Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Een intensief gevoede huid met Vinosource van Caudalie

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Wist je dat druivenwater ontzettend goed is voor je huid? Het bevat allerlei goede antioxidanten en mineralen die bijdragen aan een gekalmeerde en gehydrateerde huid. Caudalie ontdekte het fijne effect van druivenwater op de huid en stopte het magische ingrediënt in de ‘Vinosource’ producten, die ik jullie vandaag wil aanraden!

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Ik ontdekte de Vinosource producten op de voorstelling in Brussel, waar ik een macramé workshop mocht geven. En ik moet eerlijk zeggen – ik weet niet wat ik leuker vond: dat laatste, of de items die werden getoond! Want als eeuwig droge-huid-hebber spraken de 4 nieuwe crèmes met druivenwater mij énorm aan.

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Dit zijn ze. Kunnen we even een applausje geven voor de mooie verpakking? De tubes zijn a) roze en b) versierd met stijlvolle tekeningen van druiven, genoeg voor mij om te slagen! Het voelt toch wel luxe aan om zo’n Vinosource crème uit je make-uptasje te toveren en aan te brengen ;-).

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Hierboven heb ik per item even geduid wat voor crème het is. Het principe is dat de lichtste tube de minst voedende crème is: dat is een sorbetcrème die het vooral goed doet bij wie een hele gevoelige huid heeft. De donkerste, die ernaast ligt op de foto, is dan weer de meest voedende crème voor wie echt een hele droge huid heeft. Dan hebben we nog de voedende smeltende crème, de ‘normale’ moisturizer, en mijn holy grail van het moment: de crème voor gemengde huid, die niet alleen voedt maar ook mat maakt.

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Hier zie je de crèmes naast elkaar. Van links naar rechts: de voedende smeltende crème, het vloeibaar en hydraterend matmakend product, de hydraterende sorbetcrème en de ultravoedende fluweelzachte crème.

  • De voedende smeltende crème is ideaal voor de droge huid. Het is de meest ‘basic’ crème van de vier die de huid gewoon prima voedt op dagelijkse basis.
  • Het vloeibaar en hydraterend matmakend product is eerder geschikt voor de gemengde huid of wie last heeft van acné en toch een droog en trekkerig gevoel. De crème vermindert de overtollige talgafscheiding en herstelt het watergehalte van de huid. Dat door extracten van Java-theebladeren en lijnzaadpoeder.
  • Wie een gevoelige huid heeft, kan best de hydraterende sorbetcrème gebruiken. Die bevat is lekker fris. Er zit ook kalmerende kamille in om je huid zeker niet te ‘storen’.
  • Als laatste hebben we het middel voor wie héle droge gezichtshuid heeft: de ultravoedende fluweelzachte crème. Met voedende kastanjeextracten en sheabutter is dit duidelijk het meest ‘vettige’ product van de 4.

Voor de 4 crèmes betaal je €24,60 voor 40ml. 

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Als je de crèmes uitsmeert, zie je gelijk ook het verschil in structuur. De lichte crèmes zijn heel zacht en waterachtig, de meer voedende crèmes een pak steviger. Zo hoort het natuurlijk ook! Ook op de huid merk ik hetzelfde effect.

  • De hydraterende sorbet is voor mij bijvoorbeeld iets te licht, die voedt niet voldoende. Maar hij ruikt wel erg lekker en voelt súperfris aan.
  • De ‘gewone’ voedende crème en de hele voedende crème zijn ontzettend fijn en doen het beter voor mijn huid. Ze leggen een fijn beschermend laagje zonder vettig aan te voelen, en houden mijn huid de hele dag gevoed.
  • Ik heb alle producten een week geprobeerd en mijn favoriet is zonder twijfel de laatste crème van de vier: die voor de gemengde huid. Hij voelt zeer licht en luchtig aan op de huid, maar voedt wel gewoon zoals het hoort. Ik heb geen last meer van schilfertjes of een droog voorhoofd en de vette huid op m’n wangen wordt toch niet vetter of glanzender. Echt een topproduct!

Een intensief gevoede huid met Caudalie Vinosource

Eigenlijk ben ik fan van alle vier de Vinosource crèmes: ze doen perfect wat ze beloven, zien er mooi uit, ruiken lekker en voelen ook lekker luxe aan. Verder zijn ze ook voor verschillende huidtypes geschikt, dus je vindt sowieso een product naar je hart. En als laatste heeft de crème voor de gemengde huid momenteel mijn dagcrème (de La Roche Posay Effaclar H) van de troon gestoten, want ik gebruik nu deze elke dag. Zo’n zomerse topper!

Er is trouwens ook nog een heruitgave van het druivenwater, in een limited edition schattige rose versie. Die verfrist en voedt de huid (ideaal om je make-up met de huid te laten versmelten!) en is héél welkom op warme dagen. Hij kost €7 voor 75ml en is verkrijgbaar sinds april voor zover de voorraad strekt.

Conclusie van dit – toch wel lange – verhaal? Caudalie heeft mijn hart veroverd! De Vinosource producten zijn echt heel fijn en ga ik zeker blijven gebruiken. Mijn gezichtshuid ziet er super uit en de vier kleurrijke tubes staan ook prachtig op mijn make-uptafel ;-). Kende jij deze items al?

4 Comments

  1. Jessica

    Ik heb alleen een beetje schrik voor het parfum dat hier in zit. Dat vind ik dan weer niet geschikt voor de gevoelige huid… Wel prachtige verpakkingen!

Geef een antwoord