Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Vichy was tot voor kort voor mij geen heel bekend merk. Ik probeerde vroeger wel de Normaderm lijn tegen puistjes uit, maar die is totaal niet goed bevallen. Sinds ik echter een foundation van Vichy mocht ontvangen, de Teint Idéal, is mijn beeld van het merk heel erg veranderd! Ik deel vandaag met jullie mijn ervaringen.

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

De Vichy Teint Idéal is een foundation bedoeld voor de normale tot gemengde huid. Hij kost €21,75 voor 30ml. Het hoofddoel? De huid egaliseren en corrigeren. De Teint Idéal belooft je huid op te lichten en te voeden met vitamines C en E. De foundation zou een lichte, frisse en niet-vette textuur hebben en tot 14 uur blijven zitten. Zelf heb ik de tint 15 Clair, dat is de lichtste kleur die verkrijgbaar is.

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

De verpakking vind ik netjes en fijn. Een mooie tube in zachte roze tinten met een gouden afwerking. Ik hou wel van foundation in tubevorm, want die kan je heel goed doseren (en het is geloof ik ook behoorlijk hygiënisch).

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Een swatch! De kleur leek op mijn hand in eerste instantie redelijk licht en vooral best wel vloeibaar. Het is een foundation die zich gemakkelijk laat uitsmeren en waarbij je ook hélemaal niet veel nodig hebt om je gezicht te bedekken.

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Laten we beginnen met een voor-foto. Het grootste probleem bij mijn gezichtshuid is dat ‘ie wat bleker is dan de rest van mijn lichaam, en behoorlijk wat roder. Zeker ter hoogte van mijn wangen heb ik vaak last van roodheid en ook hier en daar een puistje. Verder is mijn huid gemengd: vet maar ook heel erg vochtarm, waardoor je heel snel velletjes of droge plekjes kan bemerken.

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

En dit is mijn huid met één laagje Vichy Teint Idéal! Wat een verschil wel, hé.

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

De foundation voelt heel erg silicone-achtig aan op de huid, waardoor ‘ie gemakkelijk opensmeert en op zich ook niet snel droge plekjes zal benadrukken. De Teint Idéal laat een mooie glans achter op de huid en heeft een medium dekking. Een pannenkoek-effect zal je er niet snel mee krijgen, denk ik! Afpoederen is nodig en bijpoederen doorheen de dag zal vast ook een must zijn. Mijn huid voelt na een tijdje behoorlijk glanzend aan, maar de foundation blijft wel gewoon netjes zitten. Dat ‘ie 14 uur haalt geloof ik niet, maar een gewone werkdag lukt zonder problemen. Helaas reageert mijn huid wel niet zo goed op al die siliconen. Het lijkt wel alsof mijn gezicht erdoor enorm gaat zweten! Bij mij ligt de Teint Idéal dan ook heel erg op m’n huid, wat niet zo aangenaam is, want ik voel best sterk dat er iets op m’n gezicht zit. Dat is uiteraard heel persoonlijk en gewoon hoe mijn huid reageert op vele siliconen (ik had het kunnen weten, wat dat gebeurt best vaak). Wie weet is de foundation júist daardoor perfect voor jou, maar ik vind het een twijfelgevalletje (erg mooi, maar niet heel aangenaam qua gevoel).

Een egale huid met Vichy Teint Idéal?

Nog een full face look met de rest van mijn make-up! Ik probeer vooral royaal te poederen, dan voelt het ook meer alsof de foundation beter ‘pakt’ op mijn gezicht en ik vind een glanzend gelaat sowieso niet erg mooi. De foundation is dus een aanrader qua effect maar je moet wel tegen siliconen op je gelaat kunnen. If not, dan kies je beter voor een meer crème-achtige textuur. Bedankt voor het lezen! X

6 Comments

  1. Anna

    Ik geloof er ook nooit in, dat er gezegd wordt ‘blijft 14 uur goed’ (of soms zelfs langer). Maar ach, zo lang is ook niet echt nodig vaak. Ziet er goed uit, heel dekkend! Fijne review :).

Geef een antwoord