Een herfstig gedroogd boeket

Een herfstig gedroogd boeket

Een herfstig gedroogd boeket

Een tijdje geleden maakten we kennis met het geweldige concept Bloomon, waarbij je één keer in de zoveel tijd een mooi boeket bloemen krijgt opgestuurd. Wij hebben ontzettend genoten van het exemplaar dat we ontvingen, maar helaas gaan bloemen niet eeuwig mee. Of toch?! Vandaag tonen we jullie hoe je een boeketje kan drogen en zo dus langer behouden!

Een herfstig gedroogd boeket

Het begon met dit geval. Na het ontvangen van de bloemen zijn we een week weggeweest, waarna we de bloemen in deze staat aantroffen: niet bepaald charmant! Gelukkig waren ze nog niet hélemaal kapot, dus konden we de beste exemplaren recupereren om te drogen.

Een herfstig gedroogd boeket

Dat werden deze bloemen! Als je een leuk boeketje wil, kan je best een beetje variëren met textuur en grootte. Een roosje (droogt altijd heel mooi op!), wat kleiner bloemetjes, wat drogere bloemetjes (die drogen sowieso top) en eventueel wat vulling zoals de frisse groene takjes die wij gebruikten.

Een herfstig gedroogd boeket

Knip de bloemen stuk voor stuk op maat. Zorg natuurlijk dat ze niet allemaal even hoog komen, zo kan je de illusie van een lekker vol boeketje creëren.

Een herfstig gedroogd boeket

Daarna houd je de bloemen ondersteboven en schik je je boeket naar je eigen wensen. Knoop een stuk touw stevig om de uiteinden van je stengels.

Een herfstig gedroogd boeket

Voeg vervolgens nog wat ‘vulling’ toe aan je boeket en maak ook dat goed vast met touw. Je kan gebruik maken van subtiel, bijna niet zichtbaar touw, of juist van lekker ouderwets koord zoals wij dat deden. Eigen smaak!

Een herfstig gedroogd boeket

Vervolgens bind je met datzelfde touw je boeket vast aan een kapstok.

Een herfstig gedroogd boeket

En die kapstok met bloemen hang je op een droge, donkere plek. Aangezien wij eigenlijk nergens echt een donkere plek hebben in ons appartement, hingen we een grote zak om het boeket heen, die we stevig vastmaakten met tape.

Een herfstig gedroogd boeketEen herfstig gedroogd boeket

Vervolgens moet je een week of 2 à 3 geduld hebben. Hoe langer, hoe beter! Laat het boeket rustig hangen en kom er vooral niet aan. Uiteindelijk krijg je dan bovenstaand resultaat! Neem de eventuele zak voorzichtig van rond je boeket bloemen en spuit er eerst en vooral flink wat haarlak overheen – dat fixeert alles lekker. Doe het boeket in een leuk vaasje et voila: welkom herfstige decoratie!

Een herfstig gedroogd boeketEen herfstig gedroogd boeket

Onze bloemen hebben allemaal paarsige/rozige tinten gekregen en dat past zo ontzettend mooi bij elkaar! De takjes als vulling zijn lekker groen gebleven, wat een frisse touch geeft aan het geheel. En het leuke Hemsmak (IKEA) flesje in een lichtgroene kleur complimenteert dat heel mooi :). Een boeket drogen is vooral een kwestie van geduld (en een beetje geluk), maar het levert heel leuke resultaten op! Zo kan je een mooie herinnering nog héél lang bewaren! Probeerde jij al eens een boeket te drogen?

11 Comments

  1. Anna

    Prachtig <3. Hele mooie kleuren ook, echt herfst-achtig. Ik heb nog nooit bloemen gedroogd eigelijk, wil dat wel echt graag eens doen. Ook tof om ze in een schilderijtje te doen! Fijn weekend :).

Geef een antwoord