0 punten gezond en fruitig waterijsje

Een gezond en fruitig waterijsje voor 0 punten!

0 punten gezond en fruitig waterijsje

Bij dit heerlijke zonnige weertje hoort ook het typische zomereten en -drinken. Eén van mijn grote zwaktes als het warm is buiten: ijsjes! Gelukkig bestaan er ook Weight Watchers-proof, gezonde, lichte ijsjes die toch lekker zijn en je een fris gevoel geven. Ik leg je uit hoe je die maakt!

0 punten gezond en fruitig waterijsje

Deze waterijsjes kan je helemaal customizen naar je eigen smaak en zin. Kies je voor zoet, zuur, fris? Veel fruit of juist bijna niks? It’s up to you! Wat ik voor deze waterijsjes heb voorzien:

  • Crystal Clear in Cranberry-limoen (0sp in een kleine hoeveelheid, bevat quasi geen calorieën!)
  • Watermeloen
  • Aardbei
  • Limoen

Je kan nog véle kanten op. Enkele voorbeelden van ingrediënten die het ook goed doen in waterijsjes: mango, kiwi, blauwe bessen, meloen en frambozen. Qua ‘vocht’ kan je kiezen voor varianten op Crystal Clear, water met een smaakje (zonder toegevoegde suiker) of kokosdrink.

0 punten gezond en fruitig waterijsje

Voorzie een vorm om waterijsjes in te maken, die vind je o.a. bij IKEA of Flying Tiger. Was het fruit. Snijd de watermeloen in kleine stukjes en de aardbei in dunne schijfjes. De limoen (bio, niet-besproeid) snijd je ook in dunne schijfjes. Die kan je niet helemaal opeten, dus daarom zorg ik er steeds voor dat die onderaan het ijsje zit. Het is dan het laatste dat overblijft, samen met je stokje.

Vul je vormpjes met het fruit. Zorg voor ‘mooi’ fruit tegen de zijkanten en vul in het midden op met bijvoorbeeld wat stukjes watermeloen en erboven de limoen. Stop er vervolgens de stokjes in, of gebruik het systeem van je waterijsjes-vormpjes (met een ‘onderkantje’ waarop je ijsje zal steunen).

0 punten gezond en fruitig waterijsje

Vul aan met Crystal Clear en plaats enkele uren in de vriezer. Meer hoef je niet te doen voor deze heerlijke, verkwikkende treat! Voor één keer mag je op elk moment van de dag voor ijs kiezen ;-) Eet smakelijk!

Ben jij fan van waterijsjes? Lijkt dit je wat?

3 Comments

  1. Emilie

    Crystal clear kende ik niet, maar het ziet er wel mooi uit! Ik vind waterijsjes vooral fijn in de zomer om wat af te koelen en ik maak het dan eens met de kleutertjes in de klas :)

Geef een antwoord