Een kamer in één kleurenpalet

Een kamer in één kleurenpalet

Een kamer in één kleurenpalet

Afbeelding via Decoholic

Weet je wat een goede techniek is om een mooi, consistent interieur te hebben? Gebruik maken van kleurenpaletten! Door je kamer in een aantal vooraf vastgelegde kleuren aan te kleden, is de kans veel groter dat alles mooi bij elkaar past en je huis eruit ziet alsof ‘t zo in een interieurboekje kan. Niet overtuigd? Wij tonen je vandaag dat het nochtans écht waar is!

Te beginnen met bovenstaand plaatje, trouwens. Zie je dat mooie interieur? Er is gebruik gemaakt van 4 basiskleuren. Ten eerste grijs, in twee nuances. Heel donker grijs, en lichter grijs. Daarnaast bevat de kamer enkele lichtbruine, houten, elementen. De combinatie van die drie kleuren zorgt voor een eenvoudige, maar goede basis. Wel zijn die kleuren bij elkaar natuurlijk een beetje saai. Tijd voor één accentkleur! In dit geval is dat zacht roze. Een hele mooie kleur, die ook in allerlei decoratie naar voren komt. Ziet dat er niet prachtig uit?

Een kamer in één kleurenpalet

Afbeelding via sfgirlbybay

In deze kamer werd opnieuw gebruik gemaakt van een duidelijk kleurenpalet, al werd er meer gevarieerd met de accentkleur. De basis is hier een combinatie van lichtgrijs en zwart. Een mooie, strakke basis die goed afsteekt tegen de witte vloer. De accentkleuren zijn hier het mooie groen dat ook op de muur te vinden is en okergeel. Dat okergeel werd gevarieerd met warm en licht hout, goud en zacht koper. Maar ook hier geldt weer: de basis is er en de accentkleuren zorgen voor leven en de finishing touch. Toch wordt het geen rommeltje, omdat er mooi binnen één kleurenpalet wordt gewerkt.

Een kamer in één kleurenpalet

Afbeelding via Fashionlandscape

Het kleurenpalet van de woonkamer hierboven is echt geweldig. De basis is behoorlijk licht: wit gecombineerd met zachtgrijs. Die combinatie is degelijk, maar een tikkeltje saai. Voeg er een houtkleur aan toe (die ook terugkomt in het bruine velletje en de houten decoratie) en het wordt al een pak gezelliger. Daar nog een mosterdgele touch bij et voila: het interieur is perfect afgestemd.

Een kamer in één kleurenpalet

Afbeelding via The Little Design Corner

Als laatste een voorbeeld van een kamer met een iets levendiger kleurenpalet. De basis is voornamelijk grijs/beige gecombineerd met (licht)blauw, de accenten liggen in een rozige warme koperkleur. Ontzettend mooie combinatie en je voelt gewoon dat de kamer ‘af’ is, dat alles bij elkaar past.

In ons appartement hebben wij, toen we hier kwamen wonen, geen gebruik gemaakt van een kleurenpalet. Onze meubelen hebben allerlei kleuren (oké, voornamelijk wit/hout) maar vooral in de decoratie zit er totaal geen consistentie. Je merkt al snel hoe gemakkelijk een ruimte daardoor rommelig wordt! Omdat we niet van plan zijn hier nog lang te wonen, zijn we niet meteen van plan alles opnieuw te doen en volgens één kleurenpalet te werken. Maar onze toekomstige woning gaan we wél zo aanpakken, want zoals jullie nu vast ook wel merken, loont dat echt de moeite! Heb jij in jouw huis gebruik gemaakt van een kleurenpalet? xo

7 Comments

  1. Anne-Sterre

    Wij gaan binnenkort verhuizen en er moet wel het een en ander gekocht worden aan nieuwe meubelen en accessoires, ik heb op Pinterest een paar van dit soort paletten al verzameld, erg handig!

  2. Frédérique

    Als je van te voren de kleuren weet en niet ad hoc allerlei dingen bedenkt en maar bij elkaar plaatst werkt het best inderdaad. Met een palet zie je gelijk hoe en wat, leuk gedaan met de voorbeelden ook! :)

  3. Sylvia

    Aan de ene kant vind ik het mooi (zeker het tweede palet), werken met zo’n kleurenpalet brengt rust in huis. Aan de andere is het wel erg ‘bedacht’; wat veilig/standaard/saai. Je zou dan flink aan de slag moeten met accessoires om je huis een persoonlijke tint te geven.

Geef een antwoord