Eén jurkje, twee seizoenen!

Eén jurkje, twee seizoenen!

Eén jurkje, twee seizoenen!

Kleedjes, jurkjes: you name it, I love it! Bij anderen vind ik een jeans of pantalon met mooie blouse vaak enorm leuk staan, zelf kies ik het liefste elke dag voor een (kort, lang en anything in between) kleedje. Lekker ontsnappen aan de keuzestress om een goede combinatie tussen boven- en onderstuk te vinden, ha! Omdat ik ervoor bekend sta door weer & wind en in alle seizoenen voor blote benen te kiezen, laat ik vandaag zien hoe ik één jurkje op twee manieren draag. Zomers en herfstig, classy en comfy, bloot en wat minder bloot. 😉

Als ambassadrice van De Bijenkorf ging ik voor deze post uiteraard even rondspieken tussen het grote aanbod kleedjes in de shop! Ik twijfelde nog over een statement Essentiel jurk of een veilige maxi jurk (die draag je gemakkelijk het hele jaar door) maar vond uiteindelijk een mega betaalbare, fleurige favoriet. Ik happy, portemonnee ook (echte gedachtengang: ‘joepie, zo kan ik meer jurkjes kopen voor hetzelfde geld’ 🙄).

Eén jurkje, twee seizoenen!

Soit. Ik koos dus voor een wikkeljurk uit de nieuwe collectie kleedjes van Mango, een merk waar ik eigenlijk altijd mijn ding bij vind! De items zijn hip maar ook toegankelijk en hebben vaak pasvormen die goed bij m’n curves aansluiten. Deze wikkeljurk is daar een voorbeeld van: voldoende decolleté zonder ordinair te zijn en een mooie A-lijn om m’n buik en heupen te camoufleren. Hij kost €35,99 en je vindt ‘m hier.

Eén jurkje, twee seizoenen!

Soakin’ up the sun

Combinatie nummer één is die voor deze tijd van het jaar: luchtig, fris maar ook klassiek & stijlvol. Normaal kies ik eigenlijk nooit voor de kleur rood (ik denk dat ik letterlijk geen enkel ander rood item in m’n kast hangen heb) maar de combinatie met beige en de print lieten mijn hart overslaan!

Doordat het kleedje op zichzelf al best druk & opvallend is, leek het me fijn het te dragen met een paar classic yet stylish sandaletten van het merk Karen Millen (niet meer te koop). Zwart is in dezen een veilige maar prima keuze! Met deze outfit (en vooral comfy schoentjes) zou je zowel op de dijk kunnen flaneren als een namiddagje shoppen of naar een nette borrel gaan – alles is mogelijk.

Eén jurkje, twee seizoenen!

Or dancing in the rain

Tijd voor een herfstige twist! Wordt het wat kouder en natter buiten, dan kan je kiezen voor warmere & meer bedekkende outfits. Of je doet zoals mij en voelt je helemaal fashionable: met een gebreid vest, leuke regenlaarsjes en glittersokjes! Het zwarte vestje kocht ik vorig jaar bij Vero Moda & bevat een subtiele glitter waardoor het net wat chiquer oogt. Het modelletje combineert heel gemakkelijk en geeft eigenlijk elke outfit wel een upgrade.

Om m’n voeten tegen herfstvlagen te beschermen, koos ik nieuwe regenlaarsjes uit van Tommy Hilfiger (hier te koop). Ik vind ze zo cute met het gespje en de lak afwerking! Helemaal in lijn met het vestje, koos ik voor zwarte sokjes met subtiele glitter van Costes. Die mogen gezien worden! Bovendien geldt dat als je voeten warm hebben, je helemaal warm hebt, dus kan je deze outfit prima aan wanneer de zomer voorbij is. Probeer het eens!

Ik kan zo nog een heleboel andere combinaties met dit kleedje bedenken. Zo zou een cropped pull met ronde hals ook heel leuk staan als overgooiertje en kan je er uiteraard panty’s onder dragen (maar seriously, wie verdraagt die ondingen?!). Ook lange laarzen zijn helemaal in de mode en zouden er prima onder passen, of een leuke (Rains) regenjas om je coupe & make-up te beschermen. Endless possibilities! Hoe zou jij dit jurkje combineren? Wat vind je er überhaupt van? En draag jij nog kleedjes in de herfst?  

2 Comments

  1. Marlous

    Heel leuk! Ik vind Mango sowieso altijd leuk, maar in Nederland kon ik er nooit slagen. Om de een of andere reden zijn de winkels daar altijd heel klein en rommelig, waardoor het lijkt alsof er eeuwig sale is. Toevallig heb ik dit weekend nog een jas bij Mango gekocht!

    En grappig, ik kom er nu achter dat de Bijenkorf blijkbaar naar België verzend? Want die mis ik nu wel een beetje!

Geef een antwoord