Een eetkamer om van te dromen

Een eetkamer om van te dromen

Een eetkamer om van te dromen

Ons appartement is heel gezellig en knus en op zich wonen we er zeker graag, maar er zijn toch een aantal dingen waar we soms tegenaan lopen. Zo is het appartement een beetje oud wat zo z’n gebreken geeft en missen we toch wel wat ruimte. Onze keuken loopt gewoon over in de woonkamer en van een eetkamer is er dan ook geen sprake. Iets wat we later (we blijven hier nog wel even tot we allebei werken en lekker hebben gespaard!) zéker willen in ons huisje of appartement, is een grote keuken mét bijhorende eetruimte. Een lekker ruime plek waar we een grote tafel kwijt kunnen en die we helemaal kunnen inrichten naar onze smaak, zodat we er uitgebreide diners met gasten kunnen hebben. Hoe de eetkamer van onze dromen eruit ziet, delen we vandaag graag met jullie.

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via Simple Flair

Arne / Een strak interieur, dat is wat Arne het allermooiste vindt. Waar ik (Frauke) graag tierelantijntjes zie bovenop dat strakke, kan het voor hem niet minimalistisch genoeg zijn. Bovenstaande eetkamer past perfect binnen die visie! Hij vindt het lichtrijke en de gladde vloer heel aantrekkelijk, net als de robuuste tafel en geweldige Eames stoelen. Rust en eenvoud zijn voor hem kernwoorden!

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via Hannah Blackmore Photography

Frauke / Dit is zo’n mooie eethoek! Ik houd enorm van een combinatie van wit, hout, cognac en boho invloeden. Dat is állemaal aanwezig hier. De eetkamer is wel geen kamer apart (dat zie je überhaupt vrijwel niet meer tegenwoordig!) maar er is toch voldoende ruimte voor een grote tafel. De combinatie hout – wit is in de tafel én stoelen aanwezig en dat vind ik prachtig. De afwisseling tussen zeteltjes (met lieve plaid!) en klassieke houden stoelen, vind ik super.

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via The Cozy Space

Frauke / Deze eethoek is iets klassieker en minder boho, maar vind ik toch wel erg mooi. Ook hier weer een mooie en stevige tafel met wit en hout, maar met wat strakkere kuipstoeltjes. Ook dat lijkt me héél fijn zitten, en het staat ook chique. De bloemen op tafel en de bakstenen muur vind ik wel echt onmisbaar hier voor een wat meer huiselijke en nonchalante sfeer. Anders wordt ‘t voor mij iets te strak! Ik vind het lichtrijke én de industriële lampen ook mooie elementen.

Arne / Ook Arne koos voor bovenstaand inspirerend plaatje als voorbeeld van ‘de perfecte eetkamer’. Zijn redenen daarvoor waren de mooie combinatie hout en wit (yay, we komen overeen!), de bakstenen muur (bingo again!), het natuurlijke licht (!), de planten (!) en de industriële lampen (!). Het moge duidelijk zijn: dit wordt gewoon onze toekomstige eetkamer. Haha! Net niet te druk voor minimalismelover Arne, maar nog levendig genoeg voor mijzelf ;-).

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via DigsDigs

Arne / Arne is een grote fan van comfortabele stoelen. “Hoe fijner en zachter ze zitten, hoe langer je aan tafel kan dineren” is daarvoor zijn (terecht) argument. De eetkamer hierboven is daarnaast ook nog eens mooi qua kleurencombinatie: rustig met een mooi contrast tussen de  donkere tafel en het groen erop. Ook van de zachte vloer en houten accenten aan de muur en lamp is hij fan.

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via My Paradissi

Frauke / Zo mooi, een tapijt onder een eettafel! Ik zie het onwijs vaak en het geeft veel charme, het maakt ook echt een aparte hoek op die manier. Alleen lijkt het me niet altijd heel hygiënisch, maar als je het goed schoonhoudt is het wel de moeite! Deze tafel is ook van hout, maar dan wel volledig wit geschilderd. Ik vind ook dat erg mooi, doordat de tafel toch stevig en robuust is. De stoeltjes zijn práchtig, zeker omdat wit en zwart met hout werden gecombineerd én afgewisseld. De tafelloper en houten schijven als onderzetters maken het geheel echt af.

Een eetkamer om van te dromen

Afbeelding via SUITE NY

Arne / Het eerste wat voor Arne telt aan bovenstaande eetkamer: dat de stoelen niet boven tafel komen. Dat vindt hij chique, netjes én ze ogen ook nog eens comfortabel. Het zachte kleurenpalet en de combinatie van spots naast de tafel en hanglampen boven de tafel vond hij ook erg de moeite.

Dus. Zo ziet onze eetkamer er mogelijks uit binnen enkele jaren! Onze smaak ligt gelukkig in elkaars verlengde, al moet je natuurlijk altijd water bij de wijn doen. In ons geval: ik niet overdrijven met decoreren, en Arne niet voor te strak (en kil) kiezen. Maar het mag duidelijk zijn dat we allebei fan zijn van de combinatie lichtrijk, natuurlijke materialen, veel hout en wit en het liefst ook wat planten. En comfy stoelen! Hoe ziet de eetkamer van jouw dromen eruit?

3 Comments

Geef een antwoord