huis in ieder geval. Bedankt voor het lezen! xo

 

15 Comments

 1. gerhilde maakt

  Een eetkamer uit de boekskes! Plaats onder de trap is inderdaad handig, maar je hebt misschien ook al gemerkt dat daar snel veel stof verzamelt. :-) Ik wil ook nog een meubel maken voor de kattenbakken, dus ik ben zeker benieuwd naar dat van jullie!

 2. Eline

  Het ziet er echt heel mooi uit en heel erg leuk met die verschillende stoelen. Zo creëer je weer een hele andere vibe. Eucalyptus vind ik zo mooi staan, die moet ik misschien zelf ook wel in huis halen.

 3. Tamara

  Weet je wat ik me nu echt erg af vraag? Gaan je katten nou elk op hun eigen kattenbak zitten, of lopen ze gewoon de eerste de beste binnen die ze tegenkomen?

 4. britt

  Hoe tof met die afwisselende stoelen, zorgt dat het er een pak speelser en gezelliger vertoont. (: Prachtig ingericht (kan ik jullie inhuren voor later? haha :)) Hoe cute van de poes op de trap!

 5. Anneke

  Ooooh, heel mooi en gezellig! Hoe jij je stoelen rond je eettafel hebt gedaan, is hoe ik het ook wil ;) Geeft een iets speelser effect dan 6 gelijke, maar idd iets netter dan 6 verschillende.
  Goeie smaak hebben jullie, zeg! ;)

Geef een antwoord